ОмбудсМая: Пропастта между политиците и хората е голяма!

Гордея се с протестиращите майки, заяви Манолова
22 дек 2018 13:15, Александър Попов
43
ОмбудсМая: Пропастта между политиците и хората е голяма!
Снимка: Dnes.bg

Протестът на българските майки на деца с увреждания и постигнатите законодателни промени са голямата гордост на Мая Манолова. Според нея, действията на майките са показали, че институциите вършат работа само под натиск.

"Аз стоях зад този протест от първия момент от 1 юни, заедно написахме закона за личната помощ. Един закон, който беше остро и размазващо критикуван от всички синдикати, работодатели, национално представителни организации на хората с увреждания, от всички партии, депутати, от всички институции и накрая приет единодушно с ръкопляскания. Това е огромна победа за протестиращите майки! Гордея се с тях и смелостта им. Те показаха на обществото как трябва да се воюва за кауза", посочи омбудсманът пред Дарик.

"Хората са прави в своето недоверие, че ако не излязат на улицата, работа няма да се свърши. Това обаче е и опасно, защото липсата на доверие, пропастта между гражданите, политиците и институциите наистина е огромна и това разбиране, че те могат да свършат работа само под натиск не е добре за демокрацията. Това е голям урок от 2018 г. за властимащите и за институциите. Трябва да чуват гласа на хората и да се опитват да вникват и разбират техните искания", каза Манолова.

Тя заяви още, че 2018 година е и на насилието над жени - над 20 загубиха живота си от домашното насилие. Манолова попита, кога властите ще приемат адекватно законодателство, което да наказва насилниците над жени.
 
Що се отнася до Истанбулската конвенция тя подчерта, че има решение на Конституционния съд по въпроса.
 
Нейната дума за изтичащата година е пробуждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Мая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо няма статия за майките, които Мая подкрепи? На колко дневни центрове са управителки?
12
3
 
35
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Защо не уважаваш институцията,какво е това" омбудс ",сега е г-жа Манолова можеше да бъде и друг,следващия как ще го титулуваш,педалбудс или курвингбудс ?Ако имаш малко достойнство излез с името си и се извини на читателите.
11
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо заличавате постовете? Написах истината- орязаха помощите за лежащоболните и глухите, за да насочат парите към дневните центрове на майките. Омбудманът внесе разделение, увеличи пропастта между едни инвалиди и други инвалиди.Този въпрос трябва да бъде отнесен до Съда за защита на човешките права, до Страсбург, Брюксел... Да заличавате постове сте първи.
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манолова, колко инвалиди с пенсия за прослужено време и възраст ще останат без добавки за януари? Уж щяло да има само забавяне с 1 месец. Но не е забавяне. Добавки се изплащат НЕ от датата на подаване на документи, а от следващия месец след одобряване на документите. В АСП така са завъртяни и усукани сроковете за изплащане на пари, че винаги гражданите остават ощетени и гупят пари за някой и друг месец. Такива поразии направихте с Петков!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***...i pravo proporcionalna na obema i daljinata na kosite varhu praznite im glavi....kolkoto po-prazna e glavata, tolkova poveche kosa i vazduh pod neia....
8
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В резултат от подкрепата на омбудсМая спрямо майките, в АСП обгрижват само майките и ро.мите. Другите инвалиди ги посрещат на нож и правят всичко възможно да ги отпратят без да им предоставят помощни средства. Отвратително държание от страна на служителите. Но те не са виновни. Така са ги инструктирали, така се държат.АСП вече е агенция за социално НЕПОДПОМАГАНЕ. За да има пари за майките.
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манолова е много слаб юрист - имаме перфектно законодателство за насилието срещу жени, просто то НЕ СЕ ПРИЛАГА.
6
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 - ами посочи за кой друг да гласуваме? Деформаторите ги видяхмеАБВ - същоМарешки е мутраБългарска Пролет - анархистиКовачки е мафиотНДСВ никой не ги желае вече.кого?
5
2
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Каква ти пропаст. Онези са на Олимп горе чак в облаците. Пък ние се мотаме в низкото и им правим жертвоприношения . Ама милост няма.
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз стоях зад този протест от първия момент от 1 юние то си беше ясно, че е организиран от бсп-то
3
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекрасно. А ти не си политик? Майче, майче повече си тежеше като обмудсман, но откак тръгна на политическа кампания с идеята да бъдеш отново кандидат -кмет на София, много олекна.
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е, обаче има едни 30-40% заблудени уфтсе котио продължават тъпо и упорито да гласуват за едни и същи партии соправданието че нямало за кой друг. Ако Герп и БСП имаха по 5-6 % на изборите, щяха да подсмърчат в ъгъла, вместо да ръсят акъл
1
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй, Майчето изобрети топлата вода.