"Тренд"-овете: ГЕРБ води на БСП с 1,3%, подкрепата за ОП се топи!

Зад парламентарния борд остават "Демократична България" и "Воля"
Обновена: 21 ное 2018 13:10 | 21 ное 2018 09:15,
226

Ако изборите се провеждаха днес, българите биха гласували така:

ГЕРБ – 21,2%
БСП – 19,9 на сто
ДПС – 6,5%
ОП – 4,2%

Зад парламентарния борд остават "Демократична България", които събират 1,9 на сто подкрепа сред избирателите, и "Воля", които се сриват до 1,4 на сто подкрепа.

Още по темата

Това отбеляза пред Bulgaria ON AIR политологът от Агенция "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

По думите му ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция (ГЕРБ+ Патриоти – бел.ред.), не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

"Сред всички институции най-ниско е доверието в парламента, защото той е еманация на целия политически елит. А хроничното недоверие към него няма нужда да бъде коментирано", отбеляза още Ганев.

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

"Отчетеното през месец ноември всъщност е една продължаваща тенденция, която се наблюдава от началото на септември насам. А именно - постепенна лека ерозия на положителните оценки за работата на основните институции", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добро от Бойко Борисов още не се е родило, мразят го троловете платени от БСП и техните господари от кремъл.
149
3
 
14
 
! Отговори
До 33 нямам думи преди 5 години
Ти наистина ли смяташ Бойко за ,, Бог".???? Написал си Бог Бойко?????? Той и религия ли си измисли?? По 5 пъти на ден ли те кара да му се молиш или е Новият Буда????
148
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали за това вдигат с 10% заплатите на държавната администрация,да си подсигурят гласове.400 000 хрантутници на наш гръб,купени с нашите пари.
147
1
 
10
 
! Отговори
До 161 преди 5 години
Като гледам,само ти си.От къде тогава извадиха тази статистика?
146
3
 
1
 
! Отговори
До 145 преди 5 години
Хаха...ти си мислиш, че България е равна на САЩ ли?
145
4
 
23
 
! Отговори
ноби преди 5 години
българският народ обича да доказва колко пpoст. най-тъпaтa нация в света. изберете пак тиkвaта, мaлоумници
144
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са спокойни,щом Мишо Константинов брои гласовете,стъкмистиката ще е сигурна.
143
4
 
10
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
Вие Василев добре ли сте?? Някъде бяхте написали, че СЕ смятате за Баба Ванга! И,, виждате" как за България настава време на разцвет при управлението на човек в Банкя??Според вас ,, Проблемът е в мързеливите селяни дето не искат да работят". В такъв случай съветвам Ви, Вие да отидете да работите на село, за благополучието на всички българи. Пазете се от крадци и си ваксинирайте животни, защото те ще ви бъдат основното препитание. Успех
142
3
 
19
 
! Отговори
Шут преди 5 години
ГЕРБ плаща на социологическите агенции за тази стъкмистика. Герберите ще получат такъв шут от народа и ще последват съдбата на царската партия. Никой няма да се сеща за тях.
141
2
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
кои са всички тия запитани, тия трендове как ги определят тия проценти, как па за толко години нито веднъж не са ме питали? това си е чисто манипулиране на хората!
140
1
 
2
 
! Отговори
виготура_вигопрасна преди 5 години
ВАСИЛЕВ, ти си Велик с въвеждането на израза ""селяни прости"..... Агент Джон Фицпатрик, ЦРУ!...... ще ида сега да изям един банан, понеже няма каво друго да ям и после ще си избърша зад...а с тоалетна хартия, понеже вече няма вестници...интернета ги унищожи......Агент Джон Фицпатрик, ЦРУ!!!! .......ахахахахахаххааааааааа
139
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз бих гласувал за ГЕРБ.
138
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ще управлява още поне 30 години.
137
6
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
...предишната система беше в някои отношения крива и уродлива, но осигуряваше материоално много по-добър живот на хората...Ей това е истина.Имаше руски ред, но все пак ред.Днес е безредие !
136
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Процентите на изборите не са важни. Важното е как ГЕРБ брои гласовете.
135
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 5 години
При такива проценти ГЕРП и лъжепатриотите ще имат 118 депутати в парламента и за да съставят правителство, ще им трябва и ДПС. Вариантите са два: ГЕРБ+ ДПС със 128 депутати или ГЕРБ+ДПС+лъжепатриотите със 148 депутати.
134
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие луди ли сте...Кой би гласувал за ГРОБ освен изключитено голямата държавна корумпирана администрация на самата партия... Аааа, яснооо, за това е толова голяма.... Ей сега го фтасахме пак...
133
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с чувалите и ГЕРБ беше ваша измислица на БСП.
132
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията му е лоша на Бойко .Той си е пич ,но партията е слаба ракия .Да смени партията и може пак да върне доверието на народа.
131
5
 
4
 
! Отговори
лошо,мноого лошо преди 5 години
Значи тия дето не гласуват за герб,не щат да гласуват за бсп,така ли!?Така не може,демокрацията си има правила!Щом не щеш единия,гласуваш за другия!Ама тъпия българин не ще да ги спазва,и сега цялата държава се тресе от неясни предчувствия!