Сотир Цацаров: Критиците ни не се менят, само тезите им

Според него годината е на специализираната прокуратура
Обновена: 22 дек 2018 11:56 | 22 дек 2018 11:54, Александър Попов
60
Сотир Цацаров: Критиците ни не се менят, само тезите им
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров определи изтичащата 2018-а като година на специализираната прокуратура.

Той смята, че активността на прокуратурата печели както приятели, така и врагове.

"Що се отнася до враговете – подобни действия печелят повече и по-силни врагове. Но и ние ставаме по-силни така. Ефективността е една от най-важните думи, защото началото, в много случаи шумно и медийно, е от значение. От значение обаче е и как ще завършат всичките тези досъдебни производства. Целта не е само да започва, а да стигнем до атестата за добрата работа на държавното обвинение. А атестат за добра работа не може да бъде нищо друго, освен осъдителни присъди", каза Цацаров пред БНТ.

Още по темата

Той заяви, че критиците на прокуратурата не се менят, а само тезата им.

"Съвсем скоро за тях удобната теза беше една – бездействаща прокуратура, сравнявана например с румънската. И сега, когато тя стана по-действаща, започва да се издига другата теза. Просто се променя зрителният ъгъл. И тези опорни точки са свързани с това, че едва ли не в действие е пусната една репресивна машина – на прокуратурата и на КПКОНПИ. Но хората са едни и същи, менят им се гледните точки. Това, което се случва сега, не е удобно за тях. Техният проблем е, че тези действия на прокуратурата могат да засегнат самите тях. Едва ли от всичките тези приказки за диктатура и терор от специализирани институции българските граждани ще се притеснят. Защото огромната част от тях не са придобили на 25 години вестник, а няколко години по-късно – и предприятие. Сега идва време да бъдат зададени въпроси, на които критиците са забравили отговорите и трябва да си ги припомнят", заяви главният прокурор и посочи, че точно това поражда техният страх.

Сотир Цацаров коментира и отношенията си с Лозан Панов.

"Комуникирам с него само в рамките на закона като с ръководител на друга институция. Ние с него имаме съвсем различни ценностни системи. Защото ми е трудно да приема, че смисълът на неговите обществени изяви е само и единствено атаката към прокуратурата, но не виждам нищо друго. До настоящия момент аз съм чул само критики – и към прокуратурата, и към Народното събрание. Не съм чул от Панов нито една идея, ако някога успее да формулира такава, мнението ми за него може и да се промени", заяви Цацаров.

Той изрази надежда да го наследи човек, който ще запази независимостта на прокуратурата.

"Нямам каквито и да е амбиции към поста на председател на ВКС. Спекулата с това трябва да престане. А къде след този кабинет - животът не е един мандат. Имам къде", заяви още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Сотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кра'ж'бата колко тези обособява?
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая *** е главната причина България да е най-корумпираната държава в Европа. Главния закрилник на мафията- ГЕРБ и нейните главатари. Ползват го само за разчистване на лични сметки и за оневиняване на някой свой. Задачата на тая *** е да повдига обвинения които не могат да минат в съда на свои хора и така ги оневиняват окончателно а останалите невинни хора са тормозени постоянно защото имат смелост да се опълчат на галения от три папи по главата.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацарацаров супер нагъл тип-Въпрос в "Шоуто на Слави" - притеснява ли ви законът "МагнитскиЦацаров - НИЕЕЕЕЕ! Ако искате мога ад повторя - НИЕЕЕ!Въпросът не е дали го пристянява, а как отговоря - супер арогантно.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свиномир Цацаров...
48
0
 
11
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
соте, с твоето могъщо корполентие ти даваш закрила на цялата мафия!!! като се започне от ек, ес, та се свърши с цвъ и цвъ... и каво стана с кате-бъ?
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апетета ни не се мени, само мезето
46
0
 
15
 
! Отговори
този преди 5 години
вярва ли си на приказките-именно той е закрилник на партийната мафия ръководена от боко...
45
0
 
13
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
соте, бил си казал:""Нямам каквито и да е амбиции към поста на председател на ВКС. Спекулата с това трябва да престане. А къде след този кабинет - животът не е един мандат. Имам къде". първо, единият ти мандат е по-голям от първите седем за едно дете, които на теб ти липсват и какво имаш къде? то всички "другари" имат къде...
44
0
 
2
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Давам уредени мачове ICQ: 746057761
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че на тоя критик му е целият народ прокуратурата има само 7.5% одобрение и 80 % не я одобряват.Тоя не се чува какво говори.
42
0
 
14
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
даже хората смениха поговорката за рибата дето се вмирисвала откъм главата. сега вече казват, че китът се вмирисвал откъм цацата...
41
0
 
10
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
соте, каква критика бе барато към вас, асоциал-зидаро-мазачите? като вшите я трият без време по форумите...
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само евакуация е спасението на нормалните хора от България!Не се лъжете, че нещо може да се оправи!Така чаках 50 години, не се прецаквайте като мен!
39
0
 
10
 
! Отговори
Rabotnik преди 5 години
Цацата няма вече ядове, *** си, няма Магнитски за него, рекета на американците платен 2милиарда за старо желязо (F16)
38
0
 
11
 
! Отговори
ЦАЦАРАТУРА преди 5 години
Политическа маша в ръцете на управляващите !
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31А бе ти наред ли си *** се прегледай човече, може и нищо да ти няма. Щом са толкова принципни и честни от КОМПИР, как така изкараха Делян най честният в България, които едната година декларира само стар опел", а другата 380 млн?! Защо не разследваха Боко, за когото двете съдийки говореха че купил вила за 2.5 млн на любовницата си в Барселона?! Само питам де.
36
0
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Като слагаме масони на ключовите места, и клоуни илитерати за министри ще си сърбаме попарата
35
0
 
15
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Главната маша на мафията! Символа на рухналата правова държава и как съдебната система бива главния инструмент на мафията като перфектна симбиоза.
34
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всички управляващи под строй към Белене. Под бурните овации на избирателите.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как Цацата да води каквото и да било срещу Пеевски.100% човек на Пеевски е.Отдаден с цялото си пълно същество.