БСП ще внесе в КС закона за бюджета на НЗОК

Според нея с текстовете се прави коренна промяна в системата
27 ное 2018 20:35,
25
БСП ще внесе в КС закона за бюджета на НЗОК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще внесе Законопроекта за бюджета на НЗОК в Конституционния съд. Това се закани соцлидерката Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

Още по темата

"С този закон се променят 18 закона през преходни и заключителни разпоредби на специален закон, какъвто е бюджетът на НЗОК. И ако в някои от тези промени просто сменяте имената на агенциите, то с текстовете се прави коренна промяна в системата чрез промени в Закона за здравето. Чрез промени на преходни и заключителни разпоредби на Касата променяте Изборния кодекс, Закона за обществените поръчки, Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за закрила на детето и така 18 закона. Това е звучен шамар върху българското право, това е тежък удар по българския законодателен процес и петно върху лицето на българския парламент", настоя Нинова, цитирана от "Фокус".

Ето защо на основание на Закона за нормативните актове, правилника за неговото приложение и Конституцията на България „БСП за България“ внасяме Закона за бюджета на НЗОК в Конституционния съд, продължи тя.

Лидерът на БСП коментира, че в програмата на правителството пише, че здравеопазването е сред приоритети номер едно.

"Ето как се пази той – 4 часа дебати, едно изказване на ГЕРБ и нула на "Обединени патриоти". Представям си ако не ви беше приоритет, какви дебати щяха да се водят. Второто твърдение на управляващите е, че няма алтернатива. 41 алтернативни предложения на този закон има от БСП", отсече червената шефка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
ти *** ли си бре щом на тоя травестит казваш че бил най красивия в парламента
19
1
 
1
 
! Отговори
до гербатроловете преди 5 години
много сте жалки и плиткоумни ,пишете глУпости ,защото сте прУсти.- била комунистка ? Алоууу ,Никога не е била бкп ,за разлика от целия герб -всички бкп- била селяянка ? А гербажиите от къде са бре ? - всички са селяндуури- била грозна баба ? - Нинова е най-красивата жена в парламента ,грозни са лиляна,деса,теменужка,ангелкова -та чак страшни !
18
2
 
1
 
! Отговори
Ужас како Маро ужас преди 5 години
това чудо ако ти е в къщата ще те направи крив и щастлив След това що биели магаретата
17
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 5 години
До кога ще и гледат сеира ,а не е я вкарат в Карлуково! Такава излагация до сега е нямало -
16
4
 
7
 
! Отговори
До Коча преди 5 години
Признавам те,братле,ако ти стане и да я оправиш тази *** от Крушовица.Признавам те за е...б...ач.
15
4
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 5 години
Е ..,МНОГО СЪМ ИМ НАВИТ НА *** , ЗА ЕДНИ "УНГАРСКИ СЪБИТИЯ"...ХА,ХА,ХАААААА.....НЕМА ГИ ВЕЧЕ РУСКИТЕ ТАНКОВЕ....И НАПРАВО , НЕ ЗНАМ, КАК ШЕ ИЗДЪРЖАТ НА НАПЪНА....ХА,ХА...!МАЛЕЕЕЕЕ,КОЛКО СМЕТКИ ИМАМЕ ЗА УРЕЖДАНЕ С "*** И СИЕ" ...МАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....ЩОТО НЕМА ДА ИМА ВЕЧЕ "МИЛИ ХОРА"....ХА,ХА,ХААААААААА.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам , как кака ви *** се стега и за каква власт говори , като нема с кого да управлява!Явно си мисли , да свали Правителството и да прави "ПРЕЗИДЕНТСКА РУПУБЛИКА " ,като в Русия , по схемата на ген.Решетников от КГБ с помоща на Гумен Гадев !Парясника , явно ще го гудят за "СПАСИТЕЛ НА НАЦИЯТА" по КАпутински образец!ЕТО НЕЩО -КОЕТО НЯМА ДА СТАНЕ!Просто ще им , направим на *** едни УНГАРСКИ СЪБИТИЯ , за чудо и приказ на ,цела ЕВРОПА!ЩЕ ИМ ПОКАЖЕМ , КАК СЕ СТРИЖЕ , ЧЕРВЕН ВЪЛК!
13
8
 
11
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят винаги парламентарните избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Нинова може да спре ереекцията в България!
11
5
 
15
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Има ли нещо, предложено или направено от управляващите, което БСП да харесат? Плюят и са контра на всичко. Защо?
10
7
 
10
 
! Отговори
Кочо Кочев - КОЧА преди 5 години
Корни бих те изчукал с кеф миличка, не че си някоя красавица, но просто няма да те гледам и ще те чукам на задна прашка. С това мое завоевание спрямо тебе бих се радвал ама няма да си никога Премиер за което те съжалявам!!!
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малеее хем са ми противни хем ги съжалявам бесепарите с тая сърдита лелка началник
8
10
 
14
 
! Отговори
УУУЖАААС....!!! преди 5 години
...даже и Льо Пен , дойде да бучка в България да излязат анархистите на бунт ...ама , като гледам , в Моловете и Търговските къщи ,имаше повече хора от , безделниците и хайваните , по кръстовищата и пътищата на цела България!НЕ ИМ ВЪРВИ НА *** !НАРОДА МУ ПИСНА ОТ "РЕВОЛЮЦИИ" И ..." РУСКИ ПРОСТОТИИ"!!!НАРОДА СИ ИСКА ЗАРАБОТЕНИТЕ ПАРИ И ДОБЪР ЖИВОТ!/..И ЩЕ ГО ПОЛУЧИ САМО С ГЕРБ..../
7
7
 
15
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
"КОМУНИСТА"--РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО ...ОТ КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ВАДЯТ И КРАДАТ ПАРИ ,БЕ....!У МОСКВА ---САМО ТОВА ГИ УЧАТ!!!КАК НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ ДО СЕГА...ХА,ХА,ХААААААААААААА...??!!!
6
8
 
19
 
! Отговори
Диагноза преди 5 години
Ехааа! Като гледам посърналата физиономия на селянката от Крушовица, започвам да я съжалявам! Тя заложи на руските намерения да върнат България на Кремъл,но явно народецът български си е научил урока - комунистът носи само разруха и бедност!!! Тая предателка получи пари от Москва да създаде хаос в държавата,нооооо ядец ! "Визията за разграбване" на България подцени интелекта на народа!
5
6
 
17
 
! Отговори
???????????????????? преди 5 години
Кака ви Корнелка от всичко ли разбира?!Преди няколко часа прочетохме тук, че е баш инженерКа - гарантира ни, че при машинното гласуване манипулации не можело да има!Сега се пеняви на тема здравеопазване, и от това разбира, същинска докторица!И от коне много разбира, ветеринарКа ли е?Но е завършила право ...
4
7
 
16
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
..И *** СИ ДА ДАДЕ НИНОВА ...ПАК ШЕ СТАНЕ , ТОВА КОЕТО ИСКА ГЕРБ!ГЕРБ---ТОВА Е НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
4
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА, ДОБРО УТРО... преди 5 години
КЪСНО ЖИВЕЕШ ВАСИЛЕВ !!!МАГАРЕШКИЯ НАПУСНА ТОЗИ БИЗНЕС!
2
9
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Разбрахте ли вие от БСП, защо Марешки ви плюе и винаги ще бъде срещу вас???Марешки трябва да *** от лекарствата милиарди селяни прости, а който му пречи е враг!!Очевидно е, че ГЕРБ не му пречат!!!Агент Рон Грейди!ЦРУ!!!
1
12
 
8
 
! Отговори
Келеш преди 5 години
БСП=ГЕРБ