Мисията успешна: Първото ни еврошефство – 144 милиона лева

Утре НС трябва да закрие министерството на Павлова
Обновена: 19 дек 2018 16:18 | 19 дек 2018 15:15, Веселина Йорданова
159
Мисията успешна: Първото ни еврошефство – 144 милиона лева
Снимка: БТА

Първото ни еврошефство струва 144 млн. лева, стана ясно от думите на ресорния министър Лиляна Павлова. Тя обясни, че са били предвидени общо 166 млн. лв. за разходите, от които са били спестени 22 млн. лв.

62 млн. лева са били похарчени за организация и събития, ако се извадят разходите за ремонти. У нас са проведени над 300 събития.

"Мисията е завършена успешно", отчете Павлова, която днес запозна колегите си министри със свършеното от триото Естония, България, Австрия в периода 1 юли 2017 г. насам.

Министърът каза, че председателството ни на Съвета на ЕС е било динамично и от 105 наследени досиета, сме успели да придвижим и затворим 78, а взаимодействието между трите държави определи с думите диалог, приемственост, партньорство.

Още по темата

"Председателството не може да се отнася с приемането в Шенген и Еврозоната, защото нямат нищо общо. Променихме имиджа на България, повишихме доверието, показахме, че можем да бъдем честен, лоялен партньор", изтъкна Павлова на пресконференция в Министерския съвет.

Министърът увери, че ще продължат всички усилия да бъде защитен интересът на българските превозвачи, а като несвършено посочи липсата на решение към момента по темата за единната система за миграцията.

По думите й България ще бъде запомнена с това, че успя да върне Западните Балкани в европейския дневен ред.

Павлова напомни, че започва Румънско председателство във важен момент за Европа, защото предстоят евроизбори, след които ще има нова ЕК. Приоритетите на шефството при съседите, които ще следим с особен интерес, са дебатът за бъдещия бюджет, темата за миграцията и единната европейска система за убежище, дигитална Европа, темата за Брекзит.

Утре предстои парламентът да вземе решение за закриване на министерството за председателството. Засега Павлова, която дойде на пресконференцията с патерици, щяла се заеме с рехабилитация. След това тя допусна, че най-вероятно ще се върне в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
144 кила отгоре за свинетка
72
0
 
26
 
! Отговори
Bill C преди 5 години
Абсолютно нищо няма да бъде запомнено, даже вече е забравено. Изхарчени пари на вятъра, а и откраднати доста. НИКАКВА ПОЛЗА ЗА БЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД.
71
1
 
20
 
! Отговори
Дядо Колето преди 5 години
Един въпрос: Когато Лиляна Павлова е бременна, различавали се?
70
0
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Още едни 77 млн. евро отидоха от бедните за богатите...
69
0
 
24
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Жена-Женище-Лилище!Яло банички,яло банички...
68
0
 
28
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Само да попитам, за какво тази министърка взема заплата още половин година след като европредседателството приключи. То бива наглост бива, ама това нейното няма край. Един ден идва видовден.
67
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018 година беше Годината на Голямото Крадене! Нека 2019 бъде Годината на Справедливото Възмездие!
66
3
 
3
 
! Отговори
Костоносец преди 5 години
Зофортно тъ чък немедлено и па баш имидиателно да се върна Росен Плевенлеф на гражданите и тук на тази страница да си му каемо кое -кво икои колко на бивашливия Презо Рогатналиев.Росен е наш и никога нема да позволими граждани на коя да е държава , включително от А, Албания до Я, Ялабанания да се гаврят по неподобаващ начин.Например Презо е цуван, обиждан с неконституционни епитети и подпитван за градинара дето му е засадил кости с определене форма и фукция които го праат КОСТОНОСЕЦ- тип рогатер
65
3
 
16
 
! Отговори
баба лили преди 5 години
пенсионира ли се лилето аман от спящи в мс и нс
64
2
 
1
 
! Отговори
изтънчени бсп преди 5 години
интелигенцията не ги лови закона,много интелигентни,от интелигентност уважаваме кучето повече от хората,кучешка радост,всички моделки от успешни мисии имат кученца,луда работа
63
1
 
10
 
! Отговори
искра фидосова преди 5 години
До Анонименбраво! прав сте! Ами ми вече бикините ми трудно ми стват за парашути
62
0
 
30
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Пуснете нещо голо бе с лилито да видим как джвака катерицата, стига сте ни занимавали с бюджети мюджети боза и мекици
61
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европредседателството ни започна с Гинка от Пазарджик - ГОЛЯМ ИМИДЖ ЗА БЪЛГАРИЯ
60
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетох почти всички коментари . При съотношение 15 : 1 против обира на собственика на ГЕРБ над българите един облажил се нацъка минуси ! Заплют си !
59
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая *** на Суджука обясняваше, че не познава хора с доход под 3 000 лева.....
58
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дебелата Лиляна с лакомия партизански пърдялник, дето излъга, че гербаджиите няма да пипат цените на винетките, а 2 месеца по- късно ги вдигнаха и то двойно.Дебелата *** майка, която обясняваше, че хората трябва да гласуват за ГЕРБ за да не плащат за безплатното саниране.И това ако не е държавен рекет - здраве!!!!
57
0
 
38
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Не ми стигат цифрите на калкулатора да пресметна колко чантички по 4 000лв са това..
56
0
 
32
 
! Отговори
333 преди 5 години
Тази така се хвали все едно че огромни капитали са дошли в България и всичко ни е наред.Но и да бяха дошли,те със сигурност щяха да влязат в тлъстите им банкови сметки и особено в тази на бай Суджук дето говори като честната и неопетнена примадона дето ни лук ни лук мирисала.
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко милиона отидоха в хотел ,, Маринела " ? Твоите милиони , българино ! Партийните субсидии и премиите отделни !
54
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кому беше нужно всичко това?! Защо се изхарчиха толкова много пари за никому ненужно "еврошефство"???България е в Европа и без тъпите речи на пияндурника Юнкер!!!