ДПС – 29 г. на политическата сцена, пази мира и правата

Лекът срещу езика на омразата били единение и демокрация
50
ДПС – 29 г. на политическата сцена, пази мира и правата
Снимка: Булфото, архив

Преди 29 години във Варна беше учредено ДПС и по този повод лидерът на движението Мустафа Карадайъ поздрави съпартийците си като им напомни, че формацията стои сериозно на политическата сцена.

Според него ДПС продължава да е отговорна партия, да отстоява правата и свободите на българските граждани, достойнството на всеки един човек, да пази и защитава демокрацията.

Още по темата

"Твърдо вярваме, че единствено демокрацията може да гарантира мира и благополучието, справедливостта, правата и свободите", пише той в обръщението до членовете на ДПС.

Карадайъ припомня, че когато беше създадена партията, обществото беше разделено и разединено.

"Беше време за големия избор за бъдещето на България. Тогава ние избрахме мира и демокрацията пред реваншизма и омразата. Тогава ние участвахме активно и съзидателно в изграждането на основите на демокрацията, за да бъдат основите здрави и процесът да е необратим. Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган начерта перспективите за развитие, показа пътя на страната и условието за това, а именно: България да е част от евроатлантическите структури – НАТО и Европейски съюз", допълва той.

Според него днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света.

"Като че ли демокрацията е в отстъпление, а перспективите за бъдещето са все по-тревожни и мрачни. Но ние, където и да сме, винаги оставаме отговорни, пазим устоите на демокрацията и намираме опора в евроатлантическите ценности. Намираме сили в нашата биография, в историята ни и вярваме, че без мира демокрацията е в риск. Сега, когато отново е време на омраза и разединение, ние трябва да се обединим около нашите ценности и силно и мощно да защитим мира и демокрацията. Само така можем да направим света по-добър, да гарантираме правата и свободите, да работим за по-добър живот тук и сега, да гарантираме бъдещето на нашите деца", обобщава Карадайъ.

От пресцентъра на ДПС припомнят, че партията е парламентарно представена във всичките 29 години от учредяването си, има много сериозно представителство в местната власт и европейския парламент и заема важно място в политическия живот на страната.

ДПС чрез своя почетен председател д-р Ахмед Доган е партията, трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията. Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма, пише още в съобщението.

По случай рождения ден на ДПС са получени много поздравителни адреси от страната и чужбина, а с писмо председателят на АЛДЕ Ханс Ван Баален е пожелал общ успех на партиите от либералното европейско семейство.

Той поздрави и почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, за това, че през 1990-та година е поел важната инициатива за създаване на ДПС с цел защита на правата и свободите на всички граждани, защита на етническия мир и насърчаване на евроатлантическите ценности сред гражданите на посткомунистическа България.

Ханс ван Баален благодари на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за ангажираността на международно и европейско ниво и подчерта, че  партията играе ключова роля в либералното семейство и в Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

С посланието "Ще вървим заедно напред!", завършва Баален своя поздравителен адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС винаги е било *** на поредните управляващи. Днес е *** на ГЕРБ. Дори почетният им председател го обяви това съвсем официално.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС е най-смъртоносната метастаза на комунистическия тумор, който убива България!
19
4
 
6
 
! Отговори
Хайде холан преди 5 години
До Анонимен"Може,ама е най-малкото зло"(Борисов)Верваш ли си?Впрочем,БСП наистина не е алтернатива,за ДПС въобще да не говорим,но това не значи,че трябва да търпим сегашното положение!Блатото трябва да се раздвижи,а алтернатива все ще се намери.
18
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 5 години
ДПС от самото си създаване преследва една определена цел-превземане на държавата и еднолично управление/собственост!И трябва да признаем,че са близо до пълния успех,от който ги делят максимум 20 години-в исторически план нищожно време.За ДПС не е важно накъде е ориентирана България,а да не се губи тяхното.Може да се заиграват с Турция,но за присъединяване и дума да не става-просто искат държавата САМО за себе си,ако е част от Турция те стават никои.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'' Б.Борисов-мутра и рекетьор ... ''...............може, ама е най-малкото зло
16
3
 
3
 
! Отговори
Хайде холан преди 5 години
До рубладжийски партииБ.Борисов-мутра и рекетьор,издигнал се до върха чрез слугинаж на задкулисието(Цв.Бориславова и шефовете и),Фандъкова-неадекватна жена,подставено лице на първия,Ц.Цветанов-некадърник и почти осъден престъпник*,Фидоски.Цецки,Лъчовци,Лилита-калинки от различен калибър,Коритаровци и Инджевци-слуги на всяка поредна власт...А бе безалтернативност отвсякъде!*Третата инстанция на съда отмени решението си за осъждане на Цветанов веднага след победата на ГЕРБ!
15
4
 
6
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Gn.Karadayi....18 godini takiva kato tebe dovedohte bulgarite do proseshks toyaga ...Napraviha si Sarai...s baseyni....KOLI limuzini...MLADI bulki!....Kradlivi I amoralni ste.....Boklutci...
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците след победата над Византия избиват голяма част местните народи.В по нови времена ги подлагат на геноцид и гонения..Българи,гърци,а за арменците е страшно.Сега нямат чужда етническа партия,която да им пише стратегии за развитието на страната да защитава демокрацията,правата и свободата на турците.Сами си пишат стратегиите и вземат решения.Честит празник!
13
4
 
10
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската политическа класа е нискообразована, нисша, провинциална и корумпирана ... ОСОБЕНО ДПС !!!това е резултата от 70 години комунизъмГерб са най-малкото зло.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе пиши глупости.ДПС не е етническа партия.Има сума ти народни представители българи.Аз ако съм няма да има нито един народен представител в тази партия ама не съм така че се благодарете ,че мислещите като мен не са в ДПС.добре че Всички Българи не мислят също като теб.
10
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сколе ние сме с теб мачкай !
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мустафата първо да се научи да говори български без акцент..............после да дава акъли!!!
8
2
 
18
 
! Отговори
Владимир Зидаров преди 5 години
Карадайъ пак е пушил от цигарите които са от личния запас на Сокола.
7
0
 
19
 
! Отговори
българин преди 5 години
Доган идеолог?!Ще падна от смях.Агент на ДС да.Като всички бивши комунисти които си разделиха баницата след 1989
6
2
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
...тоя ли ...гдето казваше че:"НЕГОВАТА РАБОТА" , БИЛА ..."ДА ***""ВА ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ"...ХА,ХА,ХААААААА;;;ПОПИКАХ СЕ ОТ СМЕХ , ЕЙ......ВЕРВАЙТЕ МИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха от Движението за Пари и Своеволия празнували рожден ден. Ама като няма държава и такива като *** Доган и повечето му крадливи съратници не са в затвора и си развяват байрака на това дередже ще сме.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На практика тази партия е противоконституционна сиреч още в наалото прехода е би отровен и е нямало върховенство на закона сега не е по различно.
3
5
 
9
 
! Отговори
IYI 681 IYI преди 5 години
Какво пазили? Дяпясято е етническа партия на българските турци и индийци.... Нямаше ли закон в който да бъдат забранени етнически партии???
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз рязак, дето не може да говори български да не ланка много...