Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45, Василия Пейчева
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Премиерът Борисов от 2 месеца е като египетски сфинск - ни дума ни стон.Само насъсква псетата си да лашт по трибуните.А гафове дал бог!
74
4
 
13
 
! Отговори
гробар преди 2 месеца
до 10г изолация така е. още от комунистическо си е. първите които останаха без работа през демокрацията бяха ***,след тях турците и българомохамеданите и после българите които нямаха връзки или бяха неудобни. всички сегашни едри бизнесмени направиха капитал от разграбването на България а техни защитници и проводници на тези интереси са досегашните управници и депутати.
73
3
 
25
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
най-способните електротехници които познавам са роми. Кабели дето трабват специални мерки за изключване на цялата електросистема те ги свалят както са си под напрежение. Влакове в движение могат да разглобяват...Въобще много надарен народ. Гледам ги по градския транспрот - бабите така и не се изучиха да натиснат копчето да им се отвори вратата, пък ромите си знаят как да влезат и билети да не дупчат.
72
4
 
16
 
! Отговори
гробар преди 2 месеца
каракачанов моля се да четеш тези редове. учиш,работиш,плащаш данъци...това е твоят и на твоите колеги депутати девиза. вас това ви интересува другите да работят и плащат данъци а вие само да усвоявате. или ще кажеш ама и ние работим. това вашето не е труд. за нищонеправенето ви в парламента вие получавате 5-но по големи заплати от миньора,от строителя и другите работещи. вместо да въведете ред в държавата вие всявате само раздори и интриги не само между етническите групи но между всички работещ
71
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато сте принудени да живеете живота на ро.мите и застанете от тяхната страна на барикадата, тогава ще ги съдите.
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Такова разделение в обществото, такова гонене от работа на хора от другите етноси, не е имало никога, както през последните 10 год. Даже по комунистическо време го нямаше това, което е сега. Политическите партии нагнетяват етническото разделение в обществото и печелят активи.
А, сега заличете поста ми.
69
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
”Какво ще работят, като никой не ги взема на работа”

Защо да не го вземат на работа, ако може добре да я свърши, ако е чист, прилично облечен и се държи учтиво? Всеки би го взел на работа!
68
19
 
15
 
! Отговори
10г изолация преди 2 месеца
Накарайте българите да учат, работят и плащат данъци!
Учат ли? Не Подаряват им дипломи.
Работят ли? Да. Ако ги назначат да държавна службица по партийна принадлежност или роднинство. На конкурси ходят с отговори предварително дадени им.
Данъци внасят ли? Не. Държавният чиновник е освободен от данъци.
Турци, ро.ми, българомохамедани нямат достъп до държавни службици, ако и с 5 виШУта да са. Равни права ли? Демокрация ли? Няма дискриминация ли?
После- Ама те се капсулират! Ама ние ги интегрираме!
67
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами за съжаление е прав. Здрав прав, само стои в коптора по цял ден и се чуди какъв зулум да направи. С добро се видя, че нестава. Време е всички такива кашонни изпълнения да се изравнят със земята и малко да се подгонят тия хлебарки. Да си намират работа, да си взимат под наем жилища и да започнат да се държат като човеци. Защото ако се държиш като добитък, то явн искаш отношение като към добитък.
66
4
 
10
 
! Отговори
ад0лф преди 2 месеца
има и по-ефективни решения!!
65
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре, че са ромите, че да има с какво да се оправдаваме
64
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 63
В Бг не се гледа тежестта на престъплението. Гледа се етноса на извършителя.
63
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво ще работят, като никой не ги взема на работа?
Обществото не ги приема, колкото и да са учили.
Разделението на етноси в Бг се засили прекалено много през последните 10 г.
62
10
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 2 месеца
Хем казвате, че комунизъма и Сталин са лоши и са ви държали н ГУЛАГА, когато получихте свобoдата да си отидете в родната Турция предпочетохте да си смените имената вместо да си ползвате правата и свободите и още ревете кат вдовица за муй за Бай Тошо.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кара качанов,Кара янчева,Кара николов....карай да върви.
60
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде беше военният министър само преди няколко седмици когато бивш военен рейнджър уби и закова в сандък настояща военна рейнджърка? Убийството не е ли доста по-сериозно престъпление от побоя?
59
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И каква му е работата на военният министър да влиза под прожекторите заради банална битова свада? Отвсякъде мирише на нагласена патриотарска уйдурма. Мъчат се да закрепат позападналият рейтинг.
58
7
 
17
 
! Отговори
до 61 преди 2 месеца
Никого не сме гонили недей лъга ако Ердоган изгони турчин от Турция тогава е изгонване, ние турци тука не сме канили Бай Тошо ги върна по родните им места би трябвало да са благодарни на бай Тошо защото да живеят сред неверниците за тях е грях.
57
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гробажиите са снишили като мишки дорде бурята отмине ни вопъл ни стон и са пратили Каракочев като Матросов да брани НПО-тата .
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знаех ,че ромът е колкова коварна напитка