Румен Радев за заплатата си: Не аз я определям, а парламентът

Президентът за срещата с Борисов: Първо визия за справяне с корупцията
Обновена: 21 ное 2018 06:38 | 20 ное 2018 20:45, Красимир Ангелов
277

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти призива на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатите да намалят своите месечни възнаграждения.

Още по темата
"Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма", отчете президентът, цитиран от "Фокус".

Според него една от причините българските граждани да бъдат по улиците е, че не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата", добави още Румен Радев.

Президентът коментира и евентуалната срещу между него и премиера Бойко Борисов, за която се говори от няколко дни. "Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улиците?, попита Радев.

Президентът бе помолен да коментира и случващото се в малката коалиция и смяната на вицепремиера Валери Симеонов. "Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
11
 
16
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Зеленото чорапче и прецедент, чехльото под подметките на Нинова и Десо джендъра тогава, да си дава заплатата за сираците и болни от рак деца, като не си я определя сам, нали така?
135
13
 
17
 
! Отговори
Импийчмънт преди 5 години
Радеф няма ли да си ходиш вече? Достатъчно се изложи, ставай са махай!!!
134
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене ти господин Никой, последната дупка на кавала, слугата на Нинова, ти си бутафорен президент. Дори заплата не трябва да получаваш, толкова си зле!!!
133
10
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Ще му повярвам едва когато започне с Нинова. Та нали Станишев я изхвърли за далавери и корупция. Като започне с БСП ще го подкрепя.
132
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят Борисов колко даде за бедните и болните?Поне да беше заделил малко от парите за паспортите.
131
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРЕ,БРЕ... ДЖЕНДЪРИТЕ НА ГЕРБ РАНО СТАНАЛИ.ДНЕС ЛИ ЩЕ ДАВАТ СУДЖУЦИТЕ?
130
7
 
16
 
! Отговори
Руменчооо преди 5 години
ама дай половината за болните деца бедните пенсионери или за благотворителност като си толкова свестен на колкото се правиш
129
7
 
14
 
! Отговори
rumen преди 5 години
Абе,пичголям шматарок си бе. Бъди малко мъж .
128
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентчето ,ако е свестно да си даде половината заплата за благотворителност и да не се оправдава с парламента.
127
11
 
15
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Радев, молчать и не рассуждать, только выполнять мои приказы! Смирррно!!!
126
9
 
12
 
! Отговори
Ген. Деси преди 5 години
То ти какво ли определяш в тази държава!
125
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадците и предателите от всички партии в България в последните 30 години................в затворите!!!!От БСП, ГЕРБ, ДПС...............има много хора за затворите..............милионери, олигарси, мошеници, кради и предатели на България!!!!
124
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Радев да поискаВ БСП има много милионери...........вярно е, много от тях са за затвора, но герберите и те много крадат, самозабравиха се вече!!!Искате ли примери???
123
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно може да се пребори корупцията..............тя разяжда като рак цялата държава.Освен това корупцията е хранителна среда на организираната престъпност!!
122
8
 
6
 
! Отговори
До 141 преди 5 години
Ами на цвъки и на караянчева като са над 23 000 за всеки?А за тях може,така ли!
121
11
 
4
 
! Отговори
До 142 преди 5 години
Протестиращи са заварили пътя към Банкя,носят си и камъни.От 2 денонощия го дебнат,ама той като партизанин .
120
8
 
1
 
! Отговори
До 143 преди 5 години
Не е сам.
119
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелени чорапи ,сакън, недей така! Щото без пари, Десито ще те остави!
118
4
 
23
 
! Отговори
Радев да поиска преди 5 години
Червените милионери ограбили България: Р. Овчаров-милионер; Корнелия Нинова-милионер, предс.на БСП; Г. Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер, предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер; Манджуковмилионер; Гущеров-милионер;агент Гоце-милионер; В. Лечева-милионер, Г. Кадиев-милионер и още над 100 червени милионери откраднали милиарди от българския народ! А истерясалите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП
117
1
 
12
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До 139,да си я харчи със здраве,но ми се вижда висока за българския стандарт,има пенсии под 200 лева,става ми някак тъжно за тези хора работили цял живот.