БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента

"В града движението по всички пътища трябва да е безплатно"
29 дек 2018 19:53,
111
БСП срещу винетката за Северната скоростна тангента
Снимка: Архив, Булфото

БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента. Това се казва в позиция на партията.

Още по темата

В рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно. И управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите.

Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, бяха изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение. Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за гражданите от северните райони на София, е абсурдна, показва липса на мисъл и отношение към хората в града, както и пълно непознаване на управлението на транспорта в столицата.

В тази ситуация, управляващите в Столична община носят цялата отговорност, ако при преговорите с АПИ, които трябва да продължат на 2-и януари, допуснат въвеждането на винетка за използването на Северната скоростна тангента. За изграждането на този транзитен бърз път именно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни придвижването им. Сега, когато тангентата е факт, принуждаването на същите тези граждани да си плащат допълнително, за да я ползват, не е нищо друго, освен прокарване на законен рекет, настояват от левицата.

Столична община в момента не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града, коментират от БСП.

С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града. А това е точно обратното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софията сигурно от край до край има около 100 км. пътуват това без винетка. А ние от селата на 20 км. - 30 км. от София за да одиш до София винетка. Що не направят общинска винетка на поносима цена 20-30 лв. след като не излизаш с колата от общината цела година.
93
1
 
6
 
! Отговори
Йоско преди 5 години
БСП са независими защото от тях нищо не зависи. Имат само едни червени бабички и старчета.
92
4
 
0
 
! Отговори
татул преди 5 години
Нинива се явява мекото на дирека-герб.Всички те са наясно,че ако се юрнатбалканците от Курило и сие ще се спрътвътре в "обединението прави силата."Защо Фандъкова си пие ракията и занищо не я е зор.Паветата на Графа вечесе климбучкат.
91
2
 
6
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Анонимен 100 Жълтите жилетки ще ги осигури БСП.Обещават и по 20 лв.
90
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички през центъра на София и с колите на жълтите павета с жълти жилетки.
89
5
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Най после нещо умно от БСП , но не се подлъгвайте по изборите.Нищо от това което обещават няма да направят.Вече знаем и кътните им зъбки.
88
4
 
12
 
! Отговори
Джоко преди 5 години
Дойде време да обличаме жълтите жилетки и да хващаме сопите !Едни луди искат да ни направят ни луди !
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Строим пътища,които не водят до никъде.Една трета от българите са се набутали в София.Как да не им вземеш мъните...
86
0
 
3
 
! Отговори
до Софиянеца преди 5 години
Аз също съм от София, но такива като тебе ме карат да се срамувам. а до ... ти ум стигна ли мисълта, че превозното средство може да се регистрира, където си искаш? Защото в системата на кат не му дреме на никого, къде ти е даден номера?
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов документ, визия за тангента и почвайте турне
84
7
 
5
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
Безплатно минаване на коли със Софийски номера и готово и да ги видим селските тарикати пак ли ще карат колите си с други номера и ще плащат данъци в другите населени места.
83
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силно съм разочарован от БСП!Искат безплатно използване на някаква тангента! Другаре къде останаха другите пътища в Републикта ,за тех сте съгласни да се плаща .Ами здравеопазването ?Борете се всичко да е за без пари ,както едно време в развития ви социализъм.
82
12
 
10
 
! Отговори
inatut преди 5 години
Абе те и досега над 95% от колите по тенгентата имаха винетки..ама видиш ли стане ли задължително и матриала почва да пищи.. а с него и ***
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб е същият тип организация.
80
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гордостта на Бойко бяха магистралите- сега като започнем да си плащаме преминаването по тях с какво ще се гордее? А Нинова и тя само се чуди как да се добере до тлъстото на баницата.
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камионите били чупели магистралите и трябвало да плащат повече? Откъде го измислиха? Нали всички разходи накрая се калкулират в цената на стоките и услугите. Пак народа плаща всяка нова такса. Искат да пробутат тол системата първо за камионите и после за всички, а парите да отиват в частни ръце на мутри с метреси.
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се забрани със закон да се правят НОВИ ЗАКОНИ.
77
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А данък за това че съм се родил не искате ли? Направо да се взривява тая тангента, барабар с парламента и сградата на правителството. Едно време като четях Лукчо се смеех на данъците на Дон Домат, но Бойко направо го задмина. А пък БСП да не се правят на светци-знаем ги.
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадци- долни гадни крадци- нали плащаме пътен данък, пък ни сложиха и втори- нарекоха го винетка, а сега искат на всеки вече построен път, мост и тунел да сложат и по един концесионер да събира такса. Не стига че и взимат по 2 лв. за тротоарите в София- нали щяха да направят паркинги с тези пари и да решат проблемите на София - къде са?
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес винетка за тангентата, а утре на концесия............Да му е честито на новият концесионер за това че с нашите пари я направихме, а той ще стане мултимилионер (не че е добре направена).