На базара за изтребители: Без натиск от никого, просто... реклама

Каракачанов се надява да не скочи цената на "стоката"
23 ное 2018 16:15,
112
На базара за изтребители: Без натиск от никого, просто... реклама
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че няма натиск кое предложение за нов изтребител да бъде избрано, тъй като има много ясна рамка какви са изискванията за самолетите.

Още по темата

"Не може да има натиск кой изтребител да се избере, защото има много ясна рамка, гласувана от Народното събрание. Цифрата е определена - 1,5 млрд., лева способностите на самолетите са много ясно посочени. Да кажеш, че американският самолет е най-добър - това е реклама, не натиск. Същото го казват и шведските колеги и италианците. Всеки си рекламира стоката", отсече той.

По думите му ако се стигне до хипотезата да бъде увеличена цената на самолетите, ще трябва процедурата да започне наново и да се загуби още една година.

"Би ми се искало цената да е надолу. Но ако възникне хипотезата да се увеличи цената, това означава, че трябва процедурата да започне отначало, защото парламентът е гласувал 1,5 млрд. за авиацията", обясни военният министър.

По въпроса със съмненията за нередности при изграждането на оградата по границата ни с Турция Каракачанов също се съгласи, че ако има доказателства, виновните трябва да понесат отговорността си.

Той обаче бе категоричен, че няма информация за нарушения при строителството на съоръжението и добави, че не познава нито един от тримата областни управители, които са провеждали процедурите.

Каракачанов отсече и че не се притеснява за имотната си декларация. Този отговор дойде след като Сотир Цацаров снощи каза, че прокуратурата ще направи проверка на финансовия министър Владислав Горанов заради луксозното жилище, което ползва безвъзмездно.

Вицепремиерът коментира и обвиненията на Корнелия Нинова, че е била следена от полицаи по време на посещенията си в Ямболско при хората, чиито животни бяха убити заради съмнения за чума. По думите му тя не е била преследвана, а патрулите са били там, за да следят да не се изнася заразеният добитък извън населените места.

"Двама полицаи са били с една патрулка, не са я следвали. Те бяха там. На практика тя ги следва, тя отива при тях!", заключи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
геро преди 5 години
дръжте го под око тоя ще направи некоя далавера и ще избега като груевски при орбан
94
1
 
2
 
! Отговори
Вили преди 5 години
За тези които пишат без да имат никаква представа от самолети- Грипените които се предлагат са нови, но стар модел.
93
2
 
3
 
! Отговори
извратеняци преди 5 години
червените *** не искат България да има силна бойна авиация и стигнаха дотам че дори не ни е било нужно въобще да имаме ВВС Готови са да лъскат шмайзери без ръце но не и да умрат в бой като мъже
92
2
 
1
 
! Отговори
Nokli преди 5 години
Stranno armeisko finansovo malchanie i lipsa na sastradanie kam vsichki razbiti i okradeni bg kazarmi, podelenia, zastavi, voenna tehnika, voenni orajia, darjavna sobstvenost na bg narod suveren za miliardi bg levove, koito sa v "systemata bsp ni ubiva"....a zanimavate bg narod s edin star i edin nov germanski kompromentiran automobil v racete na nedouchenite shofiori Radevi...tova e tolkova dreben kriminalitet v sravnenie s unistojenieto na bg sigurnost i bg zastitni ukreplenia, vevese...
91
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друга малка разлика: Шведите предлагат като ни дадат Грипен, да построят тук и предприятие, което да поддържа самолетите и да ги обслужва. Демек, ние ще си оправяме машините, както беше с руските едно време. При Ф-16 е обратното - ние ще трябва да строим инфраструктура, защото в момента само Граф Игнатиево може да ги поеме. Примерно, при пехотните машини, наистина американската оферта е най-добра, защото ни дават завод за бронирани машини и лицензи. Това ни трябва, съвместно сътрудничество.
90
0
 
1
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ОО ама разбира се ,защо някой би си помислил друго ятче!
89
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
"Да кажеш, че американският самолет е най-добър - това е реклама, не натиск. Същото го казват и шведските колеги и италианците.". колко жалко, че не съм имал възможността да чуя шведските и италианските колеги да рекламират военната си стока така шумно и по всички фронтове, както го правят евреите, назначени от носителя на нобела за мир..
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е ясно, че ще се купува американски модел, защо не се купи Ф35А. Наскоро четох, че цената му е 85 млн. $ за бройка с комплект въоръжение. Това са 146 млн. лв. за бройка, или 1168 млн. за 8 самолета. Ще ни останат едни 350 млн. за подобряване на инфраструктурата. Но ако искат Ф16V по добре Грипени, Ф16 е модел от преди 45 г. и кок,ото и да са го тунинговали си остава стара машина.
87
1
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Докога ще дъвчете тази тема. Другата година лихвите скачат. Самолети не ни трябват. С тази пари може да се построи АЕЦ.
86
0
 
3
 
! Отговори
Iz streb преди 5 години
Bg zlatnite koncessii - izostavenata bg darjavna gratis sobstvenost v racete na chujdite izstrebiteli v rbg.....pod shapkata na korumpirania bg prezident....v korumpiranata rbg...
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътят до Цариград е по-кратък и равен. Пътят до София е каменист, планински и тесен.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данесе окаже на края че парите вече са изчезнали в нечии сметки
83
1
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...za MIG I SU v NATO mogat samo da si mechtaiat ! Kogato obache meshtite im se sbadnat .rzultata e palni do gore I prelivashti pampersi !!! Ima goliama razlika ot tova da gledash " Top Gan " na kino I tova da se sreshtnesh naistina s ruskata sila vav vazduha !!! Tsial sviat gi znae ! Tova e fakt !!! Nashite pishman "palkovodsi " sashto gi znaem !!! S "iasnite kriterii" !!! Kplkotro po- rano se otarvem ot tiah ...tolkova po-dobre za Balgaria !!!
82
7
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
"Турските танкове за 15 минути са в центъра на София"-Турция преди всичко ни е съюзник. А освен това е дружеска държава, добър съсед и естествен съюзник в геополитически план. България няма какво да дели с Турция, можем само да си сътрудничим.
81
6
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Си 57 и Миг 35 са наистина впечатляващи! -Най вече впечатляват с това, че съществуват само на хартия и компютърни анимации.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе, как ще има натиск- от 2 дни медийното пространство е превзето от посланик Рубин и Локхийд Мартин, и от сутрин до вечер се пускат статии за Ф-16.
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Вие сте *** ...... не разбрахте ли че на президента му отварят вратата за неговия процент за да си затваря гагата и неговия " екип " да се разреди малко откъм експерти в кабинета МУ, явно мислите че американците не могат да направят 4 самолета за месец !!!!!!!клети *** смотани , играта на шведа е начертана още при орешара
78
2
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Не вервам да има натиск. Натиск не е имало никога в Бългериъ.Нито за Южен Поток, нито за АЕЦа нито за нищо.СВОБОДА и невидимата ръка на пазара и на МкКейн.
77
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
САЩ ни натискат да похарчим 1.5млрд лева за техните играчки.За тези пари 150 ХИЛ. български момчета могат да минат ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ на стойност 10 хил. лева всяко.И така ще имаме реален военен резерв.*** нищо. Ще дойде ден и продаващите България ще плащат скъпо. И ще реват много.
76
6
 
4
 
! Отговори
ист преди 5 години
до 85Когато руските ракети долетят до България, ти също ще си убит от приятелски огън. Но нали си де...бил, пишеш лупо...сти.