Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45, Василия Пейчева
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Nikakvi izstrebiteli nema da vi kupuvame....edna stotinka nema da vi dadem za izstrebiteli....malko sa vi bombili amerikancite....
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен100 А за децата,които са останали без родител,жертва на ромска престъпност,ще има ли възмездие?Или за тези,чиито баби са обрани,жестоко изнасилени и убити?
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 95 Законът трябва да се промени.Ако в момента няма закон ограничава помощите по възраст,то има закон,който забранява секс с малолетна.Наказанието,може да й отнеме майчинските права и детето й да отиде в приемно семейство.Така,поне няма истинските му родители,да харчат парите не по преднацначение,да получи образование и добро възпитание.
92
2
 
7
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ преди 3 месеца
САМО ЗА 4 ГОДИНИ ДЕЦАТА РОДЕНИ ОТ МАЛОЛЕТНИ МАЙКИ ПОД 14 г. ВЪЗРАСТ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ 4 ПЪТИ ЗА ГОДИНА >

ОТ 800 2013 г. НА 3 300 ПРЕЗ 2017 г. !!!

БРАВО БОЙКО, БРАВО КУРНЕЛИЯ, БРАВО ПАТРИОТИ, БРАВО МАРЕШКИ

А ДОГАН ДОВОЛНО ПОТРИВА РЪЦЕ
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Господ гледа !
И ще донесе възмездие за гонещите деца !
90
1
 
5
 
! Отговори
94 до 95 преди 3 месеца
НЕ СИ В ЧАС.

1) ИМА НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС ЧЛЕН 151 КЪДЕТО СЕКС С МАЛОЛЕТНА СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОР ОТ 2 ДО 4 ГОДИНИ.
Но не се прилага и никой не е наказан

2) ИМА КОНСТИТУЦИЯ ЧЛЕН 53 КЪДЕТО УЧИЛИЩНОТО ОБУЧЕНИЕ ДО 16 г. ВЪЗРАСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Но също не се спазва и никой не е наказан

3) ИМА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО НА ООН КЪДЕТО В ЧЛЕН 1 ПИШЕ ЧЕ ДЕТЕ Е ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО НЕ-НАВЪРШИЛО 18 г.
И това също не се спазва от софийските управници, които с широки шепи раздават детски на малолетни
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Иначе има планове за 1 година майчинство, което ще засегне всички българи включително и малцинството но проблема остава че това не е добре при демографската криза.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и тоя клоун каракачанов върви по пътя на предишния клоун симеонов
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Но в посочения случай не е редно да се спре майчинството ако няма преки доказателства че има опит за измама, а да се прави редовно проверки на фирмата дали има разлики между осигуровките и реалната заплата.Това е начина.И това гарантира държавния контрол и максимално спазване на закона.Дали се прави това е друга тема.
86
1
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 3 месеца
Няма закон който да ограничава изплащането на майчинството на база възраст.Има други основи за изплащане не не на тази база.Иначе има други незаконни майчинства примерно осигуряват те майчинство в последния момент на максимална заплата,за да получаваш максимално майчинство. Но там има срок на осигуровки .И не се явява напълно незаконно по скоро трудно определимо.
85
4
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 3 месеца
СПРЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ НЕЗАКОННИТЕ МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ И ПОМОЩИ ЗА РАЖДАЕМОСТ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ РОДИЛКИ

ПАРИ ЗА РАЖДАЕМОСТ САМО СЛЕД 18 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ
КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ ?!
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има част от тях които са се интегрирали добре и използващи новосъздадените работни места в България.Други пък се интегрирали добре германия , франция.Но остава една голяма част която не се интегрирани нито в България нито по другите държави.В България в момента малцинството имат добри позиции за интеграция поради това че се освобождават много работни места и имат своите възможности да се докажат.Естествено всеки сам трябва да се докаже.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Б.Б. да не разчита на мене повече да плащам данъци, за да храни тези негови избиратели с незаконните къщи-биячите, неграмотници с купени дипломи за 8-ми клас.
Отивам да пиша на кмета на Банкя, че искам да ми се даде безплатен парцел там, за да си построя незаконна къщурка с 5 кокошки и да си живуркам в нея, без да плащам ток и вода.
Да съм бял българин не е далавера отдавна, явно ще спирам да плащам и минаваме в сивия сектор...
82
4
 
2
 
! Отговори
ВИЕ преди 3 месеца
Жалко за командоса,но вие пишете глупости наистина те са бомба с закъснител в живота им какво се случва не знаете.
81
2
 
15
 
! Отговори
@ преди 3 месеца
Първо еволюция , след това интеграция .
80
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БСП мълчи по случая, че ще си загуби електората.
79
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
....и курнелия мълчи....
78
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Президентът като знае с кои гласове е избран как да се обади...
77
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само презендентът не се е включил още.
76
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
в България имаме много малцинства,само с едно от тях имаме проблеми,за съжаление най-голямото,с което има проблеми навсякъде по света,просто защото явно нищо не става от тях