Имаме забележки по текстове от Пакта за миграция на ООН

Той обаче не е задължителен, а опит да се реши проблемът
16
Имаме забележки по текстове от Пакта за миграция на ООН
Снимка: МВнР

България все още не е готова да се присъедини към Пакта за миграция на ООН, защото има забележки по текстовете. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от БНР.

Още по темата

По време на изслушването на Захариева и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов в ресорните парламентарни комисии стана ясно, че правителството не е взело окончателно решение за българската позиция, въпреки че по-рано декларира отказ от включване в Пакта.

"Срещата декември е по-скоро политическа среща и в този акт абсолютно незадължителен този пакт, но това беше стремежът на държавите да намерят общо решение с този феномен. България има някои забележки по текстовете, които можем да изложим на Общо събрание в ООН и в момента не е готова да се присъедини към Пакта", отсече днес Захариева.

Помолена за позиция за информацията в московското издание "Комерсант", че газовият проект "Турски поток" ще премине през България, Захариева заяви, че според нея не е добра практика български министри да коментират публикации, особено в чужда преса.

Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Египет Самех Шукри. Двамата подписаха споразумение за сътрудничество в редица сфери, а първото заседание на новосъздадената двустранна група вероятно ще бъде догодина, когато се очаква у нас да бъде на посещение и президента на Египет Абдел Фатах Сиси.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 3 месеца
Ето какво е написал Албер Камю през 1960 г. "Утре 600 милиона жълти , милиарди жълти, черни, *** биха се излели като вълни върху Европа...и в най–добрия случай биха я покръстили. И тогава всичко, на каквото ги бяха научили ,него и всички, които му приличаха, всичко, което той беше научил до този момент от хората от неговата раса, всички ценности, заради които бе живял, щяха да станат ненужни. Тогава какво ли щеше да има стойност?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скубло, ако и под пакта се подпишеш от наше име, изобщо не се връщай!
11
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 3 месеца
Този пакт е за свободно движение на мигранти. Ако България подпише този пакт ще нахлуят камилари и черни шшебеци от Африка и ще могат легално да кандидатстват за убежище. Този пакт е началото на края на християнска Европа.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И сме се навели до земята, примрели от страх и срам за дето ни се налага да се престрашаваме, да казваме такива неща... ...на нашите господари!
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С назначаването на пост министър на външните работи на явно подставено лице, което пред никого няма авторитет, на практика се признава, че страната ни няма самостоятелна външна политика.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде да не участваме във *** социални експерименти в които залогът е оцеляването на нацията като цяло.Идват 3 милиона талибана.Докарват и семействата си.Правят си халифат.Какво ще ги спре?Та те ще са повече от нас.Толкова ли държи тая госпожа да направи така че хората да излизат на разходка с децата с в бронирани автобуси с картечници?И без тва сме супер жалка и слаба държава която едни роми не може да контролира та всеки ден роми бият полицаи и нищо не им се случва.Докарайте и терористи.
7
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
Имате забележки, голяма работа. Едва ли ще издържиш на натиска, не си фактор, за да се опълчиш на по-големите. Щом подпишеш пакта, край, всякакви забележки или несъгласия ще са без значение, просто ще отвориш широко вратите за нахлуващите. Тъй че никакво подписване и умуване, готови ли сте или не.
6
1
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Тая върла соро.соидка е за гонене,ама щом Баце иска още да му пада доверието/рейтинга-да си я държи.Иначе Сорос вече го изритват от всякъде,вкл. Израел(!)Ние какво чакаме,още вреди ли?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Министерският съвет отново се допълни с калинка.
Какъв авторитет очаквате да има министър, който не е минал по стълбата на естественото израстване?
За директор в малко селско училище се изисква учителски стаж, за министър - не се изисква стаж в съответната област.
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Захариева, гледайте ние да не изложим забележките си, ако клекнете за подпис. Просто кажи на ООН, че народът ви е заплашил да ви сцепи кратуните ако подкрепите пакта и мисля, че ще им се изясни ситуацията.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Срещата декември е по-скоро политическа среща и в този акт абсолютно незадължителен този пакт"

Значи няма да подписвате пакта. Точка.
2
1
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 3 месеца
ВЪН предателко!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Министърката ЗА външните работи трябва да бъде съдена за държавно предателство. Тя ръководи дипломатите, а българският представител е одобрил пакта. Същата подмолна министърка ни натресе Истанбулската конвенция. И все се хили.