2019-та: Евроизбори, местен вот, реформи...

Коментар на политическия психолог проф. Антоанета Христова
2 яну 2019 22:37, Анисия Иванова
19
2019-та: Евроизбори, местен вот, реформи...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво ще донесе новата 2019 година в политически аспект? Очертават ли се важни промени и реформи?

Европейският съюз ще има нов парламент и нов председател на Европейската комисия. Това ще стане след изборите за Европарламент, които ще се проведат между 23 и 26 май.

Повече от 500 милиона европейци ще избират депутати за 705 места. А преди това Великобритания трябва да напусне ЕС.

"Много е трудно да се прогнозира каква ще бъде новата година, защото във вътрешнополитически план сме подчинени на процесите в държавата и на предстоящите избори. Безспорно виждаме възможността за продължаване на яростните битки в парламента", коментира в студиото на "Денят ОN AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Изборите у нас за евродепутати ще бъдат на 26 май.

Изтича мандатът на сегашната местна власт и в края на октомври ще бъдат двата тура за избор на кметове.

"Изборната кампания е започнала доста отдавна. И, за съжаление, не се характеризира с добър вкус. Защото когато излезеш извън страната и погледнеш България, разбираш, че ни трябва толкова малко, за да имаме обединено надпартийно мислене за значими национални приоритети. То обаче не може да се постигне на практика", посочи още проф. Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО Е ЯСНА ПОБЕДАТА НА ДСБ, ЕДИНСТВЕНАТА ИЗЧИСТЕНА ПАРТИЯ ОТ КОМУНИСТИ,ДС ЧЕНГЕТА,МУТРИ,ИСТИНСКАТА ДЯСНА ПАРТИЯ СРЕЩУ ЦЕЛИЯ ДНЕШЕН ПАРЛАМЕНТ.
10
2
 
7
 
! Отговори
до к.14 преди 5 години
До Офф ,да се омита: Тази про.ста.чка никога не е била политоложка. Ближеше нещо си на Падишаха и той я направи професорка. Тази сетне с протекцията на ГЕРБ стана шеф на научен институт НИ към БАН. Сама или заедно с Калина Крумова направиха комбина с четири фирми и започнаха далаверата: НИ дава заданията, свързаните фирми работят и отчитат дейност, сетне делят парите. От КПК нищо не им направиха, защото проф.Христова е човек на ББ. И така, та досега.
9
1
 
11
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
Безскрупулната лобистка Менда прокара нормативни промени, които бъркат в джоба на почти всеки българин и това ще изяде главата на Бойко. Ако си беше държал *** на къс повод, можеше и да изкара мандата, но при това положение с местните данъци за колите и с тази необосновано висока гражданско отговорност, няма как да спечели. А Менда се налапа като за последно и вече може спокойно да сдава.
8
0
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Тотално изтрещяване на властта по всички показатели,включая и опозицията.Ако психолога не забелязва ,значи не е никакъв психолог.
7
3
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Тази леля сънува мокри сънища с Бате Бойко.Скъсва се да го хвали !Тя е един виден гербераст.Що е то гербераст ?Човек с глава завряна в гъзa !
6
2
 
13
 
! Отговори
V преди 5 години
А що не казват за Брюкселия наща ,,европейска,, столица ??? В столицата ни в Молинбек квартала на новите европейци разграбвали магазините а наща полиция не се намесвала ;) Това е то ЕС . Ама истинското и лице ;)
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължение от 8Същото се отнася и за оная захариева и цецката също.Сложили тъмни рамки ама не може да разкраси грозните им селски физиономии както и на тази
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои жени смятат,че като сложат очила и стават по-привлекателни ама на тая и с грозната прическа не е станала работата.Видяла жабата,че подковават коня....
3
2
 
13
 
! Отговори
V преди 5 години
А в Молинбек западна Арабия кво станало ??? Магазини разграбвали .На бас че ще става все по весело ;)
2
3
 
18
 
! Отговори
ajd преди 5 години
Лошо за страната защото държавата се управлява от долни крадливи политици;
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Христова поредният платен адвокат на ГЕРП.