Радев за 2018 г.: Примирихме се със застоя и липсата на цели

Политиците не били сторили нужното, за да бъде 2019 г. по-лека
Обновена: 1 яну 2019 09:29 | 1 яну 2019 00:06, Камелия Цветанова
861
Радев за 2018 г.: Примирихме се със застоя и липсата на цели
Снимка: Булфото, архив

През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна, заяви президентът Румен Радев в новогодишното си обръщение.

Той посочи, че 2018 г. е била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции.

"Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола", каза държавният глава.

Тази вечер мнозина ще говорят за бъдещето си, а някои ще споделят и планове за емиграция, други ще пуснат и неканения гост на празничната трапеза - политиката. Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности, коментира Румен Радев.

Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да позволят тя да бъде ограничавана, заяви той. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще, посочи държавният глава и допълни, че в това е смисълът на единението и бъдещето ни като народ и държава.

Радев каза, че повечето от нас имат щастието да посрещнат 2019 г. с близките и приятелите си, други и сега са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година не забравяме за тях, апелира той и отбеляза, че когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме.

2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите, и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си, пожела президентът. Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро - такива винаги е имало, има и днес, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


861
Още по темата: нова годинаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
696
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарочно не гледах безсмисленото обръщение на тази кукла на конци. И без това президента в България има бутафорна функция. Този човек е безинтересен и безличен.
695
2
 
4
 
! Отговори
СССР-БКП преди 5 години
EDNO E IASNO TEZI HORA ISKAT BYLGARIA DA E POD RUSKI BOTUSH.
694
6
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Чест Ви прави, Господин Президент, че вярвате в свободолюбието на народа си и в това, че той може да преодолее страха. Имам наблюдение от работното си място, че сега страхът е по - голям дори от през времето комунизма. Не само управниците, но и директорите са от ГЕРБ и ако не им се подмазваш и не си послушен , си си загубил работата или най-малко шанса да ти се увеличи заплатата или да получиш коледен бонус. Положението е страшно и затова народът го е страх.
693
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е в кръгова отбрана !Един дезертирал генерал обявил война на всики властови институции, а с тези които го подкрепят поддържа конспиративни връзки !
692
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев напълно се изчерпи !Сега нарежда само депресиращи заупокойни литургии за русофили, които сипят наоколо проклатия и перманентно погребват ГЕРБ, Борисов, България, НАТО, ЕС, Америка и цялата човешка цивилизация !
691
3
 
2
 
! Отговори
апо преди 5 години
На село кучето също лае.Прави го естествено , по инстикт срещу всеки непознат и нежелан.Лае-лае но е на синджир.Виждаме и едно друго куче , ограничено и недодялоно , вързано на 2-3 синджира , лаещо само по команда при това твърде неестествето.След време , когато господарите му го натирят , на всики става ясно че то било поредната м ъ с т и я - беззъба и гладна.
690
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В речите на Радев до сега не е казал добра дума за никого, освен за жена си Деси !
689
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината боли! Той е реалната опозиция на това управление. Точен, премерен с няколко думи ги заковава. Висока топка. За пръв път не се срамувам ат президента на България. Разни физкултурници и Пекински патици се отказаха да го "анализират", защото будят само смях и съжаление сравнени с Радев. Не съжалявам, че гласувах за него. Ако действа все така следва втори мандат. Не случайно има висок рейтинг. Ха слагайте минуси сега. Колкото повече, толкова се убеждавам, че президента е на прав път! ЧНГ
688
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 727Абсолютно правилно !Не може да налагаш на всичко Вето, а същевременно да викаш "примирихме се със застоя", самия ти да не притежаваш цели, а да упрекваш другите за "липсата на цели" !
687
5
 
12
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
686
3
 
12
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ БОТУШИ.... преди 5 години
СМЕШЕН ДЯДО МРАЗ ИМА САМО 500 ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСА С ШЕЙНАТА.ХО ХО ХО ХО ХО
685
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със своето перманентно мъркане и налагане на "вето", Радев всъщност е основната причина за "застоя" !
684
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е истини е казал Президентът.Истерията на активираните *** срещу него е показателна за правдивостта на думите му.Като не могат да го оборят с аргументи, залагат на хейт.
683
15
 
9
 
! Отговори
Варан преди 5 години
Отлично г-н Президент,щом гърбавите ви критикуват, значи работите перфектно,само така!
682
9
 
9
 
! Отговори
До 722 преди 5 години
Грешките на мутрите:- че са се родили;-че са корумпирани;- че са нагли;- че са некадърни;- че са неадекватни в управлението си;-че са безскрупулни;-че са чуждопоклонници.Скоро време ще дойде метлата.
681
15
 
11
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
След като толкова *** плюят президента, значи човека си върши добре работата.И не е случайно все пак 2,5млн.души гласуваха за него.
680
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешките на Радев- че се кандидатира за Президент- че най-напред видя руското знаме в Крим и си затвори вратата за Европа.- че каза на българските депутати "остава ви само една седмица" и си затвори вратата за Парламента.- че оганизира бунт на летците в Графигнатиево и си затвори вратата за Премиера.- че допусне кремълския КГБ поп да ВИЛНЕЕ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАТО ТУРЧИН НЕ Е ВИЛНЯЛ !- че превърна Президентството в погребална агенция, която постоянно погребва Държава, Народ и Родина !
679
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета коментарите на тролчетата от ГЕРБ тук все едно копират едно към едно думите на техните ментори Европейските ни партньори /нищо, че са ни господари не партьори/, разединява нацията /нищо, че някой не я обединява/ клишета колкото щеш които постоянно слушаме по уж НЕфалшивите телевизии...
678
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този расийски резидент е позор за България пред Европейските ни партньори. Да го подпукаш със сърповете и чуковете дето са му в главата та до Червения площад...... или поне до свинарника на баща му на село, там до външната тоалетна. Всъщност да си избере в кое от двете му импонира повече на физиологичните нужди и характеристики.
677
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** много нещо ГЕРБ са развързали кесията :) Е нищо, че пак не могад да съберат повече от 15 одобрения на коментарите си:)