Павлова няма да е министър, сдава поста на 1 януари

В четвъртък депутатите закриват министерството за еврошефството ни
Обновена: 18 дек 2018 19:26 | 18 дек 2018 19:17, Камелия Цветанова
55
Павлова няма да е министър, сдава поста на 1 януари
Снимка: Булфото, архив

Министерството за европредседателството ни отива в история от 1 януари 2019 г. От тази дата и Лиляна павлова вече няма да е министър.

Още по темата

Предложението идва от премиерът Бойко Борисов, който вече го е депозирал в деловодството на парламента.

В мотивите си той посочва, че в края на годината приключва ротационното председателство на ЕС на триото Естония – България – Австрия.

В четвъртък депутатите ще решат да закрият министерството. А след края на нашето еврошефство Павлова отчете, че мисията е изпълнена успешно.

Тя получи поздравление за добре свършената си работа и от извънредните и пълномощни посланици на държавите членки на Европейски съюз, акредитирани в България.

Първите дипломати на страните от ЕС и министър Павлова са се срещнали в Зала 6 на НДК днес, за да отчетат резултатите и постиженията по досиетата от програмата на Триото Естония - България - Австрия, държавите, които председателстваха Съвета на Европейския съюз през последните 18 месеца, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство на Павлова.

Тя е представила добрите практики, научените уроци и напредъка, постигнат през шестте месеца, през които страната ни ръководи заседанията на Съвета на ЕС (1 януари - 30 юни 2018 г.).

"Показахме как можем да постигнем наистина силно сътрудничество и диалог на различни нива, бяхме прозрачни и отворени и това беше ключът към успеха, е казала Павлова пред посланиците. Заедно успяхме да изпратим силни послания, които избрахме и за девизи на нашите страни, започвайки от "Единство чрез баланс", показахме как "Съединението прави силата" и че всички заедно работим за "Европа, която защитава, е подчертала тя.

Павлова е посочила, че през този период на предизвикателства и изпитания за Европа, страната ни е трябвало да защитава националните интереси и в същото време да бъде честен и балансиран посредник между различните позиции на държавите членки.

Павлова е благодарила на посланиците и на служителите на дипломатическите представителства за сътрудничеството през целия период на работата на Тройката.

Първите дипломати на Естония и Австрия също са представили резултатите от техните ротационни председателства, а заместник-посланикът на Румъния - приоритетите на неговата страна в навечерието на първото за неговата страна председателство, което започва на 1 януари 2019 година.

В срещата са участвали и заместник-министрите за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Моника Панайотова и Олег Петков, заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева и експерти, представители на Министерския съвет и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв министър беше тя през последните 6 месеца?Министър на какво?
29
2
 
11
 
! Отговори
Еволюция преди 5 години
Баба й е припкала след козите с торбе на рамо, но после се е оказала съпруга на червен големец.Затова днес внучката Лили не купува чантета, които струват по-малко от няколко хиляди евра. Така де, за какво се е борил деда й? Борил се е човекът заедно с други като него, за да изместят предишните големци, да сложат ръка на парите и имотите им и да се правят на бейове /не че знаят как/.
28
1
 
14
 
! Отговори
ммдддаа преди 5 години
ловя бас че ;лилавото ще стане евродепутатка..за 4 год кяра е 1.5 ,милиона евро/ законни/четете между редовете лилавото заминава за брюксел...кой взема баса бъчва вино и нерез
27
1
 
9
 
! Отговори
Гост преди 5 години
И сега на какво ще стане министър? сигурно на новата тол система?!
26
1
 
10
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Не знам дали са перли или стъклени топчета.Но знам че в Бия има много паристокрация за харчене щом Социалното министерство си прави банкет в Маринела за 700 души.Ядене на корем,а пък вие се радвайте на 40 лева и перки по улиците.Пак си изберете ББ!Знаете ли какво прави министърБисер-следи кой кога идва на работа и който закъснее глоба.До там разбира човека,бил е пазач
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо и е терорист-шумкар!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж кви перли раждали обирджиите на мандри.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага става зам. министър.
22
1
 
22
 
! Отговори
Питане преди 5 години
То свърши преди 6 месеца, за какво е вземала заплата след това?!
21
2
 
20
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
А тамън от 2 януари да я пратят на магистралата да лови снежинки!
20
1
 
30
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Браво Лиле, като малка си слагаше червената пионерска врътовръзка , редом до твоя Дядо и от мавзолея редом до Тато следеше парадите, а сега си елегантна с бяло шалче и заредена със знания и идеи, заедно с Бати Бойко модернизирате държавата!!!Браво Лиле!!!Агент Мириам Хенсън!ЦРУ!!!
19
3
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Лилито направи много автомагистрали и пътища!!!Агент Дерек Маршал!ЦРУ!!!
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Министър на винетките и на винетната полиция- те си нямат министър.
17
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потрошиха се едни пари за нищо. Усвоиха се милиони /как е друг въпрос/ за ремонти, създаде се едно никому ненужно министерство, дадоха се също едни грешни пари за пиячка, хотели, разходки на едни ненужни гости, къпаха се в разкош все едно са приказките... и накрая НИЩО. Едно скъпо, прескъпо и ненужно европредседателство което не донесе никакви ползи на държавата!
16
1
 
44
 
! Отговори
Квииииик преди 5 години
На пенсионерите им остават само 3-4 години живот след пенсионирането! Затова няма да "насочваме" пари към тях. Квииииик!Какво като са се осигурявали? Аз съм партизанска внучка и основният ми талант еда преразпределям чужди пари и да решавам кой колко ще живее. Квиииик!Вие не ме гледайте, че си купувам чантички за по 3 000 евро, аз не съм като вас,аз съм елит, квиииик.
15
1
 
44
 
! Отговори
Ицан преди 5 години
Само загуби за България от това председателство, но гроб се нагуши яката.
14
1
 
36
 
! Отговори
мак преди 5 години
Никаква полза от нея и председателството няма. За нея, да, заплата. Интересно, къде ще я уредят сега, толкова успешна, ще е трудно да се намери подходящо местенце за способностите й.
13
1
 
26
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Лилито ще я направим министър на Гьобека и Чалгата!!!Агент Върнан Джайлс!ЦРУ!!!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво сте я написали с малка буква.
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спешно трябва да измислим ново министерство...не може така. лилето може да работи само като министър за друго не става