Левицата се ядоса, даде бюджета на НЗОК на КС

С него се променяли 17 закона, сред тях и Изборния кодекс
6
Левицата се ядоса, даде бюджета на НЗОК на КС
Снимка: БСП

БСП сезира Конституционния съд за Закона за бюджета на НЗОК.

Причината е, че с него в преходните и заключителните разпоредби се променят 17 структуроопределящи закона.

Още по темата

Депутатът Филип Попов, който е един от вносителите, коментира, че не може чрез бюджета на здравната каса да се променят закони, които нямат нищо общо с него.

"Единият от промените закони е Изборният кодекс. Това е прецедент в практиката. Искаме да спрем издевателството над законодателния процес, което се случва постоянно в това Народно събрание", каза той.

Депутатът от БСП професор Георги Михайлов коментира, че много от предложенията в закона уреждат форми на организация на дейността на Министерството на здравеопазването, което няма нищо общо с НЗОК и   отбеляза, че със закона се закрива Фондът за лечение на деца и неговият Обществен съвет, както и че се създава мегаагенция за медицински надзор "която вкарва в себе си дейности, които са абсолютно противоречиви и нямащи нищо общо едно с друго – одита, трансплантационните проблеми, регистрацията на лечебните заведения".

В отговор министърът на здравеопазвавено Кирил Ананиев обясни пред БНР, че промените в няколко закона през бюджета на Здравната каса целят да се ускори преструктурирането на здравния сектор.

"Направихме измененията, с цел да ускорим условията, при които е необходимо да се извърши реформирането и преструктурирането на здравния сектор. Всички тези промени водят до повишаване ефективността в разходването на средства и контрола. Ако ние не създадем тази основа, какъвто и модел да въведем от 2020 година, той няма да успее", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: БСПбюджетНЗОКзакониКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лозан Панов ще отсъди "почтено" и "справедливо" за радост на другарите и БКП най-после ще миряса.
5
0
 
1
 
! Отговори
Гадняр преди 5 години
Левицата се ядосала и дала бюджета на НЗОК на КС. Като знам скаква скорост съди КС, още поне 6-7 месеца НЗОК ще ебез бюджет. Благодаря, БСП! Колко от пенсионерския ви електорат ще измре заради яда ви?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога ще стоят на заплата хора, които са безкрайно некомпетентни и всичко,което вършат е неадекватно?!?!?! И пролемът не е толкова, че не заслужават работното си място,а просто всички страдаме от умопомрачителните им" креативни " идеи
3
0
 
3
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те господата от НЗОК с бюджета на касате искат да променят и Конституцията на РБ и да въведат робство "безплатен труд" за толупите в НЗОК.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гербераст срама няма...това право, това закони - променят се в крачка като шланговете на пожарна...