Без силна икономика няма успешна политика, убеден е Радев

Президентът се срещна с работодателите
11 дек 2018 18:20, Красимир Ангелов
78
Без силна икономика няма успешна политика, убеден е Радев
Снимка: Президентство

Не може да има успешна политика без силна икономика, както и силни икономически резултати са невъзможни без адекватна политика на държавата към бизнеса по отношение на качеството на образованието, административната тежест, борбата с корупцията. Това заяви президентът Румен Радев сред среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели.

"Бизнесът също трябва да направи своите изводи за равнището на заплащане на труда и отлива на квалифицирани кадри през последните години", заяви още президентът, цитиран от пресслужбата на президентството. Държавният глава бе категоричен, че ще продължи да подкрепя българските компании да разширяват  връзките си с търговски партньори, не само от ЕС, а и от Близкия изток и други перспективни региони.

Без модернизиране на националната икономика, значително подобряване на бизнес климата и насърчаване на инвестициите в сфери с висока добавена стойност, България не може да бъде конкурентоспособна на останалите страни от региона и да работи за постигането на по-висок стандарт на живот, бе общата позиция на участниците в срещата. Работодателите откроиха борбата с корупцията, забавеното въвеждането на електронно управление и недостатъчната работна сила у нас, като основни проблеми пред подобряването на облика на страната ни пред инвеститорите.
 
"Корупцията изкривява пазара като създава условия, при които някои фирми инвестират в търсенето на "точния човек" в администрацията, вместо в повишаване на своята конкурентоспособност. Това може и да е достатъчно за адаптиране в местните условия, но е невъзможно да осигури силни икономически позиции в международен план", заяви още Румен Радев.
 
По време на срещата работодателите благодариха на президента за отстояването на икономическите интереси на страната ни и конкурентоспособността на българската енергетика, по време на срещата за климатичните промени в Катовице. Те подчертаха и значението на балансираната позиция на българския държавен глава в отношенията на страната ни с Русия, която благоприятства съхраняването на възможностите на българския бизнес на този важен за страната ни пазар.

Румен Радев припомни, че в момента България не се възползва от иновационните фондове на ЕС, които предвиждат средства за постепенното трансформиране на енергийния сектор към създаване на нисковъглеродна енергетика, и призова бизнеса да засили сътрудничеството си с българското правителство в тази насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Wc vrashka chuka преди 5 години
Teroristi na bg hazna i na bg narod suveren na sladki bezkraini moabeti....plateni s parite na bg narod ....suveren....vai, vai....
63
0
 
4
 
! Отговори
президент ли ? преди 5 години
С червените ботушки, потропва Дядо Мраз!Дечица веселушки пилот дойде при вас!
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката по лицата на бизнесмените се чете "Боже, за какво ли дойдох да го слушам тоя клепоух ***?"
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
без успешна политика няма силна икономика... в омагьосан кръг сме :-)
60
7
 
5
 
! Отговори
Бойко, преди 5 години
много стана , трябва да си ходиш.Не властвай на инат.
59
3
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До м.да. Дрън-дрън, ярина. А бе, аз ти казвам, че резидентът е *** и не става за политик и държавник, защото е обременен от цял живот, прекаран под казармения устав, ти ми развиваш разни фантасмогории.
58
5
 
10
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
До М,да. И защо сме смешни? Защото имаме собствено мнение, което е различно от твоето ли? Може би чакаш този случайник в политиката да вземе властта и да забрани критиките срещу него. Никак не е смешно да критикуваш един ревнив, завистлив и озлобен червен ***.
57
5
 
14
 
! Отговори
Xa ха преди 5 години
Какво разбира радев от икономика-шофьор на самолет !
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80 процентова дeбилна икономика.
55
6
 
11
 
! Отговори
yu преди 5 години
Хахаха, тоя *** нещастен всячески се опитва да хвърли държавата в хаос-икономически и политически, *** е като ***, а същевременно се прави на умен и словоблудства по теми от които хал хабер си няма!?!? Ей, преЦедент-ако продължаваш да изпълняваш всичко, което ти нареждат от мАсква чрез *** и Решетников-скоро може да НЕ бъдеш преЦедент....народа няма да ти прости!! Както протестираха срещу кабинета, така може и срещу теб да се обърнат гражданите,започни да мислиш за България, е за Рассия
54
2
 
5
 
! Отговори
Yan преди 5 години
България никога няма да се измъкне от ширещия се неофеодализъм. Това разграбване и разпарчетосване на държавата характерно за феодалния строй, превръщането в крепостни работещите и носещите принадена стойност на бизнеса, рано или може би по-късно, ще превърне България в колония на богатите страни. А, може би е вече? След разпадането на ЕС ще се окаже, че само България ще остане в ЕС, защото няма да може да покрие изискваният за излизане от ЕС.
53
11
 
4
 
! Отговори
аз преди 5 години
много правилно, най-накрая един умен човек в тази държава.
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силна икономика = автопаркове, самолети, имения, любовници = национално безотговорни работодатели = работещи бедни, емиграция, демографска катастрофа = колониална политика! Бог да пази България!
51
1
 
5
 
! Отговори
да преди 5 години
Интересува ме кога ще направят моста между ЧЕРВЕН БРЯГ И село ГОРНИК ТИЯ ПРОСТОТИИ КОИТО ПИШЕТЕ ГОРЕ НЕ МЕ ЗАСЯГАТ
50
5
 
10
 
! Отговори
Фен на БСП преди 5 години
Правилно!Прав е Президента.По добре здрав и богат ,отколкото болен и беден!
49
14
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ТТАз пък не се сещам кое пък е непочтенното на Радев към народа!
48
15
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ТТ Почтенност не е характерна за голямата политика, даже е вредна, но и явната непочтенност е още по вредна! Обаче почтенност към собствения народ е задължителна!За страната ни не е важно дали котката е черна или бяла, а да лови мишки! Плевньо е мишка която бе хваната в чужди капани, както и ББ - Мишки! Определено Радев е от сем.Големи Котки, а не е мишле!
47
13
 
19
 
! Отговори
ТТ преди 5 години
До М, да ...И кое му е почтеното на червения *** че не можем да се сетим???
46
6
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До TTПочтенност да има, па нека е и селска /според теб/!
45
16
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До ОхлювЗа смях сте онези дето оплюват Р.Радев! *** си го знаете, нали ?! :))