България и Полша: Украинските моряци да бъдат освободени!

Радев и Дуда призоваха за сдържаност и разум, за деескалация
27 ное 2018 15:15, Елка Василева
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

България и Полша призоваваме за незабавно връщане и освобождаване на украинските кораби от Русия и деескалация на напрежението чрез диалог. Това каза на пресконференция президентът Румен Радев след среща с полския държавен глава Анджей Дуда, предаде "Фокус".

"По време на нашата среща обсъдихме с тревога критичните отношения между Русия и Украйна. И призоваваме за сдържаност, за разум, за деескалация чрез диалог, без употреба на сила, за гарантиране на свободата на гражданското корабоплаване, за незабавно връщане и освобождаване на корабите от страна на Руската федерация. За нас като страни от този регион е много важно да не допуснем по-нататъшна ескалация", заяви Радев.

От своя страна полският държавен глава Анджей Дуда обясни, че е трудно да се пренебрегне това, което се случва.

"Няма съмнение, че е необходима деескалация на напрежението. Украинските моряци, които бяха пленени от руските войски, трябва да бъдат освободени. Това е състояние, което ние не можем да приемем. И ние с президента Радев нямаме съмнение, че са нужни по-нататъшни действия тези конфликти да приключват. И с всички сили призоваваме за това", заяви Дуда.

Той увери, че Полша ще се включи в международните действия, които ще се реализират от международната общност, за да се приключи с това. "Няма съмнение, че Русия е агресор и за пореден път се случва нарушаване на споразуменията, сключени между Русия и Украйна. И това не може да се приеме", каза полският държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
3
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Слава на Полша! Най-великата страна!Jeszcze Polska nie zginela!
167
3
 
8
 
! Отговори
Ген. Де Гол преди 5 години
До АнонименПлюеш ги ама Франция е единствената западна велика сила, която поддържа добри отношения със СССР. Шарл дьо Гол, основателя на ЕС, сключва стратегически съюз с руснаците като контра на англоамериканците. Изгонва американските войски от Франция. И козирува половин час под дъжда над гроба на Сталин! Това в знак на уважение към огромната саможертва на руския народ. Русия проблем с Европа няма. Света има проблем с оста на злото САЩ - Англия - Израел - С Арабия - Полша - хунтата в Киев.
166
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, не съм баннат ;). Просто под някои статии не мога да коментирам...Полша мрази всички бивши империи. Причината е, че винаги е искала да има колонии, а никога е нямала. Винаги е искала колонии за сметка на руски територии и е яла голям бой там. Причината да ги нападне Хитлер, въпреки, че са БИЛИ СЪЮЗНИЦИ Е, че поляците са искали Беларус за колония и са отказали на германските войски коридор към Беларус. И Хитлер напада съюзника си...
165
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЪПРОСПоляците са комплексирани. Но каквото и да са им направили руснаците, поне не са ги подложили на геноцид като швабите. В рамките на няколко години окупация изчезват 6 милиона поляци. Немците са търчали във всяка къща във Варшава с експлозиви - 99% от града е напълно разрушен. Руснаците, добри или лоши, ги спасиха от тотално изтребление. Поляци участват в битката за Берлин и също си веят знамето. Но сега са се фашизирали и крещят по фашистки маршове "смърт за руснаците"...
164
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияАко още веднъж употребиш за Русия думата "***", ще те открия и ще скимтиш!Разпасал се лаjнар!
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роби на злото за жълти стотинки.
162
4
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Я па тия!Кои сте вие, че да казвате какво да прави Россия?
161
8
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Някой знае ли защо Полша е Русофоб ?Каква е тази фобия , след като Полша се намира на хиляда километра от Русия ?Там дали Плевнелиев няма деца ?
160
8
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Последните, които са писали коментари са забравили за какво става думаУкраинските военни кораби съзнателно са навлезли в руски териториални води, и то, забележете, в район, който е бил в териториалните води на Русия и преди анексията на Крим. Така че каква "агресия на Русия". В случая има предизборна акция на президента на Украйна Порошенко, та дано си качи рейтинга.Моряците може и да ги освободят, а някои (т.н. "контраразузнавачи" на корабите им) може и да полежат в затвора.
159
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо руснаците оставят Хитлер да премаже Франция за 1 месец без да се намесят? Защото първата световна са им отървали дирниците и въпреки това франсетата пак се обръщат срещу тях. Твърде меки са руснаците, твърде благородни с тези, които ги предават. Ако започнат да действат като британците или французите, Европа заминава или като колония на САЩ, или като колония на някой друг заинтересован.
158
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите мразят Русия, понеже 3 пъти им е показвала колко струват - един път ги е смазала от бой и 2 пъти им е отървавала задниците от Германия. Тоест, Франция все още съществува като самостоятелна държава само благодарение на Русия и те го знаят и ги е яд ;)))
157
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До генерал Румен Радев ....Друго беше ако го каже ,чичо ти Тетка Цачева . Нали червен калцун, на Червеногерберите ?
156
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не губи първата световна. Дори напротив. Ако не е била тя Германците са щели да прегазят Франция за броени месеци. Както го направиха втората световна. На практика военните действия са се водели на територията на Франция и ако не се е намесила Русия, франсетата са били загубени, а веднага след тях и Англия. Между другите, настъплението във франция е било спряно от 40 000 руска войска, биеща се за французите на френска територия срещу общия им противник ;)))
155
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На практика украинският народ е руските окупатори, необразовани ми приятелю ;)))Ако малко поне познаваше историята на комунизма щеше да го знаеш това ;))Ама пусто да остане, като не си учил на младини, не можеш да го компенсираш сега. Винаги ще си личи изостаналостта в интелектуалното ти развитие ;))
154
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената на газа за България и Полша току що скочи с 2 долара ;)))
153
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До генерал Румен РадевРадев казва: "..за незабавно връщане и освобождаване на КОРАБИТЕ от страна на Руската федерация". За моряците говори полският Дуда. Ти какво можеш да очакваш от поляк?К1 съобщи в бягащ текст, че капитанът на единия катер-нарушител ще бъде задържанза 2 месеца.Предполагам, че ще го освободят по-рано - момчето е изпълнявало заповед.Въпрос е дали ще иска да се върне, преди Порошенко, Аваков, Парубий, Турчинов не бъдат свалени и окачени да съхнат на кестените на "Крешчатик"
152
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияОтново демонстрираш наивност! Говоря ти как стоят нещата днес, а не к'во е било преди 30 години. Времената се менят. САЩ не са добрите от холивудските филми, а зла империя, която предизвика толкова войни, разрушения и мъка, че заслужават директен червен картон.В модерния свят, всички хора са в социалните мрежи и са податливи на манипулация. Медиите са средство за пропаганда. Живеем в информационна война.Иначе продължавай да се инатиш като магаре пред мост, жив и здрав!
151
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Привет от ЯпонияАмин! Поздравления за коментара! Да сме живи и здрави да го видим с очите си!
150
3
 
16
 
! Отговори
Привет от Япония преди 5 години
САЩ няма да си платят чрез сила, каквато е тяхната идеология. А чрез морално отхвърляне. Светът осъзнава, че агресията на САЩ поражда страдания, геноцид, неописуема бедност и войни. Ганди. И първата крачка е, когато чрез референдум светът отхвърли базите на САЩ. Все повече движения и политици разбират, ча PaX Америка е пропита с пропаганда идеология щедро финансирана от капитала легализираща най-агресивната и зла същност в човека.Светът се променя, доброто ще победи, и то с мир, кошмарът на USA
149
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на СССР, Украйна разполага с над 50 милиона население. Идустриализирана, с развито земеделие, произвеждаща атомни бомби, самолети, кораби, елеткроцентрали. Има 1700 ядрени глави. Хора от целия източен блок и от СССР ходят да работят там. Тя е втората най-мощна държава в блока и една от най-могъщите в световен план. А сега? Загуби 10 милиона население, бедна е като Сомалия, с напълно разбито производство, управлявана от фашисти и олигарси. И в конфлик с Русия - чудесно!