Депутати предлагат: Данък за мачовете в кръчмите

Основната цел е да се защитят авторските права на телевизиите
21 ное 2018 07:40, Александър Попов
93
Депутати предлагат: Данък за мачовете в кръчмите
Снимка: Булфото, архив

Ресторантите ще плащат такса, ако решат да привличат клиентела с с излъчване на мачове по телевизията. Това ще стане, ако бъде прието предложението на депутатите Данаил Кирилов от ГЕРБ и Емил Димитров от Обединени патриоти за промени в Закона за авторското право и сродните му права, които са внесени в парламента.

Предложеният текст гласи, че радио- и телевизионната организация, която е осъществила първоначалното излъчване или предаване на собствена програма, има право да разрешава срещу заплащане изпълнение на програмата пред публика. В момента такса за излъчване на телевизионна програма пред публика трябва да се плаща от организаторите на проявата или собственика на заведението, само ако хората са платили входна такса.

Идеята е това да важи за всички места, на които се пускат телевизионни предавания пред публика. Размерът на таксата за излъчване на телевизионни програми пред публика ще се договаря между всяко заведение или тяхна представителна организация и сдружения на радио – и телевизионните организации, гласи още предложението, цитирано от "Труд".

Депутатите смятат, че промяната ще доведе до по-добра защита на авторските права в съдържанието на телевизионните и радио програми, които в момента се излъчват публично без да са представени необходимите разрешения за това.

Друго предложение на депутатите предвижда кабелните и сателитни оператори, които разпространяват радио и телевизионни програми, да предоставят данни за броя на абонатите си, като се урежда тази информация да не представлява търговска тайна. Целта е изсветляване на пазара. В момента телевизиите и радиата трудно установяват реалния брой абонати на кабелните оператори, което е важно за да получат справедливо възнаграждение за своите програми.


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 69
Аз си плащам данаците та даже и на кучето колко от собствениците на кучета го плащат. А ти си от онези без мнение като ти кажат утре, че ще има данък въздух ще плащаш ли. Всички плащаме данаци но такива измислени и глупави.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези твърдо искат да си ходят и то не с добро, а по трудния и болезнен начин!
85
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Че то ще трябва и на футболистите да се плащат авторски права
84
0
 
4
 
! Отговори
магаревъд преди 3 месеца
В отговор на тази гербав лобистки закон предлагам държателите на авторски права да плащат обезщетение на кръчмите където НЕ се гледат мачове защото понасят загуби от отлива на клиенти които си седят в къщи да гледат мачовете.

Парламентът е пълен с юристи. А юристи трябва да изпълняват най-много консултативни функции, защото иначе работят само в полза на юристите, и във вреда на всички останали. А гербавите юристи са най-вредни.
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По Европата как е, така ли е???
82
0
 
7
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 3 месеца
Ами така се изкарват депутатски заплати- с кретенизми!
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МЕНТАЛНО НЕПЪЛНОЦЕНЕН ОТ НС

Ако вляза в едно кафе, да си хапна едно сладкишче и да пийна една количка, а през това време има мач и някой го гледа, ще трябва ли аз да плащам повече на кафеджията, а той ще ме брои ли за гледач на мач, за което да плаща данък и да го избива от мен?
Е много дебализъм у Парламента, много, бе! Действа психотропно!
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
депутатите Данаил Кирилов от ГЕРБ и Емил Димитров от Обединени патриоти да плащат:
1. данък за ползване на държавните коли.
2. по 50 ст. за всяко ползване на тоалетна.
3. по 40 % ДДС за храна в НС.
4. цената на химикалките.
5. цената на служебните индивидуални лаптопи(с които си служат и децата им).
6. цената на личните разговори по служебни телефони - ДА СЕ СЛЕДЯТ!
7. да плащат транспорта до родните си места.
8. да не ползват служебни салони за красота.
9. да не приемат никакви подаръци, и т.н
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
скоро да края на мандата ще има и данък пръдня. Защото метана разширява озоновата дупка над полюсите. Хората от полярните станции постоянно я засипват, а населението яде боб и я отваря. На боба трябва да се сложи акциз като вреден за климата.
78
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герб само се чудят какви нови данъци да измислят.
77
0
 
19
 
! Отговори
себе си да облагат преди 3 месеца
Депутатите да си налагат данъци на тях самите!
Да спрат с измислените данъци за народа!
76
0
 
20
 
! Отговори
бре,бре преди 3 месеца
Явно се оформя още една парламентарна група, тази на дефектните латексови продукни на ДИП "Зебра" Курило!Ревизоро, Тъпото, Менда, ментата и много други мераклии за бунището! Т.ъ.п.а.ц.и, кажете какво ще спечелите от това? И защо толкова много мразите родителите си, братята си, роднините си? Нали знаете, че професия депутат НЯМА! И не се чудете когато ви именуват по някакъв различен от имената ви начин!
75
0
 
22
 
! Отговори
Маги преди 3 месеца
Избирателите на ГЕРБ да си плащат приумиците им. И да продължават да гласуват за крадливата пасмина.
74
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Луд умора няма". Пак искат да бръкнат в джоба на редовия българин. Занимават публиката с цирка си, затова трябва да събират входна такса и такса "парламент" от населението. Телевизиите излъчват реклами, тези реклами се гледат от събраните зрители. Реве Зоро пак за протести. С такива лобистки опитчета за всичко, най-добре е да сдадат унифирмата и да си ходят да гледат мачове.
73
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
авторскте права са вече платени- или от данъкоплатците, ако става въпрос за БНТ, или от ресторантьорите и от хората, които гледат кабелна телевизия! Що за глупост- да се плаща 2 пъти за едно и също нещо!. Ако А вече си е платил кабелната, трябва ли да я плати пак, само защото е имал наглостта да ходи да пие една бира с приятели, и същевременно да гледа мача? А ресторантьорите дали ще се радват да им отблъснат клиентите, като ги таксуват допълнително? Тия хора са абсолютно неадекватни, нямам думи
72
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До художника
То е ясно колко им е акъла! на Дани Тъпото още като ме видиш физиономията и ти става ясно,за какво иде реч!
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До художника
Хахаха, добър въпрос! А какъв данък ще вземат от общината, когато поставя видеостени?
70
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Собственикът на диема спорт много огладнял или е безобразно алчен.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен - А данък, че сме живи и работим, че да изкараме заплатите на тея...

Като не плащаш данъци така е! Щом те търпят, няма защо да мрънкаш! Всички останали, които са живи и работят, плащат данъци от памтивека! От данъци и от смърт отърване няма!
68
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия съвсем се сдухаха!