Борисов: 40 млн. мигранти от Африка може да тръгнат към към ЕС

Путин не е човек, с когото трябва да се шегуваш на тема война!
Обновена: 30 ное 2018 07:25 | 30 ное 2018 07:00, Елка Василева
235
Борисов: 40 млн. мигранти от Африка може да тръгнат към към ЕС
Снимка: БТА

За потенциална заплаха 40 милиона икономически мигранти от Африка да се насочат към Европейския съюз е бил предупреден премиерът Бойко Борисов на официалните му разговори в Мароко. В лекцията си пред Кралската дипломатическа академия в Рабат той очерта усилията на страната ни да опази външната граница на съюза и ролята на споразумението с Турция, предаде БНР.

Борисов заяви, че не може само Европа да носи последствията от тежкото икономическо положение в Африка.

"Европейският съюз взема решение за 20+20 млрд. да подпомагаме страните в Африка. И е правилно. Единственият начин да не тръгнат тези 40 милиона, за които днес ме предупредиха - рязко трябва да се сложи черта. Хората в Африка да останат, да работят, да си повдигнат брутния вътрешен продукт. Наготово няма как да стане. А и да дойдат 40 милиона, накрая ще се счупи Европа. Затова трябва да се инвестира много - в квалификация, в подготовка, в образование, в намаляване на раждаемостта," каза Борисов.

Още по темата

Кризата между Русия и Украйна е изключителна заплаха за България, заяви още Борисов. Той за първи път коментира кризата в Азовско море, като беше категоричен, че тя може да прерасне в регионален конфликт, сравним с този в бивша Югославия. Българската страна ще бъде засегната, най-вече по отношение на енергийните си газови проекти, от които обаче не може да се откаже.

Премиерът изрази надежда да бъдат освободени украинските моряци и кораби и конфликтът да не се разгърне.

Борисов каза още, че “руският президент Путин не е човек, с когото трябва да се шегуваш на тема война”.

"Да, вярно, в Украйна наближават избори, само че руският президент не е човек, с който трябва да шегуваш и то на тема война, на тема военен конфликт", подчерта Борисов и допълни, че е притеснен, защото той много добре им знае характерите. Премиерът каза още, че много се ядосва, защото бизнес партньорството в момента е изключително важно за България. Затова, според него, подобни конфликти не само не помагат, но и вредят на тези отношения.

Бойко Борисов припомни, че преди време е имало провокация с "убит" украински журналист, което е съвпаднало с посещението му в Москва и тогава се е чудил какво да каже по темата. В крайна сметка тази история се оказа шега и сценка, заради която от Европа са се разсърдили много на Украйна. А според Борисов с подобни неща шега не бива да се правят.

Премиерът не приема позицията на Белия дом да се спре проектът за газопровод Северен поток, защото това означава, че трябва да се спре и Турски поток.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
компостирането им в пецъчливи почви....До 157Страх ме хваща като си представя, че такива като теб ще преживеят! Интелект на едноклетъчно а и отгоре два плюса.Може би и да си прав, но от правописа ти се вижда, че не си успял да ползваш възможностите, които си имал - максимално до 3. клас!
140
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тръгнат трябва да бъдат осигурени хора, които да им потапят лодките навреме. Така и някои риби в Средиземно море, вододела в Дарвиновата теория разделящ хората от мaймyнитe, ще живнат малко. Ако не компостирането им в пецъчливи почви, може да подобри растежа на растения, а от там и производството на храна в Северна Африка.
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Na gerb ogradata e stabilna njama nikoi ai nikoine iska da ostava v bg
138
2
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Боко, зимай меда и солта и отивай да ги посрещаш :-D
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали има недостиг на работна ръка.Суджук вземи ги всичките у нас.Ще станем велика сила.
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко нали щеше да сваляш руски самолет нарушил наще граници.Сега други песни пееш.Явно си поумял малко.
135
2
 
2
 
! Отговори
Вълчедръм преди 5 години
Б.Б. е пич от Мароко!!!
134
2
 
8
 
! Отговори
бре преди 5 години
И попитали Баце епа как ги преброй че са 40 милиона?Ами преброих им краката и ги разделих на две!
133
3
 
0
 
! Отговори
Nro lit преди 5 години
Taman sha opraviat demografiata na prezidenta radev, premiera borisov, caria coburbootsky, patriarha kak mu beshe partizanskoto ime....mineralna topla voda bankia, hissar i gorna bania imame mnoooooogo....i sapun duru duru imame bol....i kakvi hubavi hoteli banovi, arabadjievi, velkovi, dinevi, mestanovi, doganovi imame....imame j mnogo apartamenti v sofia, bansko, elhovo, slavianovo, borovec, vidin i pernik za prodavane.....
132
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджук ,стига си ръсил глупости.Освен за овчар за друго не ставаш.
131
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов , мястототи е в охранителна фирма .Не си за премиер . Губишвремето на цялата държава .
130
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една държава на мястов такава ситуация винагиможе да запечата границитеси . Но не и такава където стри мандата от простолюдиетопремиерства Бойко Борисови щом си отвори устата ръсиглупости .
129
3
 
2
 
! Отговори
немо преди 5 години
Като гледам иде глобално застудяване, пак ще има замразено сомалийско из храстите, за тях -1 градус е колкото за нас -20.
128
3
 
13
 
! Отговори
40 милиона преди 5 години
Списъкът е дълъг 40 милиона. Започва се голямото преселение. Бързайте да се записвате. Щом е казал 40, значи 40.Нито един по малко или повече. И това ако не е подстрекателство пък на .
127
4
 
24
 
! Отговори
Galia69 преди 5 години
Бъдещето на Европа вече е ясно: едва десетина държави отхвърлят пакта за миграцията, 40 млн. мигранти...Европа не благоденства. Европа умира и след няколко десетки години, няма да е континент на европейци- а на афро-арабски мигранти. Всичко остава в ръцете на страни като Русия, Полша, Унгария, Китай, Япония и може би и Италия за спасяването на нашата култура и цивилизация...
126
3
 
13
 
! Отговори
Адолф преди 5 години
На 50 метра картечно гнездо по границата.
125
4
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Много повече е дойдат. Световното население се увеличава за 12 г с 1 милиард души! Основно мюсюлмани в Африка и Азия.
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздрави от,дедо ви,Ташунко,от оня свят,Да живее БКП-то
123
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя не го знам къв е,и не ме интересува,все мигранти му са в главата,сигурно ги и сънува
122
13
 
7
 
! Отговори
Баче Тишо преди 5 години
Велик държавник! Най-великият който някога сме имали. Сега разбрахте ли защо държим най-ниските заплати и пенсии в Европа? Защото така ордите ни заобикалят. Никой не иска да остане тук днес. Но утре, когато западняците ще се задъхват и ще са в криза в своя седми мандат Бойко ще ни направи първа сила. И икономическа и военна. Напук на озлобените комунисти.