БСП поиска и министерски оставки заради хаоса с винетките

Нинова: Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора!
Обновена: 5 яну 2019 20:13 | 5 яну 2019 13:30, Анисия Иванова
316
БСП поиска и министерски оставки заради хаоса с винетките
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че заради случая с електронните винетки трябва да бъде понесена политическа отговорност, а не чиновническа. Тя е категорична, че оставката на министри е абсолютно задължителна.

"За стотици български граждани Новата година започна с проблеми, с напрежение, с тревоги около винетките. Проблемът с винетките показва за нас: системата е в пълен хаос, управляват ни некомпетентни и неграмотни хора, унищожена е правовата държава и държавността изобщо; Борисов се подиграва с народа с изказванията си; за неговото правителство отново няма отговорност, а за хората отговорността е - 180 млн. лв. от джоба им, сега и глоби, ако им бъдат наложени, и напрежението, на което са подложени". Това заяви Нинова на пресконференция в централата на партията.

Още по темата

По думите й правовата държава е унищожена, защото предложенията за въвеждането на системата не са били направени по нормалния законов ред, нямало е никакво съгласуване, не са били внесени от МС, а от депутати от ГЕРБ - Нанков, Иванов и група.

"Сега обаче не виждаме никъде тези депутати да излязат и да обяснят какво направиха и каква тежка отговорност носят", каза още тя и припомни, че последните поправки в закона са били внесени на 17-ти декември, на 31-ви декември Борисов е включил Северната тангента, а на 2-ри януари я е извадил.

По думите й това е доказателство за хаоса, некомпетентността, неграмотността и пълното погазване на правовата държава и на законодателния ред в страната. Според нея управляващите се подиграват с народа, защото изказването, че когато се преминава от хартиен към електронен носител винаги има сътресения, е абсурдно.

"Никога няма сътресения, г-н премиер, нито в Германия, нито в Австрия, нито в Унгария има сътресения. Има в България, защото и администрацията, и МС са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва", категорична бе тя.

Корнелия Нинова заяви, че няма отговорност за правителството и това става ясно и от решенията, които са взети днес - отново трима чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. "За нас оставката на министри е абсолютно задължителна в този случай. Отговорността е политическа, а не на чиновници, заради това, което причиниха на всички", заключи Корнелия Нинова.

Рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов освободи двама ръководители в агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ и един от съветниците на регионалния министър заради хаоса с винетките. Така те ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, се посочва в прессъобщението на  кабинета.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъде освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

От постовете си са освободени Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
1
 
4
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
259
4
 
5
 
! Отговори
равносметка преди 5 години
БСП и ГЕРБ са като две ръце на стар комунист.Дали ще е лявата или дясната все тая.По скоро в БСП имат по две леви ръце,обаче са левичари, а в ГЕРБ имат по две десни,но са десничари!Ни при едните ни при другите сме дръпнали напред.
258
3
 
5
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 години
Ей че са лоши тия гербери!Ей че са хубави тия бесепари!Ей,няма ли кой да ви гръмне и едните,и другите!!!
257
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той така ще си уволни цялото правителство бе, ждрольо :)))))) накрая и себе си
256
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре се е ориентирал Борисов. За всеки саботаж уволнение на саботьорите , които са от БСП . Друг начин няма.
255
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига тролили, увеличаването на данъците не е самоцелно - срещу него хората някога ще получат 50 годишни самолети, които ще гният в хангара поради липса на пилоти и пари за експлоатация. Нещо като системата за пръстови отпечатъци на поредното правителство. Герб си знаят работа, нали затова ги избирате.
254
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, какво стана с Иванчева бе? Тая комунистическа крадла, вашата компетентна спец прокуратура що така не можа да я осъди почти година? А бонуси дадохте ли, на прокурорите дадохте ли за добрата работа бонуси? Каквато ви прокуратурата, такова ви и правителството
253
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите са толкова за люпени горките, че още живеят с илюзията за някакви лоши комунисти, които искат да им вземат властта и да съсипят държавата. Комунистите сте вие, сми хльовци, и след вас държава не остана. Срещу вас ще се гласува на изборите, всичко друго, само да не сте вие комунистите
252
2
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
Вие увеличете още някой данък, пък чакайте да ви гласуват на изборите :))) много неприятна изненада ще имате :)))) тъ паци
251
1
 
5
 
! Отговори
Kalina chalet преди 5 години
Impotentni partiini chlenove...vai, vai....
250
4
 
7
 
! Отговори
Тея пък преди 5 години
Откога са се загрижили за пътищата и магистралите, нали асфалт не ядат.
249
7
 
15
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Няма по-мръ.сна партийка от БСП в историята на България - само подли номера, компромати, фалшиви внушения и удари под кръста. Доказано!
248
7
 
14
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 270. Скандалите ги прави БСП като преекспонира нормални проблеми, които ги има във всяка страна (виж Франция, Великобритания, Гърция, Румъния и т. н.), за да правят мръсно на управляващите. Така че, ще ми изметеш чатала с уста, ей това ще ми изметеш.
247
1
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 266. Няма изтъркан лаф, ако той е истина
246
3
 
9
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
ААААЛЛЛЛОООООУУУУУУ,КоМуНиЗъМа - БОГОЯВЛЕНИЕ Е,не се ли засрамихте и не се ли наситихте да биете да плюете да убиватеда хокате народ и правителство. ДОКОГА????????????????
245
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кой е грамотен?Самият м-р председател е прочел само "Винету",но не се знае дали цялата,затова сега по БНТ му пускат филма,поне него да изгледа.А останалите са-хвани единия-удари другия.
244
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да бяха само винетките,с мед да ги мажеш.Цяла година скандали,некадърно управление,кражби.То не беше В.Симеонов,то не беше Гинка Върбакова,то не беше Теменужка,Лили,Ивайло,АПИ-папи и какво ли не.Да ги измитаме по-бързо,че иначе ще ни довършат.
243
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По безполезно от ползвана тоалетна хартия е само руската рубла и новото поколение бсп партийни кадри
242
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите от руската БСП са ***,които се "гордеят със стогодишната си история"-история на метежи,обири,национално предателство и убийства на невинни българи.
241
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубаво е, че нормалните хора не разсъждават като 12 годишен бавноразвиващ се и на следващите избори герб ще е изправен пред сериозен проблем -ще трябва да правят коалиция с бсп, защото други не останаха