Каракачанов иска: Силен, мощен изтребител за ВВС!

Всички останали приказки са просто политиканство
8 яну 2019 16:30,
141
Каракачанов иска: Силен, мощен изтребител за ВВС!
Снимка: архив Reuters

Важното е да направим добър избор и да закупим един силен и мощен изтребител за нашите ВВС. Всички останали приказки са дребно политиканство, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Очаква се днес да е готова оценката на Министерството на финансите за закупуването на нов боен самолет, която утре да влезе в дневния ред на Министерския съвет, съобщи военният министър, цитиран от "Фокус".

"Аз съм съгласен да водим дебат за това кой самолет е нужен на армията, а не да водим политически спорове самолетът шведски ли е, съветски ли е, американски ли е. Това е безсмислен спор и е излишно да делим обществото на русофили и русофоби", каза още Каракачанов.

Още по темата

За тези, които го обвиняват, че е американофил, той припомни, че до преди една седмица, в края на годината, са били гласувани отпускането на 81 млн. лева за ремонти на МиГ-29 и още 80 млн. лева за СУ-25, които са руски самолети.

"Не съм нито русофил, нито американофил. Аз съм български националист", каза военният министър и добави, че като министър на отбраната го интересува армията да е силна, защото тя трябва да може да си изпълнява задълженията.

"МиГ-овете, които в момента имаме, СУ-тата и хеликоптерите Ми-17 и Ми-24, т.е. цялата авиационна бойна техника е съветско производство от 1989 година. Тогава са доставени в България и имат живот още 10 години. Следователно ние купуваме самолет за следващите 30-40 години, а не си играем на политика. Защото някой може ли да прогнозира какво ще се случи след година 20-30 на Балканите", каза още Красимир Каракачанов.

Според него е по-добре да се купи нещо сериозно и силно, което ще може да ни върши работа и да защитава страната, а не да се правят "дребни политически сметки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Псевдопатриотът едва ли е наясно че понятията силен и мощен не се използват за определяне качествата на изтребителите, въобще на военната техника. Силен е например Антъни Джошуа, а мощен е например е Форд Мустанг. Некомпетентността и непочтеността на властимащите ще погуби България!
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-бедната и въшкарска територия в ЕС си купува на кредит от ИВФ стари самолети на нови цени. Вместо да вложи пари в инфраструктура, болници, училища...итнт.Пусто робсво, ей!!
126
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ШКЕМБЕВОЕВОДА бил ли е в казармата???? От тази сланина нищо настава!!!
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тьпаците ще подпишат, и после ще има да плащаме неустойки и няма да имаме и самолети...с такива приятели не ни трябват врагове.😢
124
0
 
2
 
! Отговори
georgi3791 преди 5 години
И да иска Каракачанов и да не иска ние сме си дали дупето сега да ни клеца Америка, така, че да угодим на американците 99 %, че ще бъдат американски трошки
123
0
 
1
 
! Отговори
Мразя да мисля преди 5 години
https://youtu.be/6DfkrYJdgAo ф16 срещу миг 29. Демонстрация на Полските ВВС . Кой , кой ли е !? ;)
122
3
 
2
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
България отдавна е страна без армия.Какви самолети и ракети,подводници и вертолети ви гонят.Трябват ни само нови кастанети.
121
0
 
5
 
! Отговори
kan4o преди 5 години
ТЕЗИ НАШИТЕ ХУБАВЦИ,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ , УПРАВЛЯВАЩИ И МИНИСТРИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДЕМОНСТРИРАТ,ЧЕ ОТНОВО НЕ СА В ЧАС И МИСЛЯТ САМО ЗА КЕЛЕПИРА.КАКВИ САМОЛЕТИ,ТРЯБВАТ НИ ЗЕНИТНО-РАКЕТНИ УСТАНОВКИ.Триумф (С-400, по класификация на САЩ и НАТО руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие.
120
0
 
3
 
! Отговори
мен преди 5 години
Не разбирам от самолети но може би ф16 е по добро поне е по вече известен. И защо само 10 при. "Фалиралия соц"са купи ли доста повече а за 30 години демокрация са мо униформи успяха да подновят
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак обяснявам на *** манерки, дето твърдят, че Ф16 бил разработен през 70-те, един вид бил стар. Това от 70-те е все едно Голф1, а сегашния Ф16 е все едно Голф7. Има разлика, май. А Грипенът си е Дачийка, можеше вместо него да купим чешкия L139 - летящ чин, както го наричат милите ви руснаци.
118
0
 
3
 
! Отговори
мен преди 5 години
До 101 аз я гледах не е голяма разликата с Работническо дело ако имаш спомен като закрият така наречените институт за дясна политика тоест като спрат финансирането от американското посолство и телевизията ще затвори
117
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швеция, драги, е мнооого назад от САЩ в авиацията. Не се бъркайте с това, че е по-напред от ***. *** е тотал щета. Грипен НИКОГА НЕ Е БИЛ ПО-напред от Ф-16 и няма и да бъде. Грипен е един слабичък планер с малки възможности. Ако изобщо могат да се правят аналогии, Грипена е голф 4, а Ф-16 е мерцедес Ц класа.
116
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 116: За предатели на България пишеш, а даже си писал България с малка буква, жалък ***.А предатели на България са най-напред тези, които бъркат в джоба на обеднелия български народ.
115
4
 
8
 
! Отговори
АНТИ-КОРУПЦИЯ преди 5 години
Войводо, много крадете с ЦОКО и БОКО от тази ДЕЛАВЕРА С ЕФКИТЕ!!! Поне кажете кой колко ще получи от тази ДЕЛАВЕРА?
114
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обръсни руснака и отдолу ще лъсне татарина..достоевски.обръсни русофила и ще лъсне предател на българия
113
7
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Имаше приети критерии за класиране на офертите. И какво стана с тях? Как така офертата за Ф16, която изобщо не се вписва в ценовата рамка я изкараха печеливша. Цената в офертата за Грипен на СААБ е под 1,5 млд лева, като по този начин се предоставя възможност в рамките на отделения бюджет да се закупят първоначалният пакет от въоръжение, както и да се построят знаменитите хангари, които обещават американците. Накрая продажниците все пак избраха най-скъпия самолет, защото е американски
112
6
 
7
 
! Отговори
@110 преди 5 години
Едно е грипен c/d друго е грипен e/f последният е клас 4.5 F35 e клас 5 F16 block 70 е клас 4Трябва ни грипен e/f така ще може да се ползва следващите 20-30 години. С грипена идва и ракетата meteor за поразяване на противника до 100 км, която е най-съвременната ракета. Но наистина всичко е подкупи и политика, никой не решава проблема с отбраната. Каквито и да са 8 самолета какво ще направят повече от 250 гръцки и 500 турски плюс 100 F35. Трябват ни да пазим АЕЦа и да връщаме разузнавачи
111
7
 
14
 
! Отговори
изтребител преди 5 години
Изтребителят не е важен. САЩ имат 4 бази в България, ще ни накарат да купим F16 след 5 години, може и да не стане, но като тръгнем да купуваме ще трябва да си оправим пистите, така че да стават за F16. След което ще бъдем използвани като база за нападение. Освен това F16 ще се поддържа от Турция, с което ДПС ще стане още по-важно. Така че F16 означава да станем американска колония, стопанисвана от Турция. Доста гадно... Грипена поне е от ЕС, където и без това сме дали част от суверенитета си.
110
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ви излъга, че Грипен е Голф 7?Грипен е проектиран преди 35 години, първите полети са му преди 30 години. Швеция в самолетостроенето е малко по-назад от САЩ, така че практически разлика няма. Грипените, които се предлагат, НЕ СА НОВИ, а втора употреба след основен ремонт. Ф-16 ще бъдат нови.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после откровения и открит лобизъм. Трябваше в изискванията да пише, че трябва да е антисъветски. Хибриден изтребител за завоюване на финансово превъзходство. Признаха, че конкурсът е бил една измама и илюзия, която не сработи на два пъти.