Борисов подхвана на първото заседание администрацията

Премиерът посочи и приоритетите за 2019-та
Обновена: 2 яну 2019 11:34 | 2 яну 2019 11:00, Веселина Йорданова
50
Борисов подхвана на първото заседание администрацията
Снимка: Dnes.bg

За съкращенията в администрацията напомни премиерът Бойко Борисов на министрите си в началото на първото редовно заседание на кабинета за 2019-а.

Планът беше това да стане за две години от 2017 г. насам. В началото на декември миналата година вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че е изпратил писма на колегите си и очаква предложенията им до 20 декември. Дали е получил "амбициозни" отговори, каквито очакваше, обаче не стана ясно.

"Това, което вицепремиерът Томислав Дончев ви е казал, привеждайте в необходимия вид", нареди Борисов на министрите.

Той обяви и че на съвещанието със службите, което обичайно е преди това на Министерския съвет, са били отчетени рекордни приходи и посочи приоритетите – образование, здравеопазване, технологии и иновации.

С първите си думи премиерът честити Коледа и Нова година и пожела успешна година на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Добре! Има логика пенсионерите да освобождават работните си места за младите! Но каква е тази избирателност-държавните служители-ДА, а по трудови провоотношения-НЕ! Та нали и едните и другите заемат работни места и черпят за заплати държавни пари! Каква е разликата? Дали защото ДИРЕКТОРИТЕ, ЗАМ.ДИРЕКТОРИТЕ и по-високите длъжности с високите заплати, трябва да си остават защото са по трудови правоотношения! Игри! Игри!
36
2
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Ако приходите са рекордни защо плашите хората,и без това партиините деятели освен да ходят на "работа",друго не могат.
35
3
 
4
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 5 години
*** очевидно играе в един отбор с Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно е, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече два пъти поред на избори.
34
3
 
3
 
! Отговори
Нинова приемете РПЦЦ преди 5 години
време е Ц Цветакиев и Рос Плевнакиев (полусъвпадналите фамилни имена не е случайна) трябва да идат с по един голям букет при КНинова, да й се извинят и да помолят като мъже тя не само да ги изслуша, но да вземе папките уличаващи дъртата тиква в кратрунени измами и пипоненсто поведение. Това са тримата които могат да напълнят затворите с оядени гербални бръмбари.
33
3
 
14
 
! Отговори
"НИ ЛИ ВА СТРАМ преди 5 години
КАКТО Е КАЗАЛ ВЕЛИКИЯТ ВИСОЦКИ: "ЕСЛИ ЖИЛ ТЬI КАК СВИНЬЯ, ОСТАНEШЬСЯ СВИНЕЮ". ЧУВАТЕ ЛИ: БОКО -ОНЯ ОТ БАНКЯ, ПЕЕВСКИ - ОНЯ С НАЙ-ЧИСТИЯ БИЗНЕС, ЦАЦАРОВ -ОНЯ, ДЕТО СИ ГО Е ИЗБРАЛ БОКО, ОНЯ ОТ БАНКЯ, ОБРАЗЦОВИТЕ ШОПАРИ НА РЕПУБЛИКАТА., ИЗВЕСТНИ КАТО ТРИМАТА ШИШКОВЦИ. "НИ ЛИ ВА СТРАМ" - КАКТО СЕ ИЗРАЗЯВА ЕДНА ДЕПУТАТКА ОТ ГЕРБ.
32
2
 
14
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Трябва да се променят нещата в държавната администрация,както е в частния сектор.Който работи получава ,който не е полезен аут.Прекалено много администрсция.
31
4
 
18
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Единственият начин да се спасим от герберастко робство е ново правителство. Иначе боко нищо няма да съкрати или ще съкрати неудобните и тези на ниски нива, иначе няма кой да му събира парички. Играл съм го филма с държ. администрация.
30
6
 
21
 
! Отговори
И КРАДЕЦ БЕЗСРАМЕН преди 5 години
КАКВО Е "ПОДХВАНАЛ"? ПРОСТО ЗАПЛАШИ АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА ГЛАСУВА ПРАВИЛНО Т.Е. ЗА БАНДИТИТЕ ОТ ОПГ "ГЕРБ". ПАРИ МУ ПОД КРАКАТА, НАРОДЪТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ГО МРАЗИ И ГО ПОКАЗВА МАКАР И СПОРАДИЧНО ХАОТИЧНО. И КАКВО ПРАВИ МУТРАТА?АМИ КАТО ВСЯКА МУТРА - СПЛАШВА. А КАК ТАКА СЛЕД КАТО ОКРАДОХА КЪДЕ КАКВОТО ИМА,СЕ ХВАЛИ С ВИСОКИ ПРИХОДИ, КОИТО ПОТЪНАХА В ДЖОБА НА БОКО И ПОДОБНИТЕ МУ.А И ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА НАДГРАЖДА!ТОЯ ВЕЧЕ ОТКРИТО СЕ ГАВРИ С НАРОДА И ТЪРПЕНИЕТО МУ.ЗА БОКО НАДГРАЖДАНЕТО Е ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ уволнява другите а сам си вдига заплатата на 10 бона.
28
6
 
22
 
! Отговори
БОКО БЕЗСРАМЕН ЛЪЖЕЦ преди 5 години
ПАТОЛОГИЧНИЯТ ЛЪЖЕЦ БОРИСОВ, ПОНЕЖЕ СПОРЕД НЕГО КАКВАТО И ЛЪЖА ДА ИЗТЪРСИ ОВЧИЯ НАРОД ЩЕ Я ПРИЕМЕ ЗА ЧИСТА ИСТИНА, СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СИПЕ ЛЪЖИ, НА КОИТО ДА КРЕПИ УВЯХНАЛИЯ СИ ИМИДЖ. ВЕЧЕ ПРЕД НИЩО НЕ СЕ СПИРА. ТИКВАТА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ,ЧЕ ЧИНОВНИЧЕСКИЯ МУ ЕЛЕКТОРАТ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ МУ ПЕЧЕЛЯТ ВИСОКИ % НА ИЗБОРИТЕ,А ТОЙ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ИСКА ДА ПУСНЕ ВЛАСТТА И ЛЪЖЕ ЛИ ЛЪЖЕ. ЛЪЖА 2.- КАТО ИМА ВИСОКИ ПРИХОДИ, ЗАЩО МУТРАТА ВДИГА ЦЕНАТА НА ВСИЧКО -ВОДА,ТОК, ТАКСИ, НАЛОЗИ,ЦЕНИ НА ХРАНИТЕ
27
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огромни стада безполезни и ненужни хайлази с високи заплати задръстват министерствата и другите държавни и общински институции.НЕ ВЯРВАМ НА ПРИКАЗКИТЕ НА БОРИСОВ, ЧЕ ЩЕ ГИ СЪКРАТИ.НАЙ-МАЛКО 50 000 СА ИЗЛИШНИ.
26
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никого няма да съкратят. Хвърлят ни прах в очите. Многохилядната нищонеработеща администраци, в това число и полицията, не стига, че е обладана от връзкарство и е пълна с калинки, ами и до десето коляно гласува за ГЕРБ. Администрацията и ци га ните са твърдия електорат на ГЕРБ. Ако съкратят някой, значи да отрежат клона на който са седнали.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До не е истина18 Просто ги държи в страх за да всеме всеки техен глас.
24
6
 
33
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Вярвай на празния си джоб и портфейл. Не вярвай на Борисов и Цветанов.
23
3
 
31
 
! Отговори
334 преди 5 години
Знаем го това "подхващане" - да му мислят чистачките!
22
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха ха ха, някои вярва ли все още на този циркаджия, които лъже като стар ***!?
21
5
 
26
 
! Отговори
Не е вярно преди 5 години
Никого няма да съкратят. Хвърлят ни прах в очите. Многохилядната нищонеработеща администраци, в това число и полицията, не стига, че е обладана от връзкарство и е пълна с калинки, ами и до десето коляно гласува за ГЕРБ. Администрацията и бълг. шведи са твърдия електорат на ГЕРБ. Ако съкратят някой, значи да отрежат клона на който са седнали.
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той обяви и че на съвещанието със службите, което обичайно е преди това на Министерския съвет, са били отчетени рекордни приходи и посочи приоритетите образование, здравеопазване, технологии и иновации.Верно ли е това, да полицията засили глобичките за да се оправдаят новите заплатки, другото от къде.
19
3
 
46
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Не знам дали Ви е известно, но днес броят на работещите в администрацията е близо 7пъти по-голям от 1989г. А както знаете днес има нови технологии и 0 бг производство. Сами може де си направите извод, ако ме разбирате.
18
4
 
10
 
! Отговори
В отовор на 10 преди 5 години
Демокрация забраваНадежда тука си оставаСкачах за да не съм червенДуми празни не разбраниМинистри разниВожд един незаменимМнения промяна и измамаГодини една че две че триБезпаричие ни поразиМигранти хаус политикаМрежа пропуски безкрайниДанко политик разбойникАпртамент подарък бизнасменДен година храниЕвро парламентКоалиция големи малкиКоалиция всички стол и масаОбещания какво е товаСини каски нямат крайМандат тече рекаУбийство някаква женаХора местене чужбинаБългария двамин