Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...

Той обеща, че няма да се стигне до ескалация на напрежението
11 яну 2019 15:45,
118
Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци...
Снимка: БТА

Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци, усмихваш се на полицая, не пипаш военния и уважаваш съгражданина си. Това е начинът за интеграция...

Така коментира военният министър Красимир Каракачанов въпросът къде ще отидат ромите от Войводиново, чиито къщи бяха премахнати, тъй като са незаконни.

До напрежението в селото се стигна, след като двама братя роми нападнаха и пребиха жестоко военнослужещия Валентин Димов.

По думите на военния министър органите на реда няма да допуснат ескалиране на напрежението и не се очаква да има междуетнически сблъсъци.

"Какво ще прави това население? Това, което прави всеки нормален гражданин - работи, отива наема си квартира. Има хиляди села с празни къщи, наемаш или купуваш дом, ремонтираш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата, данъците, работиш, учиш", изброи Каракачанов.

Още по темата

Той уточни, че част от ромите работят и учат и че сред тях има специалисти, но посочи, че друга част от тях имат само права.

Вицепремиерът коментира и че не е решение специално звено в МВР да следи само ромите, тъй като не само този етнос извършва престъпления. Според него трябват реални мерки за интеграция и възпитание на ромското население.

"Къде отиват парите за интеграция и ромско включване. През 2013 г. 834 деца са родени от малолетни родители, през 2017 - 3300. Къде са тея правозащитници, хуманисти, чужди посланици, които защитават тези хора, които трябва да се интегрират", попита той и настоя, че Европа се е провалила с интеграцията, защото "наливането на пари е показност, снимки, един красив PR".

Каракачанов отхвърли и твърденията, че битият военнослужещ е отвърнал на биячите си.

"Ако е отишъл да се бие, би ли се оставил да бъде нападнат в гръб? Той не отива с намарение да се бори, връща се с отпуснати ръце", коментира още военният министър.

По повод искането на Валери Симеонов отново да започне процедурата за избор на изтребител, Каракачанов обясни, че е говорил с колегата си от "Обединени патриоти".

"Обсъдихме го, казах му, че нов конкурс не е решение, защото значи да забавим войската с още 2 години. Той каза, че това е негово лично мнение. Поиска някои разяснения, дал съм му ги", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До10...дали генералният смисъла на живота е да "работиш" и да "плащаш данъци" ? М?нещо сбъркано има тук - един да работи, да плаща с енергията си , друг да обира меда !!ето до какво води, когато ченгета и дс-ейци нахлуят по "горните етажи" - обикновено до революции!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качак, напечанай им в твоята печатарница за поспорти, по едно книжле с опътвания "права и задължения на овцедушния чиечец"
9
5
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 5 години
Искам както са на улицата *** да стегне един лек студ около минус 25. Безценно!
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учиш, работиш, строиш, плащаш данъци...---звучи много грубо и много робски!кой е този , който си е присвоил правото другия да му "плаща", затова, че е имал уникалният и единствен шанс, да се роди/появи/ на земята ?алооо, Земята не ви е бащиния и чуждият живот не е ваша собственост!Целият световен т.н. "обществен договор" е генерално сбъркан! е то от там идват всички страдания на Тълпата!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанооов, всичката я свърши , сега остана и ромска революция да предизвикаш...
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Каракачанов за ромската интеграция: Учиш, работиш, плащаш данъци..."".................ще се сетите вие ама късно ... засега само празни приказки.
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига си си правил пиар бе Шкeмбак, когато продаваш паспорти не ревеш.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя и прабългарите ще изгони. През социализма ги караха да учат за да намерят името си в списъка, а тоя за меринджеи ги подготвя вече.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вземи го напечатай някъде
2
21
 
6
 
! Отговори
саки преди 5 години
Полека бе, то за учене, работа и данъци си има българи, те да го правят. Ромите си имат други ценности и идеали, нека всеки да живее според тях. Затова вече сме демокрация, всеки сам избира как да живее, никой не може да му се меси. Айде у лево.
1
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начинът е закони като в САЩ. Убиваш крадеца ако ти влезе в къщата. Полицаят има право да стреля ако някой го гледа накриво. Хората имат право на защита. Оръжия да се продават свободно навсякъде.