Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45, Василия Пейчева
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.


118
Още от ЕС
ОмбудсМая иска помощ от евро колегата са за плана "Макрон"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Nikakvi izstrebiteli nema da vi kupuvame....edna stotinka nema da vi dadem za izstrebiteli....malko sa vi bombili amerikancite....
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен100 А за децата,които са останали без родител,жертва на ромска престъпност,ще има ли възмездие?Или за тези,чиито баби са обрани,жестоко изнасилени и убити?
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До до 95 Законът трябва да се промени.Ако в момента няма закон ограничава помощите по възраст,то има закон,който забранява секс с малолетна.Наказанието,може да й отнеме майчинските права и детето й да отиде в приемно семейство.Така,поне няма истинските му родители,да харчат парите не по преднацначение,да получи образование и добро възпитание.
92
1
 
7
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ преди 1 седмица
САМО ЗА 4 ГОДИНИ ДЕЦАТА РОДЕНИ ОТ МАЛОЛЕТНИ МАЙКИ ПОД 14 г. ВЪЗРАСТ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ 4 ПЪТИ ЗА ГОДИНА >

ОТ 800 2013 г. НА 3 300 ПРЕЗ 2017 г. !!!

БРАВО БОЙКО, БРАВО КУРНЕЛИЯ, БРАВО ПАТРИОТИ, БРАВО МАРЕШКИ

А ДОГАН ДОВОЛНО ПОТРИВА РЪЦЕ
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Господ гледа !
И ще донесе възмездие за гонещите деца !
90
0
 
5
 
! Отговори
94 до 95 преди 1 седмица
НЕ СИ В ЧАС.

1) ИМА НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС ЧЛЕН 151 КЪДЕТО СЕКС С МАЛОЛЕТНА СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОР ОТ 2 ДО 4 ГОДИНИ.
Но не се прилага и никой не е наказан

2) ИМА КОНСТИТУЦИЯ ЧЛЕН 53 КЪДЕТО УЧИЛИЩНОТО ОБУЧЕНИЕ ДО 16 г. ВЪЗРАСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
Но също не се спазва и никой не е наказан

3) ИМА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО НА ООН КЪДЕТО В ЧЛЕН 1 ПИШЕ ЧЕ ДЕТЕ Е ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО НЕ-НАВЪРШИЛО 18 г.
И това също не се спазва от софийските управници, които с широки шепи раздават детски на малолетни
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Иначе има планове за 1 година майчинство, което ще засегне всички българи включително и малцинството но проблема остава че това не е добре при демографската криза.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и тоя клоун каракачанов върви по пътя на предишния клоун симеонов
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Но в посочения случай не е редно да се спре майчинството ако няма преки доказателства че има опит за измама, а да се прави редовно проверки на фирмата дали има разлики между осигуровките и реалната заплата.Това е начина.И това гарантира държавния контрол и максимално спазване на закона.Дали се прави това е друга тема.
86
0
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 1 седмица
Няма закон който да ограничава изплащането на майчинството на база възраст.Има други основи за изплащане не не на тази база.Иначе има други незаконни майчинства примерно осигуряват те майчинство в последния момент на максимална заплата,за да получаваш максимално майчинство. Но там има срок на осигуровки .И не се явява напълно незаконно по скоро трудно определимо.
85
3
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 седмица
СПРЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ НЕЗАКОННИТЕ МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ И ПОМОЩИ ЗА РАЖДАЕМОСТ НА МАЛОЛЕТНИТЕ И НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ РОДИЛКИ

ПАРИ ЗА РАЖДАЕМОСТ САМО СЛЕД 18 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ
КАКВО ЧАКАТЕ ОЩЕ ?!
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има част от тях които са се интегрирали добре и използващи новосъздадените работни места в България.Други пък се интегрирали добре германия , франция.Но остава една голяма част която не се интегрирани нито в България нито по другите държави.В България в момента малцинството имат добри позиции за интеграция поради това че се освобождават много работни места и имат своите възможности да се докажат.Естествено всеки сам трябва да се докаже.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Б.Б. да не разчита на мене повече да плащам данъци, за да храни тези негови избиратели с незаконните къщи-биячите, неграмотници с купени дипломи за 8-ми клас.
Отивам да пиша на кмета на Банкя, че искам да ми се даде безплатен парцел там, за да си построя незаконна къщурка с 5 кокошки и да си живуркам в нея, без да плащам ток и вода.
Да съм бял българин не е далавера отдавна, явно ще спирам да плащам и минаваме в сивия сектор...
82
3
 
2
 
! Отговори
ВИЕ преди 1 седмица
Жалко за командоса,но вие пишете глупости наистина те са бомба с закъснител в живота им какво се случва не знаете.
81
1
 
15
 
! Отговори
@ преди 1 седмица
Първо еволюция , след това интеграция .
80
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БСП мълчи по случая, че ще си загуби електората.
79
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
....и курнелия мълчи....
78
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президентът като знае с кои гласове е избран как да се обади...
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само презендентът не се е включил още.
76
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в България имаме много малцинства,само с едно от тях имаме проблеми,за съжаление най-голямото,с което има проблеми навсякъде по света,просто защото явно нищо не става от тях