Доган легитимира ДПС. Какво значи програмен кабинет?

Илхан Андай: Важни са разговорите между Доган и Борисов!
21 дек 2018 09:45,
24
Доган легитимира ДПС. Какво значи програмен кабинет?
Снимка: Кадър, bTV

Важно е какво си говорят Ахмед Доган и Бойко Борисов, а не това, което говорят в сутрешните блокове и другите политически предавания изпратените от ДПС депутати и други лидери, коментира журналистът Илхан Андай.

Поводът за думите му е речта на почетния председател на ДПС на новогодишното тържество на партията.

Още по темата

"Ако се стигне до програмен кабинет, това означава, че започва бавно краят на ГЕРБ. По-склонен съм да вярвам, че навлизаме в ажиотажа на Доган в политиката. Той гледа да спечели още една година, да тества своите на европейските и местните избори и тогава през анализ да се види дали е възможно ДПС да се изтласка от тези 220 000 електорална подкрепа до 400 000, която ще позволи през парадния вход ГЕРБ и ДПС да влязат във властта", коментира журналистът пред bTV.

По думите му Доган и Борисов са се срещали в края на лятото на морето.

"Доган е загубил е телепатичната си връзка с електората, за която укоряваше навремето Местан и го изхвърли от ДПС", отбеляза още журналистът.

Според Андай речта на Доган е насочена не толкова към електората, колкото да легитимира ДПС, да промени визията на ДПС и да я представи като съзидателна политическа сила.

"Щом държавният глава казва, значи в България има външно религиозно влияние", коментира Андай думите на Румен Радев.

"В конкретния случай смятам, че президентът говори за участието на партия ДОСТ на изборите през 2017 г. Помните какво направи Анкара тогава и как тогава бяха заложили на мюфтиите като основната агитационна формация в тези избори. Тогава службите и служебното правителство игнорираха тези опити", каза Илхан Андай.

Според него хората в България са в различна степен податливи на влияние.

"В част от Родопите по-лесно могат да проникнат мюсюлмански фондации, особено където са българо-мохамедани. В Кърджали е почти невъзможно. Всички очакваме да дойдат от Азия, от Африка, но радикализирани елементи се активират в сърцето на Европа, в Брюксел. Наши гурбетчии, които са заминали, които са отчаяни и не са успели, са лесни за манипулация", изтъкна журналистът.

"Вече не идват емисари от Иран и Йордания, по-притеснителни са нашите хора в Западна Европа", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Цуци Цонев преди 5 години
Програмен кабинет по турски е в един кабинет ГЕРБ и БСП и "фесовете" и ОИ. Т.е вълк и лисица и агите и "войводите" заедно. Много интересна и екзотична комбинация. Остава да добавим Боко премиер и Цуцко от Шума и Карадайъ вицета. Пей, сърце!
21
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Нещо като дървено дърво ,нещо като желязно желязо та и лидера на една незаконна етническа партия да създава стабилност и акъли
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И електората на Доган от маалите избега из другите европейски държави да бере от техните социални системи,та единствено за това се е загрижил.Иначе програмно правителство съставено от всички партии=колективна безотговорност.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2009-та година за ДПС гласуваха 611 хилчди избиратели, а през 2017-та само 316 хиляди, но 100 хиляди гласуваха за ДОСТ. За сравнение ГЕРБ имаха 1 милион и 147 хиялди гласа, а БСП имаха 955 хиляди гласа. Това е ДПС като политическа сила.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всякакви радикални влияния пробиват там, където има бедност и необразованост.
17
3
 
10
 
! Отговори
Адолфо Хит преди 5 години
Мдаааа, нали плюехме само турците и тяхното ДПС, че крадяли, че имали обръчи от фирми, които печелели държавните поръчки, сега те ги няма във властта, лъснаха българските крадци, които винаги ги е имало, просто защото ДПС, всеки път беше малкият партньор. Но говоренето срещу турската партия, носеше дивиденти за всички български партии. Дори и на... БСП!!! Макар че последният път когато управляваха заедно (Орешарски) турците ги... изиграха яко.
16
1
 
3
 
! Отговори
Втората легия преди 5 години
Из "Сънищата на гладната мъжка кокошка"
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дето казва това не е ли същия оня,които говореше за Права и Свободи,за Гласност и Демокрация, които се изявяваше като борец срещу тоталитаризма и беззаконието.Хаха, фарсът на българският преход е безкраен.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Емисари идват и от Кремъл, да набиват канчето Радев, а наскоро му сложиха амулет пред прозореца във формата на елхичка увита с руското знаме, за да му напомня на кого служи и да не се отклонява от брацката дружба !
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС не иска избори защото е на 4 процентната бариера идвам крета и при по силно представяне на ДОСТ отиват на девета глуха там им е мястото
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - непростимия провал на Бойко е невкарването на доганяка в затвора доживот.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Андай е на хранилка при ДПС ,родопи24х7 се издържа от ДПС и всички в Кърджали го псуват
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмен кабинет означава кабинет, съставен от експерти. Например, хидроинженери.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОСТ така им развали съня на Доган и ДПС,че като чуят за ДОСТ пребледняват,а това че ДОСТ са били религиозни това са празни приказки
8
0
 
3
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
МИНАЛИ ВРЕМЕНА !!!
7
0
 
12
 
! Отговори
д преди 5 години
Освен в Косово аз не виждам друг светъл пример как един терорист се устройва с партия и власт по света . Обикновено такива ги ловят из пустините.
6
2
 
16
 
! Отговори
Оффффф! преди 5 години
Този евтин номер няма да мине. Доган вече не е значим фактор в българския политически живот и слава богу.Да си гледа там ТЕЦ-а и уискито, и да мълчи до следващата коледа!
5
6
 
11
 
! Отговори
Оффффф! преди 5 години
"Програмен кабинет" означава същото като "експертно правителство". "Експертното" правителство на Орешарски го видяхме какви ги свърши. Първата му работа бе да назначи Пеевски за шеф на ДАНС.Не, благодаря! Дали сме си гласа миналата година за това правителство. Не щем никой да подменя това, за което сме гласували.
4
17
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Само , само ДПС.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Програмен кабинет" . Това е колективна среща за консумация на турски Локум