БСП се готви за кметската битка в София, пуска Мая Манолова?

Имало и други кандидатури, засега не е взето окончателно решение
Обновена: 2 дек 2018 08:41 | 1 дек 2018 16:45, Камелия Цветанова
175
БСП се готви за кметската битка в София, пуска Мая Манолова?
Снимка: Булфото, архив

Няколко имена обсъждат в БСП за кандидат-кмет на София, сред тях и това на омбудсмана Мая Манолова заради високото обществено одобрение, което среща.

Още по темата
Това стана ясно от думите на лидера на градската организация на партията в София Калоян Паргов.

"На това заседание на градската организация не се коментира кандидатура за кмет на София. Това предстои следващата година. Много имена се спрягат и вътре, и вън от партията. Ще изчакаме да видим резултата на различните партии след европейския вот и след това ще обявим това решение. Имаме поне три – четири кандидати, които на този етап, предвид рейтинга на г-жа Фандъкова, се съизмерват с нея. И сред тях е и г-жа Манолова, но има и други", каза Калоян Паргов по време на 4-тото заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП, цитиран от Нова тв.

Настоящият градоначалник Йорданка Фандъкова зае поста през 2009 г.. Тогава тя спечели изборите и стана първата жена кмет на Столична община.

Мая Манолова пък, която като депутат беше червеното острие, беше избрана за омбудсман на 30 юли 2015 г. Нейният мандат е за срок от 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще изчезне този *** от България?!
139
1
 
1
 
! Отговори
ГУРЛЬО ПАРТИЕЦА..... преди 5 години
Комунистите- комунизма се завръща-искам висок пост служба,държавна суфра,огромно парче от баницата .не да чакам напред с рогата........
138
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са комунистит , патологични лъжци.Манолова каза ,че няма да се занимава с политика, а сега да и вярваме ли въобще?
137
2
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
За мен Мая Костинбродската е неприемлива фигура за изпълнителната власт.
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман вече от ***
135
2
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
До КрайЧак така както я описваш не е. Но и не казвам че няма за какво да бъде критикувана Фандъкова. Но нещо не ми е ясно. Защо не посочвате кой ще се справи по-добре от нея. Защото ако следващия кмет се справи по-зле от Фандъкова или пък също толкова колкото нея тогава за какво изобщо се мъчим да избираме кмет? Има смисъл само ако някой се справи по-добре от нея. Еми вместо да посочвате виновника посочете решението на проблема.
134
1
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Още като стана омбудсман знаех за какво всъщност се готви. Не може някой който 7 години е бил депутат изведнъж да смени курса и наистина да му пука за хората. Е не предполагах че ще е за кмет на София но все пък беше ясно че всичко е за да се гради рейтинг и нищо повече. Фандъкова може и да е всякаква и да има много минуси като кмет *** аз лично не бих и дал доверието на Мая след като използва една функция в служба на народа само за да се добере до по-висока а именно тая на кмет на София.
133
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Манолова стана омбудсман след като РЕВА на Герб и Патриотите, че Нинова не я иска в партията. Тази грозновата женица ако не имитира политик - гладна ще стои. Сега имитира омбудсман. Ако я изберете и кмет ще ви изиграе.
132
8
 
5
 
! Отговори
Край преди 5 години
фандъкова е в тотален отказ да управлява града. Вечер в София не се диша, града е задръстен с коли и *** от кучета. До всяка кофа има клошар, в центъра всеки десети е просяк.Ако мислите че навсякъде е така просто се разходете до Истанбул/Белград/ Букурещ и ще се убедите че НЕ Е.1.5 млн. град с популизъм не се управлява - кмета трябва да има топки като футболни и желязна ръка.
131
1
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Тъкмо си мислех да накажа ГЕРБ ама като видя мазната и нахална физиономия на сестра Галева, май пак ще трябва да гласувам за фандъчката - зер от две злини се избира по малката.
130
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Мая ще гласуват само облагодетелстваните от Кпсс!!!А защо на Нинова сина и учеше и сега работи в лошия Запад, а тя милее за Кпсс, нещо не вързват нещата.Да мразиш Запада, а там да живее отрочето ти!!!Да се чуди човек за Бсп ли да гласува.......интересни лъжи!!!
129
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Мая ще гласувам.
128
3
 
4
 
! Отговори
А??? преди 5 години
Та като отвори темата за БУКЛУКА , да беше започнал със СЕБЕ си....
127
14
 
2
 
! Отговори
минувач преди 5 години
145,много кофти новина , а? Естествено за *** от ГЕРБ.Не е много добра новина и за БСП. Жена със собствено мнение.Така , че и за нея и за всички софиянци е по добре да кандидатира като НЕЗАВИСИМ КМЕТ.Има моят глас и да му мислят от ТОЛОФИКАЦИЯ....
126
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая кмет.Цялата власт в ръцете на омбуцман Мая.
125
4
 
17
 
! Отговори
стига толкова СП! преди 5 години
и ще загубиДа не забравяме че Бойко се справи с *** въпреки интригите и гражданските неподчинения организирани от БСП.
124
2
 
14
 
! Отговори
Ели преди 5 години
То пък при Янчулев, който източи Искър цъфнахме - режим вода, за Софиянски да не говорим.Важно е кой брои бюлетините.Няма шанс Манолова!
123
12
 
5
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 143. Точно така е, Манолова е неудобна за БСП, за ГЕРБ също, защото взе много да защитава хората. Затова нищо чудно да има и някаква договорка между двете комунистически партии, БСП и ГЕРБ, да я пратят на избори за кмет и да я отстранят. А тя трябва да е луда да приеме.
122
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите пращат Манолова за кметска битка за да я прогонят. Знаят че няма никакви шансове, *** просто я прсща на буннището.Кмет-комунист на София ... няма да стане ;)
121
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София не е за жена кмет. Мая отново не е абсолютно никакъв експерт като Фандъкова в управлението на такъв голям град като София. Автомобилите, презастрояването и пренаселването на София са бедствия - чудовищни за града.