Сотир Цацаров увери: Ще има още обвинени висши политици!

Ще започне проверка на Горанов и жилището му, каза главният прокурор
Обновена: 23 ное 2018 13:33 | 23 ное 2018 07:10,
78
Сотир Цацаров увери: Ще има още обвинени висши политици!
Снимка: Архив, Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще има още обвинени висши политици и добави, че по време на неговия мандат това вече се е случвало.

"Има обвинени висши политици, ще има още обвинени висши политици, но постановяването на присъдите не е правомощие на прокуратурата. Не мисля, че мандатът на главния прокурор трябва да се мери с това кои или колко висши фигури са били обвинени, а колко от тях били обвинени на базата на истински, стабилни доказателства и естествено за колко от тях обвинението е издържало в съда. Което също е критерий за нашата работа", коментира Цацаров, който гостува в Шоуто на Слави.

Още по темата

Той добави и че Прокуратурата ще стартира проверка на министъра на финансите Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее.

Според сигнал министърът на финансите Владислав Горанов живее в апартамент 180 кв. м. в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, като цената на наема за шест години е над 250 хил. евро. На въпрос защо прокуратурата не разследва това, Цацаров отговори, че съобщените факти заслужават съответната проверка.

"Не съм слушал интервютата на министъра на финансите, но на базата на това, което прочетохте току-що, такава проверка ще стартира", заяви той.

Във връзка с темата за бившия кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева, Цацаров обясни, че условията, в които тя е пребивавала в следствения арест, а след това и в затвора в Сливен не се различават от условията, в които пребивава всеки друг, задържан под стража.

По повод разследването на "Джи Пи Груп", главният прокурор посочи, че то е в начална фаза. "И едва ли ще се изчерпи с двамата обвиняеми. Ако проблемът е кои са те, още утре прокуратурата ще ги съобщи поименно", заяви Цацаров.

Той отрече и разследванията на Баневи, Арабаджиеви и Миню Стайков да са свързани с предстоящите избори.

"Една прокурорска проверка стартира, когато има достатъчно годни разработки."Или тогава, когато на прокуратурата бъдат предоставени данни, годни за образуване на досъдебно производство. А данните по тези три случая са събирани дълго време", заяви Цацаров.

Главният прокурор призна и че няма съществен напредък по разследването на убийството от НАП Иво Стаменов

"По отношение на това убийство са проведени много действия, и с мое участие и това на тогавашния главен секретар, сега министър Младен Маринов“, обясни той. "Разкриването на убийството е работа на МВР. Прокуратурата разследва и обвинява, но не разкрива престъпления", посочи Сотир Цацаров.

Той отхвърли и възможността длъжността на главния прокурор да е изборна, защото някой ще трябва да плати предизборната кампания.

"Не, не е по-добрият вариант. Ако бъде подложена на избор, някой ще трябва да плати избирателната кампания. Тогава ще стигнем едни механизми, които ще покажат деформации, далеч по-големи от сегашните. Далеч по-големи от например партийната субсидия“.

Цацаров припомни социологическо проучване от последните дни, в което се посочва, че над 80% нямат понятие за работата на съдебната системата и правилата, по които функционира.

"Хората свързват всичките си очаквания за справедливост не с полиция, разследване, дори не със съд. Главният прокурор е фигурата, която концентрира всички очаквания за справедливост, даже ако искате за възмездие. Но главният прокурор не е всесилен, не е магьосник“, заключи Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да няма после пак политици осъдили България (нас данъкоплатците) да им плати милиони, защото с тая съдебна система все така става.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А осъдени по високите етажи на властта кога?
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той цаца..та няма понятие как му работи системата, иска от обикновените хора да знаят голям майтап
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г-н цаца ! то обвинени Много ! ама осъдени Йок !всичко е точно - Парите ги Нема !
59
0
 
5
 
! Отговори
Вучков преди 5 години
Добре се посмях тази сутрин едната ръка разследва какво е откраднала другата...
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е за протести срещу картелните дружества на работонаематели, които се бъркат в държавната и синдикалната дейност. Те са се превърнали в управляващи, без народът да ги е избирал. Започнаха безочливо и нахално да наричат народа, протестиращите и работниците "улицата". Картелите трябва да се разпуснат и да си гледат бизнеса, ако изобщо имат такъв. Защото повечето са платени лобисти на заплата и това им е работата.
57
2
 
1
 
! Отговори
Обикновен фигурант преди 5 години
До Възмутен. От какво се възмущаваш? Станала е неудобна, налапала се е с много власт и най вероятно е сгафила за да я правят така. За какво рониш крокодилски сълзи за поредната корумпирана чиновничка? Иванчева . Да ходи да си ляга
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Титаничен сблъсък на Мишката Слави с Главния прокурор. Защо не пусна "сценаристите", които да гледат лошо и като че ли всеки момент са готови да набият медийната жертва, ако не е съгласна с извратените им мозъци?Скриха се сценаристите и направиха друг сценарий. Уж зрители задават безобидни и хвалещи въпроси. Добре подаваха топката за отиграване на Скъпите гости. Шоуто на Борисов и Цацаров мина много добре.
55
2
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
С действията си срещу Иванчева и заместничката и, прокуратурата изцяло разкри поръчковата си функция! Убийци, изнасилвачи, крадци за милиони се разхождат свободно и си живуркат като петролни шейхове, а на двете 40 кг. жени ще са слахат вириги/!!!!???/. Опасни престъпнички! Опасни за световния мир! За кого е тази показност? За ЕС! Хелзински комитет- за ***.т.е. ДА, но не и за правата на двете жени!
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТО ВСИЧКИ В ГЕРБ КРАДАТ, ЗАЩО ГОРАНОВ ДА ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ?
53
0
 
7
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 5 години
СКОРО ОПРОСТИХА НА ДОМУЗЧИЕВ ЕДНИ 57 МИЛИОНА ОТКРАДНАТИ ОТ БМФ.ТОГАВА ХОРАТА СЕ ЧУДИХА ЗАЩО, а то било защото Владислав Горанов бил корумпиран. Все пак 250 000 евро са си половин милион лева, колкото на Иванчева.Скандалът, ако беше в Европа, щеше да доведе до оставка веднага, ама тук така не става.
52
0
 
18
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 години
Явно изтърканото предаване на Слави е вдинственото мясро, където политиците и управляващите се чувстват спокойни. Тва предаване започвам да го разглеждам като някакъв подиум на властта, където необезпокоявани от неудобни въпроси си говорят както пожелаят по темите които искат. Отврат!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацаров е повдигнал обвинение на Борисов за кражба на автомобил пред бл. 345 в Младост.
50
1
 
14
 
! Отговори
Цацата преди 5 години
Цацата в началото създаваше впечетление на образован,безкористен и добър юрист,но с обвиненията срещу Иванчева и Йончева ,му се показа истинското лице на поръчкова фигура.Интересно какво стана със Суджука,какво стана с редица поръчкови убийства на бизнесмен с мандра бизнес,с данъчния инспектор,да не говорим за приключения случай по петторното убийство......Нямам думи!Българинът не забравя,за съжаение трябва да се научим да прощаваме,но къде е справедливостта!?
49
0
 
20
 
! Отговори
Oleee преди 5 години
Комедийно театро продължава. Остава третата част, която ми се струва, че ще е най-смешна. Дотук разбрахме, че всичко е по мед и масло - цъфтим и вързваме. Ликуй народе - това, което виждаш и изпитваш на гърба си, просто не е реално. Реални са само приказките на тиквата и компания.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От обещаното дотук чакаме:Бойко да предложи субсидия от 1 левЦацаров да си свърши работата - Горанов, Московски, Павлова, Марешки, Каракачанов, Симеонов ....
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време падна голямо търсене на едни 4 тона суджуци , направени в Добрич по специална рецепта от еленско месо. Тоя охранения на снимката рапортува по медиите, че те не били намерени в дома на Боко, за който рекетирания търговец каза че му ги искали...Само че като го гледам каква гуша е заформил, си мисля че суджуците все пак са били намерени и той е излапал немалко количество от тях. то затова и никога не закача гербаджиите, все разследва такива от друтиге партии
46
1
 
22
 
! Отговори
До Гошо 43 преди 5 години
Замисълът на Слави беше да изпише веждите на няколко души с УЖ трудни въпроси. Сценарият за Президента беше замислен като контрапункт и когато не им се получи, Славчо накичи целия отбор като врабци на тел, да ни отговорят на въпросите към лошия президент. Резултатът - бумеранг!
45
0
 
23
 
! Отговори
Пищова на Домусчиев преди 5 години
Тук се напълни с *** на Домусчиев.Оня ден каза, че той е " държавата", а българите и ниските им доходи са "улицата"- " Не може улицата да диктува на държавата".Само Домусчиев може да диктува на гражданите, тоест " улицата"!Нали депутатите, дето "улицата" е гласувала- искаха да му опростят 55 млн. задължения за неква " стандартна приватизация". Шефа му беше доста по умерен- българите бяха " лош матриал", не се правеше на държавата.Троловете му тук, направо гонят българите от България.
44
0
 
12
 
! Отговори
Шоуто е цирк преди 5 години
На кой му дреме как ще се обвинявате по медиите разни политици и бизнесмени, ще вадите компромати един срещу друг, ще се задържате и пускате?20 год. гласувате, приемате закони и мерки само за бизнеса и държавната администрация- увеличения, задължителни такси, така било пазарно и по стандарта на ЕС.Как не приехте един закон или мярка за увеличение на доходите на българите по стандарта на ЕС. Иначе дигат тавана на пенсиите над 1000 лв., *** за само за техси, 85 % взимат до 600 лв. пенсия.