Глоба за народен избраник, че не бил на работа! Безумие или?

И все пак не е дошло времето за орязване на заплатите им
Обновена: 5 дек 2018 19:14 | 5 дек 2018 18:00, Камелия Цветанова
56
Глоба за народен избраник, че не бил на работа! Безумие или?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опозиция и управляващи се скараха и по въпроса дали трябва да бъде глобяван законотворец, ако не си е на мястото в НС без да има уважителни причини.

Още по темата

Идеята за това дойде от шефа на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ, който се ядоса на БСП, че напоследък бойкотира заседанията на парламента.

Така че той предложи глоба от 750 лева за народен избраник, който не е в пленарната зала, докато се извършва поименна проверка.

Според Крум Зарков от БСП тази поправка в правилника за дейността на НС е безумна.

"Съжалявам за подхода, който е избрал Данаил Кирилов - да внесе безумно предложение, за да "затапи" дебата за депутатските заплати", коментира той.

"Извинявам се за квалификацията безумно, но твърдя, че предлаганата промяна е противоконституционна", заяви още социалистът.

Данаил Кирилов пък се позова на решение на Конституционния съд, в което се казва, че основно конституционно задължение на народния представител е да присъства в пленарната зала, да участва в дебата по обсъжданите въпроси и да гласува.

"Не смятам, че конституционната практика на нашия КС е безумна", каза той в отговор на казаното от Зарков от БСП, че промяната, която предлага е безумна.

Депутатите от правната комисия трябваше днес да излязат с решение дали ще приемат предложението на Данаил Кирилов, като и това на БСП за орязване на заплатите на народните представители с 543 лева, но го отложиха за друг път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Егати бездарниците, те си приемат законите и даже незнаят какво са приели преди това. Какво му е толкова сложното? Всеки които не е идвал на работа 2 дена да го уволняват дисциплинарно и мястото да остава празно. На следващите избори се борят за места равни на броя депутати останали на работа в края на предишния парламент. Да не се окаже накрая, че и с 20 депутата пак може да се работи? 100 закона за едно и също ще се приемат. Само се чудят как да си губят времето!
48
0
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Другарката Кирилова доказа отново, че мястото му не е в НС!Абе *** неземни, такъв закон има, ама не го прилагате защото не ви изнася!Да си отворят устава на НС и там в член 136 и член 137 си пише ясно какво е по закон!Член 137 гласи, че когато има въпрос които не е разписан ясно, то се прилага Кодекса на Труда! А в него член 190 алинея 1 гласи - за неявяване на работа в два последователни дни или 3 дена да имаш отсъствие повече от 1 час, си дисциплинарно уволнен!
47
1
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Това си е чиста проба мръснишки номер , насочен срещу БСП , които обявиха , че ще зачестят срещите си с избирателите!Но...това е тяхно задължение и по Конституция!Да наказваш някого за това че изпълнява задължения по Конституция в трудно време е връх на наглост и отмъстителност !Не ходи на работа - няма надник , какво повече?Но наближава края на мутрите от ГЕРБ , а змията тогава най-много хапе!
46
1
 
2
 
! Отговори
Данаилчо преди 5 години
По-скоро безумие. Има един въртоглав депутат от управляващите с доста опулени очи и малко отнесен поглед. Като го хване кризата, доста време го държи и тогава е способен да дава налудничави предложения Сега решил отсъстващ един ден депутат да го глобяват от ГЕРБ с 750 лв. Отчитайки фактът, че и ръководството на НС не е съвсем наред, а и дупетатите от мнозинството сляпо следва Цвета и Цуци, всичко може да се очаква.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Световните агенции съобщиха радостната новина , чеВ НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ СЕ ОЧАКВА БОЙКО БОРИСОВ ДА ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ.
44
0
 
3
 
! Отговори
некадърен юрист преди 5 години
ДАНАИЛ КИРИЛОВ Е ИЗВЕСТЕН С ТОВА ЧЕ НЕ Е СПОСОБЕН ДА НАПРАВИ ЕДИН КАЧЕСТВЕН ЗАКОН.СЛЕД ДВА-ТРИ МЕСЕЦА ВСЕКИ НЕГОВ НЕКАДЪРЕН ЗАКОН СЕ ПОПРАВЯ (ВИЖ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК)
43
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Логично за депутатите да важи трудовия кодекс,както и за всички.Това,че КПД-то на работата им клони към нула,а заплащането е бомбастично за нашия стандарт е друга тема.Впрочем,нека ГЕРБ си спомнят как два месеца не ходиха на работа,докато от Европа не им припомниха задълженията.Ами в един следващ парламент,ако влезнат само ГЕРБ,БСП и ДПС(нещо напълно възможно),какво ще правят?Пак ли ще се ***?
42
2
 
1
 
! Отговори
ноби преди 5 години
бай гюро от село е най-наясно с работното време на депутатите. същия е наясно и с южен поток и с белене. а на изборите гласува за бойко, щото прави магистрали
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зарковчето иска хем да не бачка, хем да взима тлъста заплата
40
0
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Всички ги водят когато Левски е обесен на паметника,но не ги водят когато е роден!Защо?!Какво получаваме днес?!РОБИ!!!!Защо?Еми от малък те водят там и ти казват:''Е този е Човека,който скочи на властта!(тогава Турция)И го обесиха!Не казват роди се,както Христос!Обесиха го ти казват и ти си дете!!!!Утре ставаш политик!Е...искаш ли да те бесят?!!!
39
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
... е прав(а). аз иска да обърна внимание и на това, че многократно са били приемани закони без кворум. това конституционно ли е? питам конституционните специалисти по безкрайните права без задължения на народния избраник.
38
0
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Не бъркайте присъствието с работа . Аз всеки ден като отида на работа не само присъствам а и работя 😁
37
0
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
До Джадай Мастър,Не че има полза от това да са в залата де.Ние (българите) сме си изградили представа, че депутатите не работят и те интуитивно се подчиняват на нашето виждане! Ако сме активни гласоподаватели, почти всеки депутат има приемен ден в своя регион! Ще настояванме, изискваме и питаме нашият депутат, какво точно е свършил (те са длъжни на суверена). Ама ние сме се отдали на безхаберието и плюeнeто по форумите.
36
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
който не ходи на работа значи няма интерес към тази дейност и трябва или да бъде уволнен или сам да напусне. депутатите не ни правят услуга за това, че ходят в народното събрание за да гласуват антинародни закони. нека някой депутат да бъде така любезен и да ни обясни на нас, защо си мислят, че ни правят услуга, като сме ги избрали за да получават доста над средните заплати, башка останалите екстри.. (да не ги изброявам, че символите ми са в оскъдица)
35
1
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
отново невъзможното предвид фалшивите болнични които могат да си издействат депутатите както ученици в училище,или извинението че съм бил в провинцията за среща с избранниците си,или бях на конференция в зинзибар за 10-тата годишнина по сформиране там на българска общност и културни прояви няма как да се глоби депутат за наше огромно разочарование
34
1
 
2
 
! Отговори
Мамвю преди 5 години
Тъпата и изостанала България
33
3
 
4
 
! Отговори
akud преди 5 години
герб работите със селски номера като бсп и скоро ще има физически уредици на много въпроси
32
6
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До НепознатаПредложението за този "закон" е една витиевата еврейщина на ПП ГЕРБ. Така силово ще принудят БСП да им бъде коалиционен партньор, и да им крепи кворума,з а който се трепери всеки път. Въпросният Кирилов, въобще не го е еня за работата на парламата, важното е ПП ГЕРБ да господства тотално там и никой д ане клати "Стабилитета" на Вожда.
31
0
 
2
 
! Отговори
Inker преди 5 години
Uvajitelna prichina za otsastvie na buldeputat e naprimer za da dovede lichno 10 000 svoi izbirateli s plakati ot koia bg mahla sa pred bg parlamenta za jivo street uchastie v vajna publichna bg diskusia....
30
4
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Вместо да предлагат разумни предложения и да правят конструктива и ползотворна критика именно в пленарната зала, те си бият камшика и само слюнкоотделят на телевизора по ГЕРБ. Разбират ли, че да си опозиция е огромен шанс да прокарват свои предложения за което няма да носят отговорност!