Мисията успешна: Първото ни еврошефство – 144 милиона лева

Утре НС трябва да закрие министерството на Павлова
Обновена: 19 дек 2018 16:18 | 19 дек 2018 15:15, Веселина Йорданова
159
Мисията успешна: Първото ни еврошефство – 144 милиона лева
Снимка: БТА

Първото ни еврошефство струва 144 млн. лева, стана ясно от думите на ресорния министър Лиляна Павлова. Тя обясни, че са били предвидени общо 166 млн. лв. за разходите, от които са били спестени 22 млн. лв.

62 млн. лева са били похарчени за организация и събития, ако се извадят разходите за ремонти. У нас са проведени над 300 събития.

"Мисията е завършена успешно", отчете Павлова, която днес запозна колегите си министри със свършеното от триото Естония, България, Австрия в периода 1 юли 2017 г. насам.

Министърът каза, че председателството ни на Съвета на ЕС е било динамично и от 105 наследени досиета, сме успели да придвижим и затворим 78, а взаимодействието между трите държави определи с думите диалог, приемственост, партньорство.

Още по темата

"Председателството не може да се отнася с приемането в Шенген и Еврозоната, защото нямат нищо общо. Променихме имиджа на България, повишихме доверието, показахме, че можем да бъдем честен, лоялен партньор", изтъкна Павлова на пресконференция в Министерския съвет.

Министърът увери, че ще продължат всички усилия да бъде защитен интересът на българските превозвачи, а като несвършено посочи липсата на решение към момента по темата за единната система за миграцията.

По думите й България ще бъде запомнена с това, че успя да върне Западните Балкани в европейския дневен ред.

Павлова напомни, че започва Румънско председателство във важен момент за Европа, защото предстоят евроизбори, след които ще има нова ЕК. Приоритетите на шефството при съседите, които ще следим с особен интерес, са дебатът за бъдещия бюджет, темата за миграцията и единната европейска система за убежище, дигитална Европа, темата за Брекзит.

Утре предстои парламентът да вземе решение за закриване на министерството за председателството. Засега Павлова, която дойде на пресконференцията с патерици, щяла се заеме с рехабилитация. След това тя допусна, че най-вероятно ще се върне в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво, ядоха, пиха за наша сметка евротрътляците и си отидоха. А България си остана същата. А тая пък даже до утре ще яде и пие! Уж спестените милиончета да не си ги дадат за бонуси сега?!
52
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРАМ И ПОЗОР !Вчера не била глобата 330 000 000 евро , а 77 000 000 !!!!!!Днес не били прахосани 144 000 000 лева , а 122 000 000 !!!!!!Народе , ручате ли жабета ????Герберотъпчета жалки !!!!
51
2
 
0
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
"Black Pilled", извинявам се.
50
2
 
2
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
За тези които знаят английски, нека да гледат това в Тубата: "The Nature of Power", автора е "Blacked Pilled". Всичко ще ви стане ясно.
49
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лилето какво прави откакто Председателството се изнесе от София? Държавата няма пари за майките, а половин години издържа цяло министерство.
48
4
 
10
 
! Отговори
червени боклуци преди 5 години
пасват си,крадат заедно,слухарат се заедно,мамят се заедно,бсп,герб
47
2
 
18
 
! Отговори
все тая преди 5 години
голема уста,крадна,крадна и млъкна
46
2
 
16
 
! Отговори
леле преди 5 години
тая много работна бе
45
2
 
29
 
! Отговори
изтънчени ау преди 5 години
тая като миглена кунева разтега глуписти и слугува на еврогейовете и бспгейовете,гербгейовете,гнусни твари
44
2
 
13
 
! Отговори
мисионерки бсп преди 5 години
каква мисия успешна да тормози и краде от българският народ със съратниците за затвора сте локум разтегайте,никой не ви иска,никой не ви вярва,никой не е за вас,както и вие заминавайте в америка дето ви е банковата сметка какво правите тука,махайте се и не тормозете
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
спестените 22 млн кой ги усвои,или отидоха за 13 та заплата
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това е пример за евтиния , европето е позор .
41
2
 
22
 
! Отговори
Яков преди 5 години
всеки си намира майстора,не може вечно да мамиш,крадеш,използваш
40
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умни хора ще се срамуват от ТОВА , а лимити диебела и Собственика на ГЕРБ се хвалят ??!!
39
2
 
9
 
! Отговори
нарцистични бсп герб преди 5 години
защо не държите сметка на тези,които не плащат заплати,а ги защитавате един дол сте,злобни тетки,закона е за всички,никой не ви харесва бсп,герб,нагли,безскрупулни,мързеливи,некадърни бсп,герб
38
3
 
29
 
! Отговори
сори преди 5 години
наду ни главите със саниране,после с еврошефство,отвреме на време на магистрални ленти,с какво да запомнена с арогантното *** поведение като на всички крадци от бсп,герб,приватизираха еврофондовете,тарикати,загрижени за българите хахах,некои и вас ще преебе
37
2
 
14
 
! Отговори
Стойчо преди 5 години
Пишете какво става със златките, не ни занимавайте с тези глупости!
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:))))),,,само от една глоба ги дублирахте :))))..:))))
35
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Лилето му дай държавни пари да харчи.Така я е научил дядо й по времето, когато такива като него си мислеха, че държавата им е подарена от онези чужда, окупационна армия и че статусът им е завинаги гарантиран.Затова Лилето така безапелационно обяви, че пенсионерите ще живеят най-много 3-4 години след пенсионирането си и че пари няма да им се дават. Блага работа - разпореждаш се с чужди пари и определяш кой колко да живее.Но винаги идва Видовден, Лиляно. Или това в "Капиталът" не го пише?
34
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исаия:"Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто - зло, тъмнината считат за светлина, и светлината - за тъмнина, горчивото считат за сладко, и сладкото - за горчиво!Горко на ония, които са мъдри в своите очи и разумни пред сами себе си!"Безплатен обяд няма, все някога дори и за грабителите ще се наложи да платят с-ката. Сега оскотелият и измиращ народ плаща, а някои пируват и се веселят...