БСП си иска: Независима проверка за качеството на пътищата!

Нинова настоява: От агенцията хвърлят прах в очите!
41
БСП си иска: Независима проверка за качеството на пътищата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Социалистите останаха крайно недоволни от отговора на АПИ и продължават да настояват за независима проверка в европейска лаборатория на качеството на пътните отсечки, ремонтирани и построени през последните години.

Според червената шефка Корнелия Нинова от пътната агенция се опитват "да хвърлят прах в очите" и да бягат от отговорност като твърдят, че няма законов ред да се изследва настилката на вече изградени пътища.

"Това е абсурдно, както е и абсурдно да твърдят, че проверката на качеството се прави само в лаборатория, посочена от изпълнителя, защото това означава строителят да проверява самия себе си", скочи тя.

Още по темата

Нинова отхвърли предложението на АПИ, което предвижда заедно "потърсят варианти за експертни и технически решения, съответстващи на законовите рамки, подписаните договори за безвъзмездна финансова помощ и на международния опит".

Така че левицата вече е в контакт с няколко лаборатории, но според соцлидерката най-добре би било държавата да съдейства, а не да бяга от отговорност.

А за подписката на Камерата на строителите, които настояват да не бъдат използвани за политически цели и да ги обвиняват, че строят скъпо и безобразно, Нинова коментира, че има сигнал за това и от ОЛАФ.

Според нея е абсолютен прецедент да стартира подписка срещу опозицията, а не срещу решение на управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
;-) преди 5 години
"анонименпреди 1 часВинаги съм бил против комунистите , но в случая са прави ! "Комунистите никога не са прави
28
4
 
1
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
Нинова ли ще плаща за тези ненужни проверки? В такъв случай нямам нищо против, но не и с парите от МОИТЕ данъци БСП да си прави безплатен ПиАр.
27
1
 
8
 
! Отговори
истина е преди 5 години
АМИ КАТО КАЗВАТ ,ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД С ПЪТИЩАТА ,ЗАЩО СЕ ОПЪВАТ ОТ ЧУЖДИ ЕКСПЕРТИ !!ОТ ТЕЗИ ПЪТИЩА ГЕРБ ОТКРАДНАХА МИЛИАРДИ !
26
2
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
АМИ , БКП/БСП ИМАТА ПАРИ ....ДА СИ ПЛАТЯТ И ДА ГИ НАПРАВЯТ!!!"ЧАСТНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ" ---ВИНАГИ СЕ ЗАПЛАЩАТ ОТ ИЩЕЦА !
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да се докаже, че Боко е крал заедно със строителите от всеки път нищо няма да се промени, парите от Брюксел няма да секнат. В Брюксел са на ясно, че без техните пари не може да съществуваме, че ги крадем, но това е цената на послушанието. Дори и *** да дойдат на влас евро парите няма да спрат, най много да ни ги намалят, но то и без това не можем да усвоим и половината отпуснати евро пари.
24
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Винаги съм бил против комунистите , но в случая са прави !
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък БСП нищо не строеше, само крадеше.
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали знаете какво ще стане след тази проверка, ако се извърши от независима голяма лаборатория от ЕС, просто ще се разбере че царя ( Бойко) е гол че този цар е лъгал и крал еврофондовете здраво. Ще рухне мита за Бойко строителя, а и българите сами виждат калпавото строителството, тротоара не издържа и 2г, а автомагистара Тракия " в района на Нова Загора е на вълни като море и всички знаят че под асфалта има сгурия от мариците, само гербавите не знаят.
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ СТАНДАРТИ И ОПИТ- ТЕ НАЛАГАТ СТАНДАРТИ- Я ВИЖ- 12 ФАЛИРАНИ БАНКИ- 13 ТАТА КТБ ПРЕЗ 2014Г И ВСИЧКИ НИЕ И НАШИТЕ ВНУЦИ 3/5 МИЛИАРДА ЧРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИИ, 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, 2700ЛВ МИН ЗАПЛАТА 3 ДОЛАРА СРЕДНА ЗАПЛАТА- ТЕХНИТЕ СТАНДАРТИ НЕ МОЖЕ НИКОЙ ДА ГИ СТИГНЕ- ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ОГРАБИ ЗАВОДИ, ПРЕДПРИЯТИЯ И ГИ ФАЛИРА, СЛЕД ТЯХ ПОТОП- ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ БЕДНИЯ СИ НАРОД ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ.
20
14
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Той и съветника от БСП си искал на пл. Македония, ама не го отразили и сега топи колегите си от площада и ченгетата
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко милиарда открадна ГЕРБ от строежи и ремонти на пътища? А колко хиляди ще струват тези проверки, за да не се повтори трагедията край Своге?
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проверки трябва да се правят, даже повече отколкото предлагат от БСП. Не може да загиват хора, защото мафията на ГЕРБ иска да си пълни все повече джобовете с наши пари.
17
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям страх ги тресе ГЕРБ от една такава проверка и май са пуснали всичките си *** да пишат тук против тази проверка.
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, ако някой път е пълен с дупки, но екпертите кажат, че всичко е точно направено, дали на хората ще им стане по-добре.
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп, ако нямат работа то АПИ имат купища затова да ги оставят да работят.
14
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП искат да спрат строежа на пътища. Приоритета са им пенсионерите. Изберете прогреса или мъждукане
13
9
 
12
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Ами БСП-ту да си извикат европейска фирма и да си и платят за проверките, какво занимават АПИ.
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Важно е качеството, защото когато не се влагат материалите по стандарт, собственикът си пълни банковата сметка от спестения материал и не го интересува дали ще загинат десетки хора там от некачественото изпълнение. Горният слой на асфалта не дава сцепление с гумите, така загинаха 20 души край Своге. Така, че не пиши глупости!
11
9
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 1 червен анонимник. Ха-ха, само че ремонтът край Своге е правен по времето на Орешарски при мандата на БСП. Нещо да кажеш?
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много антипатично и жалко същество е тая дама но в случая я подкрепям напълно