Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45,
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nikakvi izstrebiteli nema da vi kupuvame....edna stotinka nema da vi dadem za izstrebiteli....malko sa vi bombili amerikancite....
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен100 А за децата,които са останали без родител,жертва на ромска престъпност,ще има ли възмездие?Или за тези,чиито баби са обрани,жестоко изнасилени и убити?
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 95 Законът трябва да се промени.Ако в момента няма закон ограничава помощите по възраст,то има закон,който забранява секс с малолетна.Наказанието,може да й отнеме майчинските права и детето й да отиде в приемно семейство.Така,поне няма истинските му родители,да харчат парите не по преднацначение,да получи образование и добро възпитание.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ гледа !И ще донесе възмездие за гонещите деца !
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе има планове за 1 година майчинство, което ще засегне всички българи включително и малцинството но проблема остава че това не е добре при демографската криза.
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и тоя клоун каракачанов върви по пътя на предишния клоун симеонов
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но в посочения случай не е редно да се спре майчинството ако няма преки доказателства че има опит за измама, а да се прави редовно проверки на фирмата дали има разлики между осигуровките и реалната заплата.Това е начина.И това гарантира държавния контрол и максимално спазване на закона.Дали се прави това е друга тема.
84
1
 
2
 
! Отговори
до 94 преди 5 години
Няма закон който да ограничава изплащането на майчинството на база възраст.Има други основи за изплащане не не на тази база.Иначе има други незаконни майчинства примерно осигуряват те майчинство в последния момент на максимална заплата,за да получаваш максимално майчинство. Но там има срок на осигуровки .И не се явява напълно незаконно по скоро трудно определимо.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има част от тях които са се интегрирали добре и използващи новосъздадените работни места в България.Други пък се интегрирали добре германия , франция.Но остава една голяма част която не се интегрирани нито в България нито по другите държави.В България в момента малцинството имат добри позиции за интеграция поради това че се освобождават много работни места и имат своите възможности да се докажат.Естествено всеки сам трябва да се докаже.
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б.Б. да не разчита на мене повече да плащам данъци, за да храни тези негови избиратели с незаконните къщи-биячите, неграмотници с купени дипломи за 8-ми клас.Отивам да пиша на кмета на Банкя, че искам да ми се даде безплатен парцел там, за да си построя незаконна къщурка с 5 кокошки и да си живуркам в нея, без да плащам ток и вода.Да съм бял българин не е далавера отдавна, явно ще спирам да плащам и минаваме в сивия сектор...
81
4
 
2
 
! Отговори
ВИЕ преди 5 години
Жалко за командоса,но вие пишете глупости наистина те са бомба с закъснител в живота им какво се случва не знаете.
80
2
 
15
 
! Отговори
@ преди 5 години
Първо еволюция , след това интеграция .
79
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП мълчи по случая, че ще си загуби електората.
78
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....и *** мълчи....
77
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът като знае с кои гласове е избран как да се обади...
76
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само презендентът не се е включил още.
75
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в България имаме много малцинства,само с едно от тях имаме проблеми,за съжаление най-голямото,с което има проблеми навсякъде по света,просто защото явно нищо не става от тях
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът Борисов от 2 месеца е като египетски сфинск - ни дума ни стон.Само насъсква псетата си да лашт по трибуните.А гафове дал бог!
73
4
 
13
 
! Отговори
гробар преди 5 години
до 10г изолация така е. още от комунистическо си е. първите които останаха без работа през демокрацията бяха ***,след тях турците и българомохамеданите и после българите които нямаха връзки или бяха неудобни. всички сегашни едри бизнесмени направиха капитал от разграбването на България а техни защитници и проводници на тези интереси са досегашните управници и депутати.
72
3
 
25
 
! Отговори
Аз преди 5 години
най-способните електротехници които познавам са роми. Кабели дето трабват специални мерки за изключване на цялата електросистема те ги свалят както са си под напрежение. Влакове в движение могат да разглобяват...Въобще много надарен народ. Гледам ги по градския транспрот - бабите така и не се изучиха да натиснат копчето да им се отвори вратата, пък ромите си знаят как да влезат и билети да не дупчат.