След драмите с винетките: Глосов хвърли оставка

Премиерът е поискал шефът на АПИ да напусне поста си
Обновена: 9 яну 2019 10:43 | 9 яну 2019 10:31,
79
След драмите с винетките: Глосов хвърли оставка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Премиерът поиска оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Още по темата

Той я е подал пред регионалния министър, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят Бойко Борисов извика тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система.

До оставката на шефа на АПИ се стигна след хаоса с въвеждането на електронните винетки. От началото на новата година всички шофьори трябваше да си закупят е-винетка. Оказа се обаче, че системата дава грешки или блокира.

Заради това преди дни премиерът разпореди двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър да понесат отговорност заради недобрата организация.

Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" бе освободен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си се разделиха още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството. А днес идва и оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Миналата седмица Борисов коментира неуредиците с новите винетки така: "Когато минаваш от хартия на електронен носител винаги има такива сътресения".

"Надявам се в рамките на 10-15 дни да бъдат отрегулирани всички процеси. След това вече ще бъде много по-лесно за всички", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: оставкаАПИвинетки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
до 53 Може лиТи май не знаеш вица за баничката а?Не знаеш и поговорката за гарвана.
45
0
 
21
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
А другият мустакат плешивец кога ще подаде оставка?!
44
0
 
36
 
! Отговори
Може ли преди 5 години
Някой да обясни как същата система за винетки, в Румъния, която е почти 3 пъти по - голяма от България, струва 8млн.евро без ДДС, а у нас 170млн..Това е грандиозна кражба и какво, само оставка. Къде е прокуратурата?
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37 нали трябза по нещичко за нашите хора и фирми.Какво пречеше да си ги има хартиените винетки? Ама нали трябваше за нашите да се направи и винетна полиция от 1000 души, софтуер, компютри, коли, и пр. и пр. И какво ще влезе от винетките в бюджета - нищо и пак пътища с дупки и от догодина с нови цени на винетки.
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставките не решават въпроса , трябва и съдебна отговорност за злаупотреби, за кражбите, за нагласените наши фирми, но все са наши партийни другари и няма да се получи.
41
3
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойко, оставка, оставка, оставка, оставка!
40
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще разследват ли как са разходвани тия 180 млн?
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като мафията-издънилите се отстрелват и Капо ди тути капи е чист.*** той не беше ли по мафиотските структури едно време шефче?
38
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиер на място...Ако беше някой от червената хунта щеше да е направил Глюсов министър. Но тpoлчетата нямат пипе да го проумеят...
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберотъпчета , лани за 365 дни ... 365 оставки !!!! Хайде , изоставате !! Същите некадърници сте !
36
15
 
2
 
! Отговори
И по-добре преди 5 години
Глосов е читав и няма работа с тикви, прасета, цвъчковци и други бандюги.
35
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г рупаЕ ничариР азграбващиБ ългария
34
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата работа при такава система е да се пусне продажбата на винетките. Другите неща могат да почакат, но за 180 милиона лева системата трябваше да е изцяло готова и да няма такива фрапиращи грешки. Явно почти всичките милиони са откраднати от ГЕРБ.
33
4
 
39
 
! Отговори
Тези с отставките преди 5 години
са просто бушони. Какво могат да направят хората като са им пуснали глупаво задание. След толкова години винетки и платени магистрали в Европа тръгнали да откриват топлата вода. В Европа всяко такова намерение се анализира и камери и платени магистрали се правят само там където е рентабилно и минава международния трафик и туристическия поток. Само наште *** от космоса ще следят за винетки по селските разбити пътища. Как да угодиш на такава простотия.
32
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неркадърността се замазва с оставки
31
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И до ден днешен се чудя какво им беше на хартиените винетки, та решиха да ги сменят с електронни? ААА сетих се, някой трябваше да прибере някакви пари както винаги!!!
30
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се почне от Бойчето и като се стигне до последната негова калинка, се харчат народни пари за щяло и нещяло, а народа е оглозган до кости. Всички герберстки калинки са с големи заплати, возят се в скъпи държавни автомобили, ползват шофъори, секретарки, охрана, съветници и още и още и още.
29
6
 
39
 
! Отговори
никой... преди 5 години
До Крадци са всичкиНе е толкова скъп автомобила - шевролет каптива 10000-12000 хиляди струва на снимката. Но проблема е сикаджията дето унищожи 1300 годишна държава. Моля св на Бог да се смили над нас и да махне мафиота...
28
4
 
37
 
! Отговори
a преди 5 години
Подали си оставките 3 бушона - много важно.И аз ще си я подам, ако лапна половин милион комисион ;)
27
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
180 милиона лева за винетна и тол система - 179,9 милиона лева комисионна за ГЕРБ и 20 хиляди лева за самата система. Оставка на Борисов!