Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!

На старта на пленарната година тя остро критикува властта
Обновена: 11 яну 2019 11:18 | 11 яну 2019 11:00,
109
Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!
Снимка: архив "Булфото"

На първото пленарно заседание за 2019 г. червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че от левицата ще се борят за промяна на статуквото в България и Европа. Тя отново настоя, че парламентът и правителството са изчерпани, обяви се за предсрочни избори и добави, че левицата ще дава отпор на всякакви опити за програмно правителство.

Още по темата

Тя остро критикува властта като изтъкна, че само за 10 дни от началото на годината управляващите са показали нестабилност, погазване на правовата държава, корупция, некадърност във вътрешната и външната политика. Нинова се аргументира с хаоса, предизвикан от въвеждането на е-винетките и растящите цени на стоките.

"Докато хиляди семейства не могат да посрещнат сметките си, 5 фирми получиха 1,350 млрд. за строителството на магистрали. Те са необходими, но тези пари се раздадоха без правила, конкурс или търг. Как ги избрахте? Тези фирми организираха протеста срещу БСП, когато искахме проверка на пътищата в България", обвини соцлидерката.

Тя се закани, че заради това раздаване на средства без обществена поръчка от левицата ще подадат жалба до Европейската комисия.

По повод на повишението на цените на тока, Нинова настоя КЕВР да бъде да влезе в ролята си на регулатор, а не на обслужващ монополи и олигарси, и в противен случай се закани, че ще иска оставката на цялото ръководство на регулатора. Червените ще искат и актуализация на бюджета заради високите цени на стоките и поскъпването на живота.

Нинова обвини властта и че облагодетелстват някои общини, близки до управляващите, и се закани, че ако това не се промени левицата ще напусне Сдружението на общините.

Тя нападна властта и заради хаоса с въвеждането на електронните винетки.

"В света и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, Борисов не може да въведа е-винетка", отсече Нинова.

Червената шефка заяви, че Европа се нуждае от промяна и обвини ГЕРБ, че досега са гласували безропотно всички брюкселски чиновнически решения.

"Европа върви към промяна. Ето защо ние ще бъдем последователни, искаме Европа без двойни стандарти, повече социална Европа и по-малко бюрокрация. Европейската прокуратура да заработи и да влезе в България.  Ще бъдем категорично против Истанбулската конвенция, миграцията, пакета Макрон", обобщи Нинова.

"Правителството иска да управлява докрай, но г-н премиер как ще стане това със 17% доверие? Този парламент е изчерпан. Опит за програмно правителство ще срещне нашия отпор. Защото това ще е опит да се запази статуквото против волята на народа. Предсрочни парламентарни избори и каквото народът реши, ние ще го изпълним!", завърши червената шефка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм от групата на анонимните,но моето кредо е друго -Ей,червени тролчета,скрийте се,бе!Вашата лидерка вади приказките си от пространството и много жалко,че й вярвате!Нинова,"левицата ще се борят за промяна на статуквото в България и Европа" Много са ти малки целите,*** - ако беше казала в света ,че и на Луната- щеше да обереш овациите,а сега се една от многото дето само плямпате...Време е БСП да си намери мястото на историческото бунище!!! Наситихме се на обещания,увещания и тем подобни-чиба
70
6
 
30
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 5 години
Е сега, щом *** иска ще извадим едни 20 милиона за нови избори през половин година, че на нея така й е кеф.
69
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен - Трябва промяна - забрана на антибългарската БСП.За това гласуваме масово за Герб на евро изборите!
68
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Яко активирана тролската гвардия на управляващите под статията!И дращят едно и също, едно и същоАре скрий се, ваш'те са много, много по-зле!
67
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако вие от БСП бяхте на власт, нищо нямаше да направите и постигнете. Всички знаят до какво водят вашите управления. Нямате капацитет.
66
6
 
23
 
! Отговори
КурНи е преди 5 години
подМасова крадитизаторка от времето на Костов Как от тъмно синя стана тъмно червенс е загадка над която учените ще се трудят столетия ....
65
6
 
22
 
! Отговори
Колко да и вярваме преди 5 години
На г-жа Лъжа, Ъ?Аре у лево
64
4
 
13
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 5 години
Да е жива и здрава другарката Никова, още дълги години да стои на чело на БСП а другаря СтаниШев начело на кораба майка в Брюксел.
63
8
 
26
 
! Отговори
Курнелия Импексова преди 5 години
Какво ви става бе хора? Как може ***, която ходи да поднася цветя на паметника на Тодор Живков и крадливо приватизира най-голямото външно търговско предприятие по времето на соца Техноимпекс, да участва изобщо в политиката, камо ли да е лидер на най-голямата опозиционна партия ?
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Karayancheva ma, tea montaniaski policai zasto sa blaskat v mikrobus s kradeni darva da troshat policeiskata kola, za kakvo nosiat orajia ma?! Vmesto s deset eftini patrona da stopirat kradeca?! Sia skapi garajni uslugi po skapi policeiski limuzini i garnituri sha palstame, ami ....she i skapi policieski izkustveni kokali za podmiana na stroshenite policeiski rebra i kartuni......
61
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП трябва да се върне на власт,откакто паднаха от власт,в страната настъпи хаос и диктатура!
60
4
 
21
 
! Отговори
Знаем какво искаш преди 5 години
Искаш да докопаш обществени поръчки, докато от Европа все още финансират.Това искаш, крушовенска хитрушо!
59
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да се смени статуквото чрез замяна на едни номенклатурчици с други такива.
58
8
 
22
 
! Отговори
емиграция преди 5 години
Та ..., като дойдат на влас тези от соца ще фалират ЕС и България.Хайде ....молим-да си стоят , като опозиция. За мечти не се плаща, а се превръщаме на Венецуела, С. Корея , Л. Америка и доста африкански д-ви.
57
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В света и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, Борисов не може да въведа е-винетка", отсече Нинова.===Така е, г-жо Нинова. Ама това правителство поне опита, докато нито едно от вашите правителства не си мръдна пръста. БСП създадоха министерство на държавната администрация, чиято задача беше въвеждане на електронното управление. Имахте един много деен министър (Калчев), който трябваше да го въведе, но единственото, което той направи беше да лапa комисионни от Майкрософт.
56
24
 
8
 
! Отговори
Лайфъ преди 5 години
Евала, Нинова, оставка до дупка за тея ***! дето вика проф Драгнев- "предаден народ сме" , факт е отвсякъде!
55
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яко активирана тролската гвардия на управляващите под статията!И дращят едно и също, едно и също...
54
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо това е новина. Нинова иска оставка и избори всеки ден, дори по няколко пъти.
53
8
 
7
 
! Отговори
не се връзвайте преди 5 години
Това е ачик подкрепа за тиквата!И двамата пъ--ят в едни ***!Ей,тея червенушки нямат свършване,бе!!!Просто няма отърване от тях!!!Баси!
52
4
 
13
 
! Отговори
комитата преди 5 години
абе не чух да каже нещо за оново малцинство дето не спазва законите в държавата -изборите няма д а оправят нещата само стани да седна аз