Рунд пореден: Цветанов отново вдигна изтребителя срещу Радев

Радев ще продължи да не се държи като държавен глава, смята Цветанов
Обновена: 8 яну 2019 08:27 | 8 яну 2019 07:00, Александър Попов
750
Рунд пореден: Цветанов отново вдигна изтребителя срещу Радев
Снимка: Reuters

Цветан Цветанов изстреля поредния залп по президента Румен Радев, като темата вече е до болка позната - изтребители F-16 да влязат на въоръжение във ВВС. Председателят на ПГ на ГЕРБ сподели очакванията си, че Радев ще продължи да не се държи като държавен глава.

"С избора на нов тип боен самолет по време на кабинета "Герджиков", президентът Румен Радев и служебното правителство искаха да задължат следващото Народно събрание и следващия кабинет да берат плодовете на тяхната непрозрачност.

Още по темата
Тогава Румен Радев, който лично назначи министър-председателя и министъра на отбраната, искаше непрозрачно, на тъмно и в кратки срокове да финализира процедурата за изтребителите. Експертите от Министерството на отбраната внесоха доклада за работата си по избора на нов тип боен самолет в Министерски съвет, като най-вероятно тази сряда ще име решение на правителството. След това предстои дебат в Народното събрание, което трябва да даде мандат на правителството да финализира започнатата процедура", заяви в Годеч Цветанов.

Той сподели очакванията си, че Румен Радев ще продължи да не се държи като държавен глава и обединител на нацията и няма да работи успешно с българските институции както предшествениците му.

"Нека Радев се поинтересува кои държави споделят оценката на експертите от МО и кои държави подкрепят неговата теза за изтребителите", призова председателят на ПГ на ГЕРБ и допълни, че не е нормално едно служебно правителство да ограничи възможността на следващия редовно избран кабинет, който ще бъде подложен и на парламентарен контрол, да завърши една такава процедура.

Навръх Богоявление Радев определи конкурса за пореден път като опорочен.

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен. Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума", каза Радев.

"Всяко едно решение на страната ни е политическо. Решението да се присъединим към ЕС и НАТО също беше такова и представителите на българските институции винаги са се придържали към него и към евроатлантическата ориентация на България, която на свой ред е гаранция за сигурността ни", контрира Цветанов.

Тази седмица темата трябва да се обсъжда в МС, а след това НС трябва да дадe мандат на военното ведомство, заедно с това на финансите, икономиката и на външните работи да започнат преговори с американското правителство.

Цветан Цветанов обяви още, че в края на февруари или началото на март тази година ще бъде взето окончателното решение за кандидатите на ГЕРБ за евродепутати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
3
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Решението да се присъединим към ЕС и НАТО също беше такова и представителите на българските институции винаги са се придържали към него и към евроатлантическата ориентация на България, която на свой ред е гаранция за сигурността ни" -ЦВЪКО ТИ ЛЪЖЕШ КАТО РАЗПРАН БЕ - 1) РЕФЕРЕНДУМА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ НАТО БЕШЕ ОТРИЦАТЕЛЕН2)ЧЛЕНСТВО В ЕС НЕ ГАРАНТИРА НИЧИЯ СИГУРНОСТ, ЧЛЕНСТВО В НАТО ОЩЕ ПО-МАЛКО;3)УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ НЕ СТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ И ЗАТОВА НЯМАМЕ ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА И ИКОНОМИКА
422
3
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Тогава Румен Радев, който лично назначи министър-председателя и министъра на отбраната - КАК ГО НАЗНАЧИ БЕ ЦВЪКО...КАК СТАНА ТАЯ РАБОТА, КАТО ПО ТОВА ВРЕМЕ РАДЕВ БЕШЕ В АРМИЯТА
421
2
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦК НА ГЕРБ САБОТИРА ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС
420
13
 
5
 
! Отговори
Ники Никой преди 5 години
А от какво разбира "президентшия" от слушкане на жена си , от прикриване на баща си който гази инвалиди , от Деске метреска състезателката ? Или как се блокират болеварди и се лъже че не е била тя ? Или наглият побойник синковец ? И накрая най "страхотния президент" ! ХА ХА мрънка , плюе и се оплаква на всеки празник и скапва настроението на хората ! Героя който мълча като *** като го УНИЖИ пиян третостепеннен руски поп !!! "Кремълската сервитьрка Радко " !!! "Какъв президент "
419
9
 
19
 
! Отговори
Николай Николаевич преди 5 години
Много се извинявам, но г-н Цветанов освен от апартаменти и корупция, от нищо друго разбира ли????
418
2
 
1
 
! Отговори
Софийски Гражданин преди 5 години
посшетен = посветен
417
5
 
17
 
! Отговори
Питанката преди 5 години
Абе Цецо, какви институции останаха след вас? Всичко изпразнихте от съдържание! След вас ще остане само пепел и Ухо!
416
1
 
2
 
! Отговори
Скроменичък преди 5 години
За една виличка, с минерално басейн че, закрито и открито, една скромна нова количка. Ако може и една доживотна рентичка, и една малка какичка или поне трички. За скромната бяласнежна яхтичка.Ще лобирам ако зависи от мене нещо. яко за ф 16 може и за грипен че и за мигове и су та.Ама ще каже сегиш некой, малко бананец не щеш ли?
415
4
 
11
 
! Отговори
Боко преди 5 години
А бе Цецо стига с този F16 , това не значи ,че ще ни дадат 16 самолета, а че са на 16 години.Да си купим Мигове нови, щото са два пъти по-евтини и няма да даваме пари да обучаваме летците .
414
16
 
5
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Никога не съм защитавал мошениците герб но в момента са прави , президента е Руска *** и не трябва за нищо да му се вярва.
413
9
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Разконспирираха ли Радев, а?
412
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За информация на руските хибридчици и ***. Су 35 е на практика модернизиран Су 27. Само дето му сменят номерацията при всяка модернизация. Ако Су беше американски, щеше да е Су 27 блок 70 Нещо си. Ама за вас от руското по добро няма, знаем си ви. Само дето руски самолет не е успял да свали Ф16 във въздушен бой до сега.
411
8
 
49
 
! Отговори
Ne zabravqm преди 5 години
Няма по-*** човек от цветанов! Ако имаше малко акъл в главата щеше да направят той и цецка затворите по удобни и приветливи та догодина като ги заселят там да се чувстват като у дома си удобно! Никаква далновидност и мечти за бъдещето!
410
4
 
36
 
! Отговори
extremist преди 5 години
"Тогава Румен Радев, който лично назначи министър-председателя и министъра на отбраната, искаше непрозрачно, на тъмно и в кратки срокове да финализира процедурата за изтребителите." - ХЕХЕХЕХ, ЦВЪКО Я ДА ОБЯСНИШ , ПРОЦЕДУРИТЕ НА ТЪМНО В НЕК И ЕСО, С КОИТО ПЕНСИОНИРАНИ ЛИЦА ВЗЕМАТ НА ЧАСТНО ЕДНИ ПАРИ , БЕЗ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И КОНКУРЕНЦИЯ
409
4
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦВЪКО ВИЕ С ТИКВАТА ЕДНА КИЛИЯ ЛИ ЩЕ НАЕМЕТЕ В СОФИЙСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН
408
4
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦВЪКО, БАТЕ , Я КАЖИ КОГА ГИ ЗАФОРМИ АПАРТАМЕНТНИТЕ СДЕЛКИ?ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД КАТО СВЪРШИ СЛАВНАТА ТИ КАРИЕРА НА ШОФЕРР В ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ
407
3
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦВЪКО КОМУНИСТА СЕ РАЗФЪФЛИЛ ПО "МЕДИИТЕ".....
406
3
 
10
 
! Отговори
Милан преди 5 години
Аз съм ***, искам да питам дон Цеци - срещу кого и кога ще се бием???Нали ни пазят янките. Само да им напълним гушата за стари изтребители.,,дддддд
405
5
 
4
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Много разбирачи се навъдиха на самолети в последно време и то благодарение на възможността за свободно драскане и изразяване на мнение в днешно време за разлика от едно друго когато такива като вас даже не знаеха за какво става дума, искаш не искаш купуваш, ама стари с доказани дефекти купуваш, изпотрепаха се сума пилоти, ама потомците се гордеят имали сме 200-250 самолета.
404
2
 
15
 
! Отговори
бла бла преди 5 години
ОК ще купим ОСЕм - или ДЕСЕТ броя .откъдето и да са и каквито да са ! КОй ще плашим или атакуваме ??Турция има над 400 самолета , Гърция- над 300!! Русия може би ще плашим??Абе хората първата атака ще е срещу летището и всичко е аут,ако някой литне.ще свален!Някой иска за 30 год напред да кяри от ремонти поддружка логистика!За къв *** са ни самолети, 8 бр??смешно е!!Цецо..гуши и няколко семейства-ние духаме и спорим