Караниколов предлага отлагане на закона за горивата с 6 месеца

"Този закон трябва да създаде необходимата конкурентна среда"
Обновена: 8 яну 2019 19:35 | 8 яну 2019 18:46,
5

Министерството на икономиката внася доклад в Министерски съвет, в който ще се поиска от Народното събрание удължаване на срока за влизане в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход с 6 месеца. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/.
Още по темата

През този период икономическото ведомство ще продължи да се среща с всички заинтересовани страни. Караниколов припомни, че законът беше приет преди няколко месеца и в преходните и заключителните разпоредби е било записано, че той влиза в сила от 28 януари 2019 г.

"Този закон трябва да го има, но този закон трябва да създаде необходимата конкурентна среда, която към момента за съжаление Министерството на икономиката и експертите не констатираме, че е създадена", уточни Емил Караниколов.

По думите му всички са били на мнение, че трябва да има закон, но той трябва да е такъв, който да създава конкурентна среда между всички субекти, които ще го прилагат.

"Предложението на Министерството на икономиката, надявам се, че колегите от Министерски съвет ще го подкрепят, е удължаване на срока за влизане в сила на закона след решение на Народното събрание", добави икономическият министър.

Припомняме, че след заканата за протести в цялата страна и блокиране на граници от страна на малките търговци на горива, омбудсманът Мая Манолова внесе днес жалба до Конституционния съд днес срещу изискванията в новия Закон за горивата.

Според нея поправкитене само нанасят тежък удар върху малките търговци и превозвачи на горива, но са и удар срещу българските граждани в качеството им на потребители, тъй като фалитът на малките бензиностанции ще доведе до ограничаване на конкуренцията и засилването на монополизма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично гербаво законотворчество!Правиш пpocтотия, после като ревнат хората...олеле майко, извинявайте, дайте да видим как да оправим нещата.А не можеше ли да помислите малко повече преди?Да, ама няма с какво.
3
0
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Всичките ми изглеждат прости по снимка ...ама на живо сигурно не са...умни...
2
1
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
Комунисте борисоВ , кафяви гаки имаш от една заплаха за националната стачка .
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберотъпчета жалки ! Под нивото на Столипиново сте !