Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45, Василия Пейчева
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.


118
Още от ЕС
ОмбудсМая иска помощ от евро колегата са за плана "Макрон"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Премиерът Борисов от 2 месеца е като египетски сфинск - ни дума ни стон.Само насъсква псетата си да лашт по трибуните.А гафове дал бог!
74
4
 
13
 
! Отговори
гробар преди 1 седмица
до 10г изолация така е. още от комунистическо си е. първите които останаха без работа през демокрацията бяха ***,след тях турците и българомохамеданите и после българите които нямаха връзки или бяха неудобни. всички сегашни едри бизнесмени направиха капитал от разграбването на България а техни защитници и проводници на тези интереси са досегашните управници и депутати.
73
3
 
25
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
най-способните електротехници които познавам са роми. Кабели дето трабват специални мерки за изключване на цялата електросистема те ги свалят както са си под напрежение. Влакове в движение могат да разглобяват...Въобще много надарен народ. Гледам ги по градския транспрот - бабите така и не се изучиха да натиснат копчето да им се отвори вратата, пък ромите си знаят как да влезат и билети да не дупчат.
72
4
 
16
 
! Отговори
гробар преди 1 седмица
каракачанов моля се да четеш тези редове. учиш,работиш,плащаш данъци...това е твоят и на твоите колеги депутати девиза. вас това ви интересува другите да работят и плащат данъци а вие само да усвоявате. или ще кажеш ама и ние работим. това вашето не е труд. за нищонеправенето ви в парламента вие получавате 5-но по големи заплати от миньора,от строителя и другите работещи. вместо да въведете ред в държавата вие всявате само раздори и интриги не само между етническите групи но между всички работещ
71
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато сте принудени да живеете живота на ро.мите и застанете от тяхната страна на барикадата, тогава ще ги съдите.
70
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Такова разделение в обществото, такова гонене от работа на хора от другите етноси, не е имало никога, както през последните 10 год. Даже по комунистическо време го нямаше това, което е сега. Политическите партии нагнетяват етническото разделение в обществото и печелят активи.
А, сега заличете поста ми.
69
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
”Какво ще работят, като никой не ги взема на работа”

Защо да не го вземат на работа, ако може добре да я свърши, ако е чист, прилично облечен и се държи учтиво? Всеки би го взел на работа!
68
19
 
15
 
! Отговори
10г изолация преди 1 седмица
Накарайте българите да учат, работят и плащат данъци!
Учат ли? Не Подаряват им дипломи.
Работят ли? Да. Ако ги назначат да държавна службица по партийна принадлежност или роднинство. На конкурси ходят с отговори предварително дадени им.
Данъци внасят ли? Не. Държавният чиновник е освободен от данъци.
Турци, ро.ми, българомохамедани нямат достъп до държавни службици, ако и с 5 виШУта да са. Равни права ли? Демокрация ли? Няма дискриминация ли?
После- Ама те се капсулират! Ама ние ги интегрираме!
67
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами за съжаление е прав. Здрав прав, само стои в коптора по цял ден и се чуди какъв зулум да направи. С добро се видя, че нестава. Време е всички такива кашонни изпълнения да се изравнят със земята и малко да се подгонят тия хлебарки. Да си намират работа, да си взимат под наем жилища и да започнат да се държат като човеци. Защото ако се държиш като добитък, то явн искаш отношение като към добитък.
66
4
 
10
 
! Отговори
ад0лф преди 1 седмица
има и по-ефективни решения!!
65
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, че са ромите, че да има с какво да се оправдаваме
64
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 63
В Бг не се гледа тежестта на престъплението. Гледа се етноса на извършителя.
63
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ще работят, като никой не ги взема на работа?
Обществото не ги приема, колкото и да са учили.
Разделението на етноси в Бг се засили прекалено много през последните 10 г.
62
10
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 1 седмица
Хем казвате, че комунизъма и Сталин са лоши и са ви държали н ГУЛАГА, когато получихте свобoдата да си отидете в родната Турция предпочетохте да си смените имената вместо да си ползвате правата и свободите и още ревете кат вдовица за муй за Бай Тошо.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кара качанов,Кара янчева,Кара николов....карай да върви.
60
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде беше военният министър само преди няколко седмици когато бивш военен рейнджър уби и закова в сандък настояща военна рейнджърка? Убийството не е ли доста по-сериозно престъпление от побоя?
59
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И каква му е работата на военният министър да влиза под прожекторите заради банална битова свада? Отвсякъде мирише на нагласена патриотарска уйдурма. Мъчат се да закрепат позападналият рейтинг.
58
7
 
17
 
! Отговори
до 61 преди 1 седмица
Никого не сме гонили недей лъга ако Ердоган изгони турчин от Турция тогава е изгонване, ние турци тука не сме канили Бай Тошо ги върна по родните им места би трябвало да са благодарни на бай Тошо защото да живеят сред неверниците за тях е грях.
57
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гробажиите са снишили като мишки дорде бурята отмине ни вопъл ни стон и са пратили Каракочев като Матросов да брани НПО-тата .
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знаех ,че ромът е колкова коварна напитка