В КЕВР на "тъмно" ли работели та вдигали цените?!

Нинова привиква комисарите в НС да обяснят дали не са зависими
36

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова, която претърпя хирургическа намеса преди пет дни, днес се появи усмихната на редовния брифинг на левицата.

Тя не се оплака от проблеми, макар че все още е с лепенка на едната буза заради операцията, която се наложи да й направят в “Пирогов” заради абсцес.

Още по темата
Така че явно загърбила собствените си неволи соцлидерката обяви, че БСП ще иска изслушване в енергийната комисия в четвъртъкна КЕВР, защото подозира зависимости от монополите от страна на комисарите.

Искането за изслушването е депозирано в Народното събрание, а за участие са поканени представители на бранша, на работодателите и всички заинтересовани институции, уточни Нинова.

Тя определи КЕВР като независима в кавички и обвини, че 10-15 комисари, затворени на тъмно, решават съдбата на милиони.

Според нея с решението си за скок на цените на газ и парно те взимат от джобовете на хората, убиват българската икономика, а най-лошото е, че изправят хората пред невъзможност да използват елементарни услуги като топла вода

Нинова коментира и наложената глоба от Брюксел върху БЕХ.

Тя съобщи, че евродепутат от левицата ще постави въпроса дали ЕК има наистина условие за приватизация на "Булгартрансгаз".

"Ние сме против приватизацията на стратегически за страната обекти. В тази връзка отправям към премиера Борисов, така, както е решил за "Булгартрансгаз", да последва нашите предложения всички стратегически обекти да бъдат изключени от приватизация и концесии“, призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работят миньорите, КЕВР нито работят нито са независими, след като всичко зависи от cвeтовните пазари и пазарната икономика КЕВР не са необходими на никой.
3
11
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Причина за абсцес е лоша хигиена.
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЕВР определено работи срещу народа. Те вземат много големи заплати и не усещат тежненията на народа. Но те може би да имат някакви разговори на тъмно със монополистите чиито стоки и услуги периодично оценяват. Определено КЕВР не защитава интереса на широките народни маси.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независими са като амеpикански президент от нов заем от световната банка, Путин е виновен.