Защо се спира машинния вот? Нинова знае: За манипулация!

Без него можело да се дописват списъци с мъртви души
51
Защо се спира машинния вот? Нинова знае: За манипулация!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова използва и поправките в Изборния кодекс за отлагане на машинното гласуване, внесени от управляващите, за да нападне ГЕРБ.

Според нея целта на най-голямата партия е да прави изборни манипулации.

Още по темата

"Те отменят машинното гласуване, което е възможност за обективен вот. Те искат отново да дописват мъртви души в списъците, депутати да носят чували с бюлетини, да купуват секционни комисии",  скочи тя на среща със своите симпатизанти в Свиленград.

Нинова е категорична, че за десет години власт ГЕРБ са поробили собствения си народ и са го държали в страх и апатия.

"Но хората се освободиха от страха и си потърсиха правата с протестите. Апатията, че нищо не може да се промени, отстъпи на търсенето на алтернатива. Рухна и този мит, че управлението е единственото възможно", заяви лидерката на БСП, цитирана от пресцентъра на партията.

Тя смята, че след събудената гражданска енергия по време на протестите, ГЕРБ прибягва до последното спасение - да подменят свободната воля на гражданите като отменят машинното гласуване, което е възможност за обективен вот.

"Ние внесохме предложение в Бюджета за 2019 г. да се добавят 50 млн. за машинно гласуване, защото управляващите удобно го бяха пропуснали", допълни  Нинова.

Преди две седмици управляващите внесоха промени в Изборния кодекс, с които отпадат сроковете за въвеждане на електронното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме електронно гласуване.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ се страхуват от електронното гласуване, защото знаят, че интелигенцията, която е в чужбина няма да гласува за такива аматьори в политиката като тях и такива хора със съмнително минало, но няма да гласуват и за БСП. Интелигентните хора ще гласуват за единствената партия, за която гласуват предимно образованите хора (77%) и това е коалицията "Демократична България"!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм привърженик на Нинова, но е права този път. В Европа обаче отсавна се гласува и с писмо, например в Германия.
42
1
 
8
 
! Отговори
:( преди 5 години
А машинният вот не може ли да се манипулира ***, како?Питай някого, за да ти обясни.Но в случая теб това не те интересува. Ти се стремиш винаги да кудкудякнеш нещо, което да притесни, окарикатури или очерни някого. Такъв ти е нравът.
41
2
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Вместо да говориш, отвори протоколите, ще се изчервиш... А, май ти говоря неразбираемо...
40
2
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
Все пак да попитам - като знаете, какво предлагате?
39
2
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
То и аз го знам това, ама какво от това... Нали сме гледали филма за Тотев...
38
4
 
15
 
! Отговори
Tихомир преди 5 години
Еиии, всичко знае бе, ама всичко. Е това е жена. Който иска нека я вземе. Ашкулсум бе крушовица.
37
10
 
27
 
! Отговори
Електорат преди 5 години
Покрай ежедневните шизофренични изцепки на др. Корнелия Нинова започнах да си мисля, че всъщност Бойко Борисов не е чак толкова неприемлив за премиер..
36
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащо ГЕРБ толкова много се страхува от това гласуване?!страхува се, че никой няма да успее да гласува за бсп! Половината им фенове са със старческа деменция и ше забравят кое копче се натиска, а другата е от гетата и ше открадне машините преди да гласува :)
35
10
 
24
 
! Отговори
Гробарят преди 5 години
*** , ***- ветината , която започна политическата си кариера на патката на И.Костов , мина през Р.Овчаров , май че и Пеевски я опраска , и стигна до върха на една партия на кариеристи и *** - алцхаймери.В БСП или си едното или другото .Преди нея бе геят Станишев .Веднъж чух един Мургавец да се хвали , че го е е-ал.Може и да е верно !
34
0
 
3
 
! Отговори
NEKOISI преди 5 години
До СТРАНДЖАТАKoga?
33
8
 
22
 
! Отговори
Siegfried преди 5 години
На червените простаци по просташки !Истината е , че *** ни сънародници гласуват масово за БСП и ДПС.
32
8
 
19
 
! Отговори
Siegfried преди 5 години
По стечение на обстоятелствата си имам работа с десетина *** , но от различни селища , т .е.не се познават .На въпроса , за кого са гласували и за кого ще гласуват , отговорът е " цръвено бе бате " .Един толкова харесвал Нинова , че видел ли е по телевизията , онанирал за нея докато я гледа .А друг докато ши- бал булката , затварял очи и си представял че ши- ба Нинова " и така и се празна бе бате ,както никой друг пат , по цяла шепа мая бе " ,чак булката му се чудела откъде и как толкоз мая
31
8
 
29
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
30
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първанов и БСП да се връщат!
29
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото герберско тролство впрегнато да внушава колко е вредно електронното гласуване. Даже Странджата са активирали. Защо ГЕРБ толкова много се страхува от това гласуване?!Не вървят заплахите за хакерство и др. измишльотини.
28
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На въпроса на др. Нинова има конкретен отговор- за да не ги спечели БСП . Толкова е просто, че не знам какво има да се коментира, защото е известно , че електоратът на БСП е този , който хвърля хиляди левове на телефонните измамници. По просто казано възрастни, болни и неграмотни хора, което значи , че партийния секретар им събира личните карти и гласува за БСП .
27
5
 
28
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Камелийче, машинното и електронното гласуване са две различни неща. Не ги бъркай. Разбира се, и двете са по-лесни за манипулация от нормалното гласуване, но това не ги прави еднакви.Колеги, компютърът прави това, което му кажете.
26
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла България го знае,не само Нинова!