Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45,
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре бе, не ви ли омръзна от някакви констатиращи лаладжии като тоя? Министър е, а го играе наблюдател. Ще сринат няколко къщури и утре пак ще купуват гласове със субсидиите си и ще раздават помощи от бюджета. Които са от нашите данъци.Не ви ли писна тоя цирк?
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичката тъпотия е опит за отклоняване на вниманието за ограбването ни с сделката за америкаските кочиниАми, не. Опит за отклоняване на станалото в ДАБЧ. Рейтингът на македонеца от Русе спадна тотално след тая афера и сега се чудят как да го съживят. Та си подкараха старата ромска песен. След това пак ще им мятат по 50 лева да им гласуват. И пак ти ще платиш.
29
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не учиш не работиш, не плащаш данъци, биеш полицаи и военни, не дупчиш билет, получаващ до живот помощи за безработни, майчински, и от разни програми.Това е действителността.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шматка, радвай се на младостта си, не се занимавай с глупости.
27
6
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Какъф кеф бил казал нещо е и ........ За сметка на това не е направил нищо .Напротив просто си вдига рейтинга за да замаже скандала с Ф16
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембо вече 20 години започва с приказки. Целият му живот премина в приказки, бая паспорти продаде, палат си вдигна, дъщерята омъжи, това-онова. А ти му слушаш приказките.
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не плащайте никакви данъци на това фашистко прасе и въобще не работете за фашистите.
24
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти първо накарай българите да "Учиш, работиш, плащаш данъци" и после оправяй ромите.
23
5
 
11
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Всичката тъпотия е опит за отклоняване на вниманието за ограбването ни с сделката за америкаските кочини...... НИЩО няма да се промени....... Коко бяха такива неща.....
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпаднали са в шок защото Каракачанов им развали изборния рахатлъкАз лично човек, продаващ българско гражданство на цената на употребявана КИА, няма как да уважавам. Смятай какви са тези, които го уважават този празнодумец Каракачанката.
21
4
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 21Започва се с приказки.Ако никой политик няма смелоста да назове проблема как очакваш да бъде решен
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИвановаЕванова, и ние гербаджиите не отказваме парици по време на избори...
19
2
 
7
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
До Анонимен"Учиш,работиш,плащаш данъци...още малко и билети ще ги карат да дупчат готките хора..."Да бе,ще им изкара душичките!Не може да се искат такива работи от кафе.вите ангелчета небесни!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматкаПиина ни от приказки, шматка!
17
4
 
20
 
! Отговори
Иванова преди 5 години
Жив и здрав да си Каракачанов. Ти единствен се усмили да кажеш истината. Така е - политици и местна власт гледат на тях като електорат - правят им банкети преди избори, дават им пари и затова сме на това дередже. Чувстват се недосегаеми, защото преди всичко местната власт ги толерира.
16
6
 
26
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Какво лошо каза Каракачанов че го плюете пак.Каза това което другите ги е страх да си и помислят даже.Къде са Борисов и Нинова.Точно те дърпат от ромските гласове а сега са се скрили в миша дупка.Изпаднали са в шок защото Каракачанов им развали изборния рахатлък
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сакии, то демокрация ама има закони за спазване..... Освен права, гражданите имат и Задължения....Айде у лево простаците Саки
14
1
 
8
 
! Отговори
Цвета преди 5 години
Позицията на Герб е интересна. Военния е бил пребит по политически причини. Просто и намерете изявлението.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учиш, работиш, плащаш данъци... още малко и билети ще ги карат да дупчат горките хора...
12
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Каракачанката да не излиза пак със стария номер-бомбастични приказки и накрая-НИЩО!Ако иска да остане в политиката-ДЕЛА,ДЕЛА и пак ДЕЛА!Сега е на власт и няма оправдания!Искаме да видим мерки,иначе го пращаме в политическото небитие-евроизборите са скоро,така че няма много време!