Премиерът Борисов зове Украйна и Русия за разум и сдържаност

"В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с диалог"
Обновена: 27 ное 2018 07:18 | 26 ное 2018 23:10, Красимир Ангелов
227
Премиерът Борисов зове Украйна и Русия за разум и сдържаност
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова лидерите на Украйна и Русия за разум и сдържаност във връзка с конфликта в Азовско море, при който бяха задържани украински моряци.

Още по темата
"С тревога следя напрежението между военноморските сили на Украйна и на Руската федерация в Азовско море. Винаги съм отстоявал тезата, че трябва да развиваме отношенията си прагматично, на принципа на икономическите ползи и спазването на правилата на международното сътрудничество", написа Борисов в своя профил във Facebook.

"Призовавам колегите от Украйна и Руската федерация за разум и сдържаност, защото лесно може да бъде премината границата, от която няма връщане назад. В интерес на всички е напрежението да бъде преодоляно с диалог, а задържаните моряци незабавно да бъдат освободени", написа още българският министър-председател.

Както Dnes.bg съобщи, тази вечер Върховната рада на Украйна утвърди въвеждането на военно положение в граничните райони на страната за 30 дни, считано от 28 ноември.

Президентът Петро Порошенко внесе в парлламента съответния законопроект, който беше одобрен от депутатите с 276 срещу 30 гласа при необходим минимум от 226 гласа.

Пред депутатите Порошенко заяви, че военното положение се въвежда не на цялата територия на страната, а само в тези райони, които непосредствено граничат с Русия, Молдова, включително Приднестровието, а също по крайбрежието на Черно и Азовско море, а "именно там, където може да бъде нанесен удар", както уточни той.

Първоначално Порошенко искаше въвеждането на военно положение за 2 месеца, но после промени искането си на 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
3
 
! Отговори
врачанин преди 5 години
Баце Бойко, вместо да дърдори, да отреже Лукойл.Българи не зареждайте в Лукойл и без това горивата не отговарят на никакъв стандарт.
183
0
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков Т преди 5 години
Това,което-пропуска-властта,. Ще, осъди . Най-напред, доктора .
182
0
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Точно така, Боко!Путин само теб чакаше да се изкажеш, че да знае какво да прави!
181
0
 
9
 
! Отговори
мерач преди 5 години
казал е Народът - когато двама големи си мерят оная ми ти работа не си подавй голия г.., щото...нали знаеш
180
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хммммммм
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
украинците са шовинисти, а онзи - шушумига.
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, пък на мен една мравка ми крещи, *** не съ трогвам.
177
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гербераст- що е топребоядесан комунист който краде ненаситно като м а.нг.али плюе комуниститеа някои са изкарали и школата в симеоново
176
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И без твоите "препоръки" ще минат Русия и Украйна Омбаши! И мисля също..Че твоите господари от САЩ..Пратиха Украинците.Та да бъдат ТЕСТВАНИ какво ще направят БРАТУШКИТЕ! И действаха адекватно! -:) Жив и здрав да е Путин!
175
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДИН БЕЗУМЕЦ, ЗОВЕ ЗА РАЗУМ. Е АКО ТОВА НЕ Е ОКСИМОРОН. И ПОСЛЕ ЗА КАКЪВ СЕ МИСЛИ ТОЯ, ЧЕ ДАВА АКЪЛ И ИЗКАЗВА МНЕНИЕ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ПИТАЛ И Е ПОСЛЕДНОТО ПОЛИТИЧЕСКО ПОСМЕШИЩЕ В БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА. ТОЗИ, КОЙТО СРИЧА КАТО ЧЕТЕ, КОЙТО НЕ ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ, А НА НЯКАКЪВ ДИАЛЕКТ, НЕОБРАЗОВАН ПОЖАРНИКАР И ПАР ЕКСЕЛАНС МУТРА - ЗА КАКЪВ СЕ ВЗЕМА. *** ЖАЛЪК
174
1
 
17
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Оправил България и тръгнал да оправя света. ДНЕС ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПЪТУВАМ С ВЛАК. Влакът от Пловдив (София - Варна) тръгна с 40 мин. ЗАКЪСНЕНИЕ ПОРАДИ ЛИПСА НА ЛОКОМОТИВ. в КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ ??? коя ГОДИНА СМЕ ??? КОЛКО ГОДИНИ УПРАВЛЯВАШ БОРИСОВ ??? ТОВА ПОДИГРАВКА ЛИ Е ИЛИ ТОЛКОВА СИ МОЖЕШ ??? ОЩЕ ЛИ ДА ТЕ ТЪРПИМ ??? ОБИДНО ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
173
2
 
14
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Ей така много обичам да даваме акъл на другите - вътре циркове, особено с патриотите, последното попълнение с вицето за срам и позор, ама акъл може да даваме...
172
1
 
11
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Значи когато един *** пребие горски служител в България ,а премиера дава ъкъл на 2 държави, направо ми идва да разцепа бъчвата с кабернето.
171
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва края на фашисткия режим на олигарха-алкохолик-шоколадов бос Потрошенко!!
170
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...написа Борисов в своя профил във Facebook."---Първо: не го е писал той, а директно дежурният сътрудник от "деловодството".Второ: Путин редовно следи фейсбука на Боко и, като види написано такова нещо, съобразява се и прилежно си го ме*сти.
169
4
 
24
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Кой си ти Бойко Борисов, че да се вреш навсякъде?Гледай си магнолиите , дръж юздите на патрЕотите си и се спри малко в България да видиш до къде си я докарал!
168
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 5 години
И след призива,следва,скърцане ,със зъби,как така,ще се карат, Русия и Украйна,той с всички сили,работи ,за благоденствието ,на западните балкани,те тръгнали,оръжие да дрънкат.
167
1
 
22
 
! Отговори
С преди 5 години
Малък си Бийко , малък за зов към големите. Те ще се оправят и без теб.Ти гледаш да не изпуснеш кокала и да " до оправиш" съвсем Клетата България.
166
1
 
16
 
! Отговори
Питам Бойко преди 5 години
Бойко, след като довели,сега са не смяташ и да идеш да обединяваш Русия с Украйна? Както си го казал звучиш като Бойко обединители на славяните.
165
5
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Бате добре си зове обаче не се сеща, че може да организира едни мирни преговори на наша територия между Русия и Украйна. 3 март е датата и едните и другите са оставили кости по нашите земи. Хем сме славянска страна хем сме член на НАТО.Достатъчна е покана - може и да не се приеме - но ще е знак за желанието ни за мирно решаване на конфликтите между славянските народи.