Карадайъ: Да превърнем 2019-а в година на консенсуса!

Миналата можело да се опише като скандал и изгубено време
23
Карадайъ: Да превърнем 2019-а в година на консенсуса!
Снимка: Булфото

2018 година можело да се опише като скандал и изгубено време, но тази трябвало да е на политически консенсус и на намиране на стратегия за развитие на страната. Върху това акцентира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в изказването си в първия работен ден на депутатите след Новата година.

Още по темата

Според него България трябва да извоюва достойното си място в Европа, а за целта е нужно всички политици да се обединят върху общи идеи за просперитет.

Иначе през 2018 г. имало скандали в малката и в голямата коалиция, в институциите и в правителството, а със скандал започнала и новата година.

ГЕРБ пък се хвалили с икономически растеж и ниска безработица, което според тях било причина да продължат да управляват.

Само че според Карадайъ внимателният анализ показва, че икономическият ръст от 3,5 на сто е крайно недостатъчен да догоним останалите страни иобрича на бедност и следващото поколение.

"През 2018 г. най-големият инвеститор в страната са българските граждани в чужбина, младите са принудени да заминават зад граница, защото мина още една година без реформи в образованието, за бизнеса, а растеж основан на потреблението дава винаги един резултат- инфлацията и липсата на реформи ни обрича да сме последни", коментира Караайъ.

Заради тази негативна картина той обяви, че ДПС ще търси диалог и консенсус за приоритетите за програмата и развитието и нов модел на управление през тази година.

Според него е нужно бързо да се намери решение на важни въпроси по визията на стратегия за ускорено развитие на страната.

"От ДПС призоваваме национално отговорните партии да превърнем настоящата година в година на консенсус за намиране на политическите и икономическите идеи, които да направят България по-силна, това е отговорност на всеки един от нас", обърна се Карадайъ към депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Не е задължително.
13
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Демек да не пречим на теб и Доган да крадете ?!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ГЕРБ да си свалят розовите очила и да се захващат за сериозна работа и реформи"-------------------------------За десет години гeрбeрaстите доказаха, че стават само за затвора. Оставка!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да превърнем 2019-а в година на консенсуса" е абсолютно куха фраза.Нямаш одобрена от народа национална идея, а искаш консенсус.Консенсус около прагматизма за "пилене" на милиардни кредити, тотално ограбване и издевателства над огромна част от българския народ ли?
10
0
 
2
 
! Отговори
Рая преди 5 години
Терапия ли си провеждате с Нинова.Едно е да искаш,второ да можеш,трето да го направиш,последното е найважното.Приказки,приказки с лопата да ги ринеш,осъществени реални идеи са нужни.Всеки може да си говори каквото си иска,но като се обърнеш да се вижда какво си направил господинчо, а ти нямаш интерес да правиш нещо за България,работите за друга държава,просто си излишен,ненужен.
9
1
 
2
 
! Отговори
А3 преди 5 години
Какво викаш Карадъ и?
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви консенсуси бълнува тоя? Критиката поражда напредъка и развитието. ГЕРБ да си свалят розовите очила и да се захващат за сериозна работа и реформи, че няма време да се самозалъгваме.
7
1
 
3
 
! Отговори
Аззз преди 5 години
А можем ли да превърнем 2019-та в година без Карадайъ, че е мега дразнещ
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карадайъ ДОСТ идва мошеници такива за бесилото сте ,народа няма кво да яде
5
3
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
ДПС проклятие за турците,умело изпълнява линията на партията майка БКП за изгонване на турците от БГ
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каза си човека ама никой не го интересува , точно там е проблема
3
1
 
7
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Консенсус има само в тоталитарните общества по понятни причини. Мир и спокойствие докато лапате А?
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ААААААААААААААААА, чухте ли отляво и от дясно???????????А сега да Ви видя!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия садачи на тютюн ли знаят какво е развитие, да си видят районите и населението още са в 18 век с мотички и магаренца.