Български превозвачи излизат на протест в Брюксел

Очаква се подкрепа от министъра на транспорта Росен Желязков
Обновена: 10 яну 2019 07:36 | 10 яну 2019 07:30, Анисия Иванова
13
Български превозвачи излизат на протест в Брюксел
Снимка: Reuters

Протест на български превозвачи срещу пакета "Мобилност" ще се проведе в Брюксел днес. Около 600 шофьори и десетки камиони ще излязат пред сградата на Европейската комисия.

Очаква се да пристигнат 360 български товарни шофьори, които ще протестират срещу намеренията за промени в условията им на труд. Тяхната проява е насрочена пред ЕП в Брюксел в часовете на заседанието на Транспортната комисия. Към проявата ще се присъединят стотина български шофьори от Белгия и над 200 представители на румънските превозвачи.

От бранша искат предложените промени, засягащи командировките на шофьорите, връщането до страната на всеки четири седмици и нощните им почивки, да не бъдат приети, защото според тях това ще доведе до масови фалити на български превозвачи.

Протестът е подкрепена от българското правителство, Народното събрание и българските евродепутати. Исканията им бяха подкрепени също от българския държавен глава Румен Радев.

Организаторите добавят, че на площада, редом с превозвачите, ще бъде министърът на транспорта Росен Желязков.

Комисията по транспорт на Европейския парламент ще обсъди днес отново предложенията за промени в правилата за дейността на международните превозвачи.

Първоначално парламентарната комисия прие становището си в средата на миналата година, но след това пленарната зала на ЕП отхвърли предложените промени и върна текстовете за ново разглеждане.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Него преди 6 месеца
Ревът чорбаджиите че им бъркат в джоба.Що не кажат какви осигуровки ни плащат като на чистачка в детската градина .Да затварят цирка като не им изнася
10
0
 
4
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 6 месеца
НЕЗНАМ ЗАЩО ШОФЪОРИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СА КАТО ЕВРОПЕИСКИТЕ---ПРЕДПОЛАГАМ РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ Т Е --РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ДЖАМБАЗИНА СА ГИ ИЗКАРАЛИ НА ТОЗИ ЯВНО ПЛАТЕН ПРОТЕСТ И ПОД ЗАПЛАХА ОТ УВОЛНЕНИЕ---САМИТЕ ШОФЪОРИ ИЗРАЗИХА НЕДОВОЛСТВО ОТ НИСКОТО ЗАПЛАЩАНЕ И СПАНЕ В КАИНИТЕ КАТО ЖИВОТНИ
9
0
 
4
 
! Отговори
Див тираджия преди 6 месеца
Нещо все ми убягва от последната информация........ Допреди няколко дни се пишеше че С българските шофьори ЩЕ ПРОТЕСТИРАТ И ФИРМИ от Полша, Чехия и още няколко държави.....А СЕГА какво се случва??????????????? То НАШИТЕ НИ ЛЪЖАТ....А НИЕ ПРЕД ЕС ПРОТЕСТИРАМЕ!!!!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цялата българска администрация и обществено мнение са впрегнати да зашитават интересите на мутрите, които експлоатират нещастните хорица да им работят почти без пари и в условия, които никой друг евопеец не е съгласен да живее и работи.
И се чудим защо сме бедни?
7
5
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 6 месеца
На Боко Тиквата мафиотчетата.

Абе на вас все Борисов ви в устата, а където Курнела ги подкрепя нищо! Подкрепя ги повече от Борисов!
Вий извънземни ли сте кви сте!?
6
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 6 месеца
Па много навреме се сетиха-година и половина след срещата Борисов -Макрон...
5
1
 
7
 
! Отговори
Нали ви е ясно... преди 6 месеца
....защо толкова шум се вдига? Та чак и ги организират и 2 самолета хора до Брюксел ще ходят ,може и повече да са самолетите ,но оповестиха само 2. Вие да не си помислите ,че главните организатори случайно са политически обвързани и имат по 30 и нагоре камиона?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Боко Тиквата мафиотчетата.
3
0
 
16
 
! Отговори
Горките.... преди 6 месеца
...работодатели. Живи да ги оплачеш
2
2
 
17
 
! Отговори
Кочо преди 6 месеца
До Опитен тираджия
Кажи им го брат, да си знаят. Тия Бентлита и Бугатите, дет ги има чорбаджията как се купуват, да не е лесна работа. Макрон знае ли, че ако шефа плати по 4 пъти хотел в месеца на шофьорите и ще може да си купи новото ферари евентуално 6 месеца по-късно. Само създават стрес на хората. Какви са тези гевезелъци, тоалетни бани легла. Бабите ни се едно нормални тоалетни са ползвали, пък и не са се къпали много много.
1
2
 
18
 
! Отговори
Опитен тираджия преди 6 месеца
Никой не може да ни накара да излезем и да не спим в кабината!!
И никой не може да ни задължи да получаваме по-високи, европейски заплати!
Дори Макрон...
Ще стачкуваме, докато наш'те работодатели кажат!