Даниела Дариткова: Педиатрична болница трябва да има!

Идеята трябва да намери своето бързо решение, смята тя
14 дек 2018 19:53,
8
Даниела Дариткова: Педиатрична болница трябва да има!
Снимка: Болница "Лозенец"

Според шефката на здравната комисия Даниела Дариткова категорично трябва в скоро време да има национална педиатрична болница и идеята за това не трябва да бъде изоставяна.

Коментарът й идва, след като здравната комисия вчера отхвърли предложението на правителството болница "Лозенец" вече да не е към Министерски съвет.

Още по темата

Дариткова днес обясни, че в законопректа е бил променен само един параграф, с който се определят взаимоотношенията на болницата с МС. В мотивите било записано, че това се прави с цел да се използва базата на болница "Лозенец" за създаване на педиатрична болница, но това не било включено в законопроекта.

"Искрено вярвам, че това е началото наистина на един разговор, който ще ускори идеята за създаване на национална педиатрична болница, защото тя витае в общественото пространство много време. Вярвам, че това ще бъде поводът тази идея да изкристализира и да намери своето по-скорошно решение. Идеята затова да се използва базата на болница "Лозенец" и да се изградят структури, които да обединят в себе си всичките грижи за децата, не бива да бъде изоставяна", допълни д-р Дариткова.

Тя добави и че днес премиерът е потвърдил, че Министерски съвет няма капацитет да управлява болница.

"В това аз не виждам нищо лошо, защото така или иначе досега болницата е била към Министерски съвет. Вероятно не е била добре контролирана щом е натрупала такива задължения. Затова и предложението, което вчера разисквахме, беше в тази посока", обясни д-р Дариткова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Smurf Може би трябваше да напишете логото на ГЕРБ така: ЩЕ КРАДЕМ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! Те и това правят.
5
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Дарит... преди 5 години
Дариткова: проста и тъ.па, но нагла като Миро Найденов дама със злобен поглед и зли очи. Смята с е за докторица, но именно тя с Цецоу от Шума обяви мораториума върху лекарствата за онкоболните.
4
1
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Огромната сграда в двора на Медицинска академия предназначена за детска болница стои недостроена от времето на бай Тошо. Всеки може да я види като минава по бул. България. Идеята да се разбишка Правителствена за да се прави детска болница вместо да се довърши започнатото означава само едно нещо. ЩЕ КРАДЕМ.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо вместо национална педиатрична болница не я направят национален център по трансплантациите и да се занимава с всички видове трансплантации и след-трансплантационно лечение. Много по-смислено е. Защото педиатрична болница, макар и добре-звучащо не е толкова смислено. Не мисля, че е смислено за лекарите, за които практиката е най-добрият учител, нито за децата, които трябва да бъдат транспортирани от цялата страна, за да се използва капацитета й.
2
1
 
8
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Тиквата каза че има 1,5 млрд за да напазарува самолети. Бат САЩ така е наредил.За децата кой го интересува, важното е да има 6-8 трошки на поне 20г да дремят там на стоянките ...
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за психиатричните болници трябва да се погрижат.