Камери да дебнат бюлетините? Трябва да се дебатира!

ГЕРБ не били на срещата при президента, имали ангажименти
13 дек 2018 17:15,
22
Камери да дебнат бюлетините? Трябва да се дебатира!
pixabay

Шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов обясни, че от ГЕРБ не са бойкотирали срещата при президента Румен Радев за прозрачността в изборния процес и че не присъстват заради служебни ангажименти. Той обаче подчерта, че мястото за обсъждането на темата е в Народното събрание и затова миналата седмица дебатите за промените в Изборния кодекс са били в правната комисия, а вчера - и в пленарната зала.

Вчера парламентът прие промени, с които се въвежда видеонаблюдение във всяка избирателна секция. Днес пък по време на дискусията Румен Радев се обяви за това камери да следят преброяването на бюлетините, както и те да записват освен картина, и звук.

Според Данаил Кирилов идеята може да има положителен ефект, но е важно да се проведе дебат по темата. Той уточни и че тази идея за видеонаблюдение при преброяването на бюлетините вече е била лансирана от ДПС по време на дискусиите в правната комисия. Кирилов уточни и че ако предложението намери подкрепа и мнозинството ще обмисли въпроса.

"Ако предложението получи подкрепа от повече от една парламентарна група, и ние ще обмислим да го подкрепим. Щом избирателите искат да знаят, нека се даде възможност", каза той.

Кирилов обаче настоя, че трябва да се проведе дебат, да се чуят мненията и "за" и "против", преди да се направят промените.

"Ако са толкова крайни мненията, бих предпочел да не се прави този експеримент. В крайна сметка, като правим експерименти в изборите, нека да са обосновани", коментира шефът на правната комисия.

Попитан колко ще струва въвеждането на камери в избирателните секции, Кирилов посочи, че и сега има видеонаблюдение в класните стаи, където се гласува, и в малко секции ще се наложи поставянето им. Той обаче се усъмни дали ще осигурят необходимото качество на картината.

"Това са камери с ниска резолюция, не могат да послужат за специфична идентификация според мен както на лицата, така и на конкретни бюлетини", заключи Кирилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Кравата ПенкаЗа кой ТОЙ става въпрос става въпрос? За оня с ниския ръст и с изпъкналите очи, дето казва на минута по една дума сякаш цеди кисело мляко през ситна цедка?! Преди Цв.Цв. ни беше омръзнал с непрекъснатото си говорене,но Боце го прати за наш представител в Интерпол и САЩ и сега Кирилов е на мода. За каква малка резолюция говориш бре? Та камерите се сменят и дори парите за твоя бонус стигат за цяла София. Само че Цв. осигуряваше бюлетините и роми, от ГЕРБ броенето и всичко беше ОК
17
0
 
2
 
! Отговори
@ # 15 преди 5 години
До АнонименМного си прав! Цветанов използва гласовете на държавната администрация и платените гласове на ромите за победи на изборите. Защо от ГЕРБ скачаха и скачат срещу електронното гласуване? Защото като дойдат от чужбина 2 млн. гласове, тези 800 хил.гласа вече не важат и ГЕРБ слиза от сцената заедно с опуления шеф на ПК Д.Кирилов! Защо Цуци и Б.Б. докараха онези с фадромите пред София? Да видят столичани каква страшна сила са привържениците на ГЕРБ. Ако се наложи ще докарат и 100 хил.роми.
16
0
 
2
 
! Отговори
Далавери преди 5 години
До АнонименЗа Костинбродската далавера виновник беше Цветанов от Шума. И пак отърва кожата си, шопът му с шоп. Спомнете си как Цацаров и Сарафов се смееха и размахваха "резервните" бюлетини. Как се измъкна от поредната далавера един Господ знае. А му беше време да влезе в затвора за няколко години. Сега Сарафов е в немилост, на власт дойде поредният фаворит на гл.прокурор и размахва някакви май че ще се окажат виртуални милиарди лева. Преди потърси от ДАБЧ 100 млн. евро и намери 600 хил.лв
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достатъчно е да премахнете корпоративния вот, вота на братчедите и на супер раздутата държавна администрация- всички гласуват под натиск или са купени. Тогавя ще видите реално колко всъщност е подкрепата за Една партия.
14
2
 
1
 
! Отговори
КЪВ КОСТИНБРОД ,БЕ.. преди 5 години
ТОВА СИ БЕШЕ --НАЙ-ОБИКНОВЕН "СКЛАД ЗА БЮЛЕТИНИ" И "ИЗБОРНИ КНИЖА" НА ЦИК!С ТИЯ ТЪПИЗМИ И УЙДОРМИ ----МАЯ МАНОЛОВА И Д.УД..УКА , СИ ВДИГНАХА РЕЙТИНГА ..ДО НЕБЕСАТА!ПЪЛЕН ФАРС НА ИЗБОРИ И ....ИЗБОРЕН ПРОЦЕС!!!
13
2
 
1
 
! Отговори
МАЛЕ , ТЪПИЗМИ МАЛЕ преди 5 години
"ПОРНО ИЗБОРИ"....... ЛИ ШЕ ПРАВИМЕ СЕГА ....??!ТАКОВА НЕЩО , МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ , САМО ЧОВЕК , КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ПОЗНАВА МЕХАНИЗМА НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС!ТЕ-ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ----НЕ СЕ ПРАВЯТ НА САМИТЕ ИЗБОРИ ,БЕ.....ХА,ХА,ХААААААА...ОЩЕ СТАЛИН ГО Е КАЗАЛ:/..."Важното е , КОЙ ще брои бюлетините от ВОТА..."
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На предизборен митинг в Благоевград Собственика на ГЕРБ обеща 160 депутати !! Месец по-късно се разкрива Костинбродските мръсотии за 600 000 фалшиви бюлетини за ГЕРБ , разпределени по райони !!!! Тогава Тиквата открадна 97 депутати при 117 три години по рано !!!!!!Падишах Бойко е запотен !!!
11
4
 
0
 
! Отговори
Миро преди 5 години
От много компетентни изявления по всички теми, президентът ни започна да ми олеква и мутето забелязах да се изтрива на дистанционното. Освен това запазвам доброто си мнение за миродията
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С камери без камери, елктронно, ръчно, крачно гласуване, БСП губят всички избори хахахахахаха и само драпат за служебно правителство на *** милите. цъкайте коментарчета смешници
9
1
 
4
 
! Отговори
Кравата Пенка преди 5 години
Той обаче се усъмни дали ще осигурят необходимото качество на картината."Това са камери с ниска резолюция, не могат да послужат за специфична идентификация!Камери има,ама нема звук и картина!Да ви е честита новата обществена поръчка!
8
8
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 2 анонимник. Да бе, те само ГЕРБ фалшифицират, а пък активисти на БСП и ДПС са уличени официално в изборни машинации. То най-лесно без доказателства да плюеш. Дс ти пусна ли видеото от Бобовдол?
7
10
 
5
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Достатъчно е партиите на бюлетините да са без номера и неграмотните отпадат. И тогава БСП ще видят какъв им е електората.
6
5
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Значи музакант разбива защита на криптовалути, а управляващите в БГ не могат на манипулират камери??
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз съм от негласуващите, обаче се изумявам на факта, че бсп не искат да проумеят, че няма да спечелят избори, защото са тотално дискредитирани за 30 г в лицето на хората, а като се добави яркият им стремеж към пyтинизaция на страната , т.е. към фашизъм - нямат никакъв шанс!неприятното е, че и герб започнаха да завиват в тази посока!140 години pycko игo - cтигam !
4
5
 
17
 
! Отговори
ФБ преди 5 години
Цветан Цветанов не харесва това.
3
7
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 1И крипто валутата така мислеше, ама си намери нов собственик и то муэикант
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че ГЕРБ ще бягат като Дявол от тамян от подобна среща.На тях силата им е във фалшифицирането.Така печелят всички избори досега.Ама и народът си е виновен - защото всички го знаем, но си траем.Крайно време е да сложим край на страха.
1
4
 
19
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Пълни глупости, гласуването трябва да е 100 процента машинно, защитено чрез блокчейн технология, *** Цецо не иска, понеже там фалшификации не стават ;)