БСП за оставката на Крусев: Шах на пешката!

Червените настояват столичната кметица да понесе отговорност
4 дек 2018 20:07,
26
БСП за оставката на Крусев: Шах на пешката!
Снимка: Архив, Булфото

От БСП определиха оставката на заместник кмета Евгени Крусев на Столичната община като "шах на пешката" и настояха Йорданка фандъкова да понесе своята отговорност.

Още по темата

По-рано стана ясно, че Евгени Крусев се оттегля от поста си заради реновирането на ул. "Граф Игнатиев". Причината е, че той е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта.

"Оставката на Евгени Крусев като заместник-кмет на Столична община е шах на пешката, за да спасим царицата. Ние търсихме отговорност като политическа сила в първо лице единствено число от кмета на София, а не от заместниците или така наречените буфери", каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

"Призоваваме Йорданка Фандъкова да поеме отговорност, на санкция подлежат и ресорните комисии и дирекции, отговарящи за ремонта на "Граф Игнатиев". Ако понасянето на отговорност е да се разделим с един или друг заместник на фона на главоломно растящия проблем, мисля, че следващата стъпка е самата тя да излезе и да каже за тази отговорност", настоя той.

Паргов се усъмни и дали е лично решението на Крусев за оставката.

Той коментира и проблема с мръсния въздух в София. По думите му той не може да бъде решен нито със зелен, нито с безплатен билет. Затова от левицата настояват парите от по-високия данък за старите автомобили да бъдат насочени към домакинствата, които се отопляват на твърдо гориво.

"Призоваваме тези пари да бъдат използвани ударно за закупуването и монтирането на инсталации за пречистване на въздуха, които се слагат на комините. Тези пари трябва да бъдат вложени в нещо. Те не могат да пълнят дупки на бюджета на един или друг кмет, да бъдат влагани в едни или други ремонти“, обясни още Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
34
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Столична община е пълна със бушони които гърмят само и само да запазят царицата . Тя е над всичко и никога не е знаела какво става в общинатал Тя е неприкосновенна.
21
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За шах на пешка не бях чувал... само шах с пешка съм виждал, но живота е пред мен, може да видя и това, за което репортягите пишат...
20
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова пак ли се спаси, да не подава оставка??Все хората около нея криви, тя - права..............така ли???Ей, може да сме глупави и наивни българите................ама чак толкова............едва ли!!
19
5
 
44
 
! Отговори
БСП жалка... преди 5 години
Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...
18
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** първо да почисти своите обори и за финал самата тя да се оттегли, чак тогава БСП може да бъде вземана на сериозно
17
2
 
42
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Шах НА пешката ... : D :D
16
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено на служба с голяма отговорност поставят не способните, а удобните!
15
7
 
45
 
! Отговори
Вън преди 5 години
Фандъкова е ни лук яла, ни лук мерисала сигурно и не знае какво става. Главния архитект също разписа за пари на всякъде в София, строежи, които не отговарят на позволената площ и височина на застрояване, а кмета на Пловдив открадна милиони и също го обявиха за невинен.
14
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежка е короната на бушона! Още когато те похвалят, че си кадърен и ти гласуват "доверие", трябва да си намериш адвокат! Защото на входа са хвалбите, а на изхода обвинителите!
13
3
 
48
 
! Отговори
Безпартиен преди 5 години
Как един 28 годишен младеж Фандъкова назначава, защото имал професионален опит. Кога натрупа този опит, като е завършил на 25 години. Нали не си мислите, че този младеж случайно е назначен за зам кмет на София. Знаците по улиците се смениха и движението с вело алеите по Раковски стана трудно. Фандъкова го назначила и носи политическата отговорност. Оставка подава началникът, защото сам си избира кадрите . Нищо чудно момчето да е от нейния край. Боже, София се напълни с провинциалисти
12
13
 
43
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Ех, да ва *** в червените бок.луци, няма нещо излязло и да не го яхнете. Ами вие като сте били на власт и в държавната и в местната, всичко наред ли ви беше? Да е подал някой оставка за грешки, ей така, без натиск?
11
11
 
42
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 11 червен анонимник. Глу.пости ръсиш, точно ГЕРБ са пример за подаване на оставки и то без доказана вина, а само като политическа отговорност. За разлика точно от БСП, които имат лица като Манол Генов и Иво Христов и гузно си траят.
10
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** те ГЕРБ никога за нищо не са виновни. Ах, защо и тук не могат да видят Б С П?
9
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от шах разбирате, колкото от олитика, и колкото от градоустройство и администрация.Няма такова животно - шах на пешката.
8
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова назначава проверките в Столична община и по този начин проверява себе си. Резултата от такива проверки на себе си е ясен предварително. Вероятно по такива проверки е обвинен Крусев от прокуратурата.
7
10
 
50
 
! Отговори
акуд преди 5 години
убеден съм че по заръка на *** всички сили от бсп тази година се отопляват на твърдо гориво и са изкупили всички гуми от сервизите. Хайде на бас
6
8
 
32
 
! Отговори
До БСП -ахматисти преди 5 години
Ако кмета е цар,заместник кмета каква фигура е?
5
9
 
44
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
4
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборът между ГЕРБ и БСП е между ч,ума и холера. И в двата случая изходът е летален
3
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе от БСП някога някой давал ли е оставка за нещо