"Кресливите" майки с "уж болни" деца взеха главата на Симеонов

Парламентът освободи вицето, което хвърли оставка в петък
Обновена: 21 ное 2018 15:14 | 21 ное 2018 13:07, Камелия Цветанова
167
"Кресливите" майки с "уж болни" деца взеха главата на Симеонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите освободиха от поста вицето Валери Симеонов, който хвърли оставка в петък след 26 дни на протести  на майките на деца с увреждания, които той нарече "кресливи",а децата им уж "болни".

Още по темата

"За" оставката му бяха 116 народни представители от мнозинството, против нея - 62 от БСП и ДПС.

Самият Симеонов не присъства в пленарната зала, за да види лично как ще гласуват законотворците, въпреки че беше в сградата на парламента. Симеонов предпочете да следи дебата от кабинета на зам.-шефа на НС Емил Христов.

Премиерът Бойко Борисов пък изобщо не дойде в парламента, за да присъства на гласуването, въпреки от БСП поискаха лично той да обясни защо вицето напуска поста.

"Мотивите за отстраняването на Валери Симеонов трябва да бъдат чути от министър-председателя. Ние така и не разбрахме защо си даде оставката Валери Симеонов. Неидването на Борисов е неуважение към конституцията", кипна червеният Валери Жаблянов.

Симеонов изненадващо обяви, че подава оставка, защото не може да тежи като воденичен камък на сегашното управление, което било едно от най-успешните, като с присъствието си в изпълнителната власт създава "предпоставки за протести, атаки от опозицията и извънпарламентарни партии и части от обществото".

"Давам си сметка, че е медийна кампания, от която се възползват и определени политически сили. Тази медийна кампания удря върху рейтинга на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Това аз не мога да си го позволя," каза Симеонов.

Оставка му заради определението му за недоволните майки беше поискана от лидера на коалиционния му партньор в малката коалиция "Атака" Волен Сидеров, от ДПС, от БСП.

Не само като вицепремиер Симеонов направи непремерени и крайни изказвания.

Като депутат през 2014 г. от парламентарната трибуна той избухна по адрес на ромския етност: "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки..." и "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, готови на убийство, за да ограбят няколко лева...".

През февруари тази година Симеонов и неговата партия директно атакуваха евродепутата от "Зелените" Ска Келер, която подкрепи протестите срещу строителството в Пирин. Изявите ѝ разгневиха Валери Симеонов и партията му НФСБ, която излезе с позиция срещу Ска Келер в позиция озаглавена "Да намажем ските на Ска Келер". Тя бе наречена "нагла и самонадеяна особа", "покрила се с позорна слава зелена активистка", а в допълнение НФСБ поиска МВнР да я обяви за персона нон грата и тя да бъде експулсирана.

През лятото Симеонов пък сам хукна на проверки дали се спазват ограниченията за шума в заведенията, защото според него разделянето на курортите на "тихи" и "шумни" било "глупотевините на министър Ангелкова".

Политическата кариера на Валери Симеонов тръгна от партия "Атака", която създаде заедно с Волен Сидеров, на когото е кум.

Краят на общият им път обаче дойде през 2009 г.

Две години по-късно Симеонов учреди своята партия Национален фронт за спасение н България.

От 2014 г. и 2017 г. беше депутат от Патриотичния фронт.

На 10 юни 2016 г., след седем години пауза, Валери Симеонов се срещна с Волен Сидеров за сближаване на позициите.

Така се стигна до коалицията Обединени патриоти с участието и на ВМРО, която стана малкият партьор на ГЕРБ във властта и прати Симеонов за вице на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** говорят за морална криза... А стига бе! Същите са като шефа си - Валерката.
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе, патреотични ***, хващайте пътя като Валерката. Само на морална криза ще ми станете...
109
0
 
3
 
! Отговори
България загива преди 5 години
В България тежката морална и духовна криза явно се задълбочава.Длъжност на всеки Българин е да бъде полезен за обществото в което живее.Как може да очакваме че някой ще започне да произвежда, при условие че получава повече от тези които работят когато стои в къщи и се прави на болен?
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Увредените майки не са постигнали нищо друго, освен че работещите хора ги намразиха и започнаха да гледат в канчето им.
107
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките разпердушиниха Валерката, и от него останаха само няколко трола, тук-там, по коментарите...
106
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
То пък една "глава" ! -:) Нагла личност! Чепато човече!
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив изписаха му веждите,сега има да си плюе и не само тях от собствената му телевизия колкото си иска."майки"НПО-шки.
104
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 години
"Майките са наши, народът сме ние. Валерката и троловете да хващат пътя."_________-Моля, моля... Майките не са ваши, само кряскащите са ваши и вие не сте народът, опази Боже!Напомни ми соц-вица за училището за деца с бавно развитие, дето пели песента "Ний ще станем милиони" и учителката припаднала...
103
2
 
7
 
! Отговори
махленска работа преди 5 години
Премиерът Борисов не е присъствал от уважение към колегата си Симеонов, който на свой ред не е присъствал от уважение към себе си - за да не гледа развихрилите се *** от бсп как са паднали на най-долно махленско ниво: не били чули министър председателя и не били разбрали!?! защо си подавал отставка Симеонов ...WTF?Нали е зле държавата - няма ли важни закони за предлагане - това ли е най-важният проблем за бсп?
102
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките са наши, народът сме ние. Валерката и троловете да хващат пътя.
101
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На "патреотичните" *** им останаха едните голи... коментари.
100
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кофти е да си "патреотичен" ***... Трябва да защитаваш такива като Валерката...
99
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко е, че заради казана истина, трябва да се дават оставки. Едни 20-30 кресливи жени със едни уж болни деца не са целия народ, че да се съобразява някой с тях.
98
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В последните няколко дни не е лесно, да си "патреотичен" ***... Властта за Валерката свърши. Смелият борец срещу дискотеки, възрастни жени, болни деца и обезверени майки си тръгна... Останаха само троловете... И миризмата от коментарите им... Не е лесно да си "патреотичен" ***... Да обиждаш майки и болни деца, които се борят за достойнството си... Не е лесно...
97
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Патреотичните" *** са в състояние на истерия.
96
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кофти е да си ***... Кофти е да си хейтър... Не те харесват дори другите хейтъри... Тежко е, а от злобните коментари не става по-леко... Само злобата се увеличава...
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отврътен е приятеля. И аз съм отврътен от това, че с теб приятел делим една планета.
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките се борят за децата си навън, на студа, а троловете си седят на топло и ги плюят... Дали е противно? Дали е гнусно? Знаете ли кой мрази най-много троловете? Другите ***.
93
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките, с децата си са на студа, а троловете се лигавят в коментарите... Кой е по-корав?
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на майките! Валерката реши, че може да се гъбарка с майките. Голяма грешка.