Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45,
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновния обикновено си има име. Не може виновния да са "ромите", дори престъпникът да е представител на това малцинство. Ако всеки път когато ром извърши престъпление, реагираме с наказателна акция срещу ромското малцинство, това няма да реши проблема, а просто ще радикализира и останалите роми. Не превръщайте насила ромите и българите във врагове. Просто накажете виновните и не закачайте тези, които нямат вина само защото са от същия етнос.
50
4
 
6
 
! Отговори
давайте записа ! преди 5 години
Същото е м/у българските шофьори стане нещо някоя ламарина и единия които се чувства по ербап слиза отива до другия размахва ръце говори му високо не рядко псува и посяга -- а всеки знае ,че в такава ситуация или седиш автомобила и чакаш органите или вежливо се обръщаш към другия и оформяте протокол...А тука слезнал ог колата и вежливо ги помолил да минат, сякаш те си били легнали да спят на асфалта и когато си тръгвал те го вързали с якето и искали да го убият....не знам как ви изглежда ...
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ромите са лоши, ама на изборите са добри и тичаме с кебапчетата да ги каним да гласуват. Благодарение на тези роми, някои управляват България.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, ти, по-долу! А какво се е случило между ромите и изнасилените и убити баби по селата, я ми кажи! Днес осъдиха двама братя роми, изнасилили и убили миналага година баба в Провадия и откраднали последните пари на жената - 69 лв.. Осъдиха ги на 8 и 10 г. затвор, но понеже са още непълнолетни, ще ги пратят в ТВУ. А такива ограбени, изнасилени и убити баби вече не се знае броят им!
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията всеки ден е на смъртния си одър, защото ни управляват разни оядени лялакаджии! Kомунистите правеха нещата да се случват и после говореха, тия първо говорят и после нищо не се случва.
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите са такива, каквито ги направи преходът към незнам какво си. При соца учеха и работеха, всички бяха грамотни, кварталния проверяваше и децата им в училищата и възрастните дали ходят на работа. Сега всичко е оставено на самотек и резултатът е налице.
45
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,НАПАДНАХА,,----те са се СБИЛИ -- бит е и е имал тежки контузии--всичко друго са словесни евквалибристики-- и аз не смятам ,че трябва да се рита паднал човек ,но нещата така се нагаждат ,че да има напрежение и да се стигне до различни отмъщения върху други хора който никога не са се замесвали в подобни случки ! Първо тона му към ц--те писналу му от техните прояви незнам си какво си--на паспорта им пише българи ,това ако е другаде в Европа ще го изядат и няма да е министър ...
44
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е добре да се заклеймява без да се изясни случая - някак по презумпция приемаме, че военният е света вода ненапита. А по принцип няма дим без огън - нещо се е случило между него и ромите, което е предизвикало конфликта. Друг е въпросът, че в най-студеното време се сетиха под формата на наказателна акция да бутат незаконните къщи на хора, които нямат никакво отношение към тоя побой. А тези хора някъде трябва да живеят, обикновено *** са без работа и живеят в мизерия - къде ще отидат?
43
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не съм симпатизант на Каракачанов но много точно го е казал.Истината е че една малка част от ромите (и не само те)крадят не работят и живеят на помощи лошото е чеостналите роми като стане скандал скачат и почват да ги защитават и не търсят истината да си кажат като са виновни да си носят наказанието.Защото сега роми които не правят пакости остават без домове и са обявава ни в неща които не са сторили.Защо никой от ромите там не каза виновни са да си понесат наказанието а лъжат че са невини.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
O, nebesa...uchish, rabotish, plastash danaci i posle poluchavash Ninova, Iotova, Ioncheva, Danailov, Stanishev, Barekov, Pensioner prezident Radev i harema mu....baretetite mu, komandosite mu, pilotite mu, generalite mu....kazarmite mu, zastavite mu, voennite mu baraki i bungala.... toi si leti na losta....eu i nato si bombiat siria...
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите да дадат на Каракачанов по 5000 евро и да стават българи - това е решението.
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще ни занимавате с тая пиянска свада между *** и роми, и едните и другите немат акъл в главата
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На думи всичко е много лесно.
38
4
 
8
 
! Отговори
Пурко преди 5 години
Шкембе Войвода бил казал....ама той от две години е вицепремиер и от 4 в управляващата коалиция и не направи НИЩО по въпроса! Ако не са ромейте, македонците и джендърите Шкембе Войвода кой ще го знае..., но идват избори и се активираха патриотарчетата..
37
2
 
8
 
! Отговори
Каракачанов объркал преди 5 години
То даже германците дето са маняци на реда не можаха да научат наште роми да учат, работят, плащат данъци пък ние ли. Там като идат само им източват социалната система и всеки един си е написал че са негови децата на цялата рода. Те като нямат документи, кой ти ги знае. Все едно тук полицията знае къде кой ц.ганин къде живее и колко деца има. Дори за броя им има спор дали са 300 000 или 1 200 000, как ще ги изброиш да да им знаеш плащат ли данъци, работят ли учат ли...
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с обединение мафиоти е свършеноолигарсите от бсп и всичките и путински клониги- никога няма да спечелятостава отново герб - но и те вече с тази политика отиват на кантар!от там нататък следва - "Аврора"!
35
7
 
5
 
! Отговори
Aha преди 5 години
Много будни хора имало ако се съди по коментарите. А този изр*д на снимката дано да се е наял, че повече власт няма да види. Като янето ще потъне в забрава, ама за малко, защото тези всичките ще са описани като национални предатели в учебниците.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16Военния е бил пребит по политически причини--военният е пребит от същите тези , които вкарват и бежанците , прекарвайки ги през хиляди километри, като моисей над водата.целта на пребиването е същата, както и със скакалците - създаване на "законови" предпоставки, за затягане на синджира около вратлето на Робите, и създаване на предпоставка за под/за/мяна на старите "амортизирани" е "неликвидни" роби, с нови и създаване на "сблъсък" между тях. Системата се храни конфрантацията, не от мир
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов и другите партии вземат много повече помощи от държавата. Те са на държавна издръжка и не работят на норма. Те казват, че щели да крадат като роми, ако не получават държавна помощ. Няма разлика между каракачанов и ромите.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама те прибраха парите на половината българи с телефонни измами а ние сега сме се сетили че има проблем.След дъжд качулка ! - пак нищо няма да се промени.