Данъкоплатците няма да плащат глобата на БЕХ!?

Дружествата могат сами да покрият санкцията
Обновена: 19 дек 2018 21:33 | 19 дек 2018 21:22,
22
Данъкоплатците няма да плащат глобата на БЕХ!?
Снимка: Кадър, Bulgaria ON AIR

Новината за глобата, която ЕК наложи на Българския енергиен холдинг, определено не е приятна. Санкцията в размер на 77 млн. евро, макар и да не е таванът на възможното, което България би претърпяла като щета, е доста сериозна. Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Красимир Богданов.

По думите му обаче страната ни е отстояла националния си интерес. А най-важното е, че тази глоба няма да бъде платена от джоба на българските граждани.

Още по темата

Темата предизвика бурни реакции и скандали в парламента по-рано днес. Според опозицията премиерът Бойко Борисов е излъгал, че Европейската комисия иска приватизция на Българския енергиен холдинг. Мнозинството пък отрече да е така.

А българският енергиен холдинг /БЕХ/ и дъщерните му дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" вероятно ще обжалват решението за налагане на глоба от 77 млн. евро от ЕК. Те не приемат заключенията на Комисията, че са злоупотребили с господстващо положение на българския газов пазар. Дружествата продължават да считат, че достъпът до българската преносна мрежа и до газохранилището винаги се е осъществявал в съответствие с действащите закони.

"Тези дружества все пак формират доста сериозни приходи и е съвсем логично и нормално да могат сами да покрият разходите, които санкцията предвижда. До момента в ценообразуването не е включвано повишение на газта, така че няма никакво основание да се смята, че плащането на глобата ще стане за сметка на нови ценови разчети", категоричен бе Красимир Богданов.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира и темата за ветото, което президентът Румен Радев наложи върху законовите поправки, с които се въвеждат т.нар. "тайни арести".

"Това вето определено няма целесъобразност. Гласуваните промени в законопроекта засягат европейските директиви, свързани с борбата с тероризма", отбеляза депутатът от "Обединени патриоти".

В края на миналата седмица управляващите приеха промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които на прокуратурата бе дадена власт да забранява на арестантите да уведомяват своите роднини в срок до 24 часа. Уведомяването на близки от по-широкия кръг ще може да се блокира до 48 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аааа,Бойко и Теменужка от джоба си ли ще ги извадят или ние пак ще ги платим като за пореден път ни повишат цените на ток,парно,газ,а от там и всички останали цени.
17
0
 
6
 
! Отговори
КОЙ преди 5 години
ДА ВИ ПОВЯРВА-ЯСНО Е ,ЧЕ НАШЕТО МАГАРЕ ПАК ЩЕ Е ЖЕНСКО
16
6
 
0
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Този дето е подал доноса да си ги плати!Аман от доносници, особено когато ощетяваш държавата и данъкоплатците!Сащо Дончев, че държавата махна посредниците, кви капитали си дал, кво си построи и вложил в БГ, че подаваш доноси?ГЕРБ да му блокират авоарите на този доносник...
15
1
 
19
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
БЕХ е държавна! Т.е. нейната печалба е наша (на всички нас) печлба и съответно нейните загуби (глоби) са загуби за всички нас. Този Красимир или не става за *** за зеле или си мисли, че ние сме такива. Същото се отнася и за Добрев (оня дето уж си подаде оставката).
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прудлагам да се канцелират депут.заплати и партийните субсидии за покриване на глобата
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно! Трябва да платят Бойко, Теменужка, Делян, Томислав и всички, които оплескаха цялата енергетика!
12
1
 
8
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Абе това "само да не са комунистите" много солено взе да ни излиза...
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да я платят само герберастите.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пратим един кашон боя за коса на еврочучелото Магарета. Пари ще иска от българския народ.
9
1
 
7
 
! Отговори
Домуз ага преди 5 години
Ще платя аз бря!Това са ми джобните за закуска за един ден.Колко му е.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Жирардели ще помогне!А може и Георгиус Георгио.
7
1
 
18
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Споко бе, Гинка Жилетката ще отдели някой милиард, и без това не върза с ЧЕЗ :)))))
6
1
 
24
 
! Отговори
Аз123 преди 5 години
Държавата, това сме ние хората(данъкоплатците). На всеки човек с образование над средно му е ясно, че всички загуби на държавни компании ще се покрият от данъкоплатците. Управляващата вихрушка всячески се опитва да замаже случая с лъжи, но се надявам и ващо време да дойде преди да се е затрила цялата нация. С това безобразно грабене и нехайство вече 30г. колко ли човешки живота съсипахте и как ли спите спокойно знаеки, че заради ваще далавери сте повлияли пагубно на много човешки съдби....
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаааааааа
4
1
 
21
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
А кой ще плати глобата????? А-а-а-а....??? ПРЕСТЪПНИЦИТЕ и крадците от шайката СУДЖУЦИТЕ 3 и некадърниците от ОП (Обединени Патерици) задължиха всеки български гражданин да плати по 11 лв. ГЛОБА!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България!!!
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че няма! Нали има излишък, или някой още си мисли, че не е от неговия гръб:)
2
1
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
А корабчето плува ли? Търговско дружество от къде си взима парите? От клиентите, със съдействието на ДЕКЕВР. Скоро чакайте нови цени. А нека ви баламосват ***.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, Боко Щедрото ще плати със свои пари!Както винаги досега.