БСП даде курс към предсрочни избори, готви се от януари

Коалиция ли? С ГЕРБ не можело, с ДПС имат различни виждания
139
БСП даде курс към предсрочни избори, готви се от януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заявява пред делегатите на 4-то заседание на XIII конференция на Софийската градска организация на БСП, че партията от края на януари започва да се готви за предсрочни избори, които според левицата вече са необходими, за да се обърне тенденцията на влошаване на състоянието на българския народ с победа на БСП. Това става известно от разпространеното от пресцентъра на партията изказване на лидера на БСП.

Още по темата
Подготвената от партията "Визия за България" печели все повече доверие след над 500 срещи на представители на лявата формация в цялата страна и на предстоящия конгрес на партията на 26 януари 2019 г. тя трябва да придобие вид на конкретна програма с поети неотменими ангажименти, изтъква още лидерът на БСП.

В изказването си тя посочва, че при евентуална победа партията няма да управлява заедно с ГЕРБ и напомня, че с ДПС се разминават във вижданията си за доходи, данъци и здраве.

"След като имаш такива разминавания, какви гласове да броиш и с кого предварително да се договаряш за коалиция?", пита Нинова.

Нашето предложение във "Визия за България" не почива на такива сборове на числа, а на следното - да предложим на българския народ не повече от 3-4 приоритета, посочва още Нинова и откроява сред обединяващите обществото теми демографията, образованието, здравеопазването и икономиката. Мисля, че няма да има български гражданин, независимо от политическата му ориентация, който да не иска да е здрав, образован, да има работа и да съществува България. Средствата за постигане на тези цели вече са въпрос на разговор с всеки. Но целта на Визията е, когато се постигне такова голямо обществено съгласие, който и да управлява и с които и да управлява, и каквито и да е математически сборове да прави - да изпълнява тези четири неща, посочва лидерът на партията.

Нинова изтъква още, че с направената промяна в устава на партията - с поставянето на мандатност на депутати, мандати за председател и с прекия избор от всички членове на партията, е отправен добър знак към обществото и това кореспондира с някои от исканията от последните протести.

Лидерът на БСП изтъква, че с "Визия за България" желанието на партията е да промени няколко белега на модела на управление - този, в който институциите не работят, и живеем, по думите на Нинова, в авторитарна държава. Вторият белег на модела, който социалистите искат да променят с Визията, е този на задкулисието, отбелязва още лидерът на партията и го обвързва със случая с финансовия министър Владислав Горанов. Тя иска премиерът да каже кой е назначил министъра. От промяна се нуждае и моделът, свързан с реакцията на бизнеса във връзка с протеста на майките.

Според Нинова има също нужда и от промяна на модела на икономиката, здравеопазването, образованието, социалната сфера с връщането на модерното, съвременното място на държавата в живота на българските граждани. Нинова подчертава, че стратегическата за България инфраструктура, важна за националната сигурност, трябва да бъде държавна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Когато и да има предсрочни избори БСП няма да ги спечели. Не и с глу.постите в т. нар. Визия.
112
1
 
3
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Е как от януари, нали Бойко щеше да си отива до края на тази година.
111
1
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
И като няма да управлявате нито с ГЕРБ, нито с ДПС, с кой ***, червена коза? Да не смятате, че ще имате мнозинство в парламента?
110
1
 
1
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Бах.ти лицемерите са тези от БСП, ами точно при тях положението на българите се влошава и то драстично.
109
1
 
3
 
! Отговори
Бай Курти преди 5 години
Тая кокошка пак иска да ни направи милионери.Със съдействието на големия световно известен специалист по финансите Румен Гечев.
108
1
 
2
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
До пост 111 Ами попитай стария селянин баща й. Па после другарите му от Техноимпекс.
107
5
 
5
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
106
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая със своята наглост и див популизъм ми е крайно отвратителна.
105
5
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Гледаме как тази женица е застанала почти като Ленин и сочи нанякъде (както Ленин сочеше от скулптурите си) ,сочи курса ,този курс ,който докара бедността и мизерията на България и изостанахме с 50 г. от другата Европа.С каква наглост тези некадърни комунисти искат пак да съсипват държавата ни???
104
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп с курс към поредната си изборна загуба по точно
103
5
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА...РЕЗИЛ ! преди 5 години
КВО СТАВА ,БЕ....??!!ЩО НЕМА ХОРА НА ОКОЛОВРЪСНОТО НА ПЕРНИК ДА ИГРАЯТ ХОРО ....ХА,ХА,ХААААААА..ВИНО ЛИ СИ НЕМАТЕ , БЕ МРЪЗЛИВЦИ НЕЩАСТНИ??!!БСП-то НЕ ВИ ЛИ ДАВА ВЕЧЕ ...ХА,ХА,ХААААААААААА....??!/...щото един от Хасково , УМРЕЛ ОТ ДАВАНЕ.../
102
4
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ НА "БУРЖОАЗНАТА СИСАЩА ПЕРТИЯ -Бее СиПи" -Е ПРЕТЪРПЯЛА НАЙ-МНОГО ЗАГУБИ НА ИЗБОРИ !!! НЕ РАЗБИРАМ ПРИПОВДИГНАТОТО ИМ ОПТИМИСТИЧНО ГОВОРЕНЕ И ПЛАЩАНЕ НА "МЕДИИТЕ "/ КОИТО "МЕДИИ"-журнагъзци-СА ПРОДУКТ НА ВТОРИЯ ФАКУЛТЕТ НА СУ -ПРЕЧУКАЛ ДЪРЖАВАТА/---ПЪРВИЯ пречукал Е "ПРАВНИЯ" !!!!! НОВОТО ИМЕ НА ПРЕСТЪПНИЯ ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ НА СУ "КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" Е ..." МЪНИ-мангизо-НЕВИНЕН" !!!
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NINOVA I TI SI KATO BOIKO,EDNO NICHTO.
100
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОСЛЕДНА ЕСЕН, ПОСЛЕДНА ПЕСЕН ЗА ГРОБ
99
1
 
11
 
! Отговори
не се връзвайте преди 5 години
На боко краката се клатят,и кУрнелчето веднага отива на помощ!За тях политиката е далавера,а България-начин за обогатяване!За народа пет пари не дават!Тяхната е намислена,ние да му мислим!
98
2
 
9
 
! Отговори
se преди 5 години
Явно не са в час.Поне в този формат с тези ръководители БСП нямат шанс.
97
2
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
...НАЙ-НОВИЯ ВИЦ ОТ с.КРУШОВИЦА ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА...."КУРС"...без С-то.....що е то??!Това ви обещава ***...!!!!
96
5
 
12
 
! Отговори
не се хващам преди 5 години
При соца имаше еднакво бедни хорица от народа и свръхбогати от ЦК на БСП.Не ви ща равенството!
95
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е Боко тиквата да си ходи.Стига кражби иска се затвор.
94
2
 
9
 
! Отговори
гласоподавател преди 5 години
Аз не съм глупав!