От "Воля" избухнаха: Мислят да издигнат Радев за кмет на София

Сред останалите спрягани имена било и това на Мая Манолова
93
От "Воля" избухнаха: Мислят да издигнат Радев за кмет на София
Снимка: БТА

Ръководството на партията на Веселин Марешки "Воля" вече мисли за кандидат-кмет на София на предстоящите следваща есен местни избори.

Още по темата

Сред имената, които са коментирани, заедно с това на омбудсмана Мая Манолова, е и това на... президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Според социолозите, той е с много висок рейтинг. Така че не би трябвало кметската надпревара да го изплаши. Този пост дава много правомощия – тъкмо ще свърши нещо реално за народа", коментира лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Както е известно, името на омбудсмана Мая Манолова вече бе замесено като евентуален кандидат на БСП за местния вот през 2019 година.

Макар самата тя изобщо да не е изявила на този етап намерение да се включи в подобна битка, лидерът на градската организация на социалистите в столицата Калоян Паргов призна, че общественият посредник е едно от обсъжданите имена за София.

Сред останалите спрягани за кандидати на социалистите са евродепутатът Петър Курумбашев, журналистката и депутат Елена Йончева, шефът на парламентарната икономическа комисия Петър Кънев и самият Калоян Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пък от "Воля" за нищо не стават! Партия-еднодневка.
2
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне един софиянец няма ли?
1
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой дето да не е на толкова висока държавна хранилка няма ли?