Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!

На старта на пленарната година тя остро критикува властта
Обновена: 11 яну 2019 11:18 | 11 яну 2019 11:00,
109
Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!
Снимка: архив "Булфото"

На първото пленарно заседание за 2019 г. червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че от левицата ще се борят за промяна на статуквото в България и Европа. Тя отново настоя, че парламентът и правителството са изчерпани, обяви се за предсрочни избори и добави, че левицата ще дава отпор на всякакви опити за програмно правителство.

Още по темата

Тя остро критикува властта като изтъкна, че само за 10 дни от началото на годината управляващите са показали нестабилност, погазване на правовата държава, корупция, некадърност във вътрешната и външната политика. Нинова се аргументира с хаоса, предизвикан от въвеждането на е-винетките и растящите цени на стоките.

"Докато хиляди семейства не могат да посрещнат сметките си, 5 фирми получиха 1,350 млрд. за строителството на магистрали. Те са необходими, но тези пари се раздадоха без правила, конкурс или търг. Как ги избрахте? Тези фирми организираха протеста срещу БСП, когато искахме проверка на пътищата в България", обвини соцлидерката.

Тя се закани, че заради това раздаване на средства без обществена поръчка от левицата ще подадат жалба до Европейската комисия.

По повод на повишението на цените на тока, Нинова настоя КЕВР да бъде да влезе в ролята си на регулатор, а не на обслужващ монополи и олигарси, и в противен случай се закани, че ще иска оставката на цялото ръководство на регулатора. Червените ще искат и актуализация на бюджета заради високите цени на стоките и поскъпването на живота.

Нинова обвини властта и че облагодетелстват някои общини, близки до управляващите, и се закани, че ако това не се промени левицата ще напусне Сдружението на общините.

Тя нападна властта и заради хаоса с въвеждането на електронните винетки.

"В света и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, Борисов не може да въведа е-винетка", отсече Нинова.

Червената шефка заяви, че Европа се нуждае от промяна и обвини ГЕРБ, че досега са гласували безропотно всички брюкселски чиновнически решения.

"Европа върви към промяна. Ето защо ние ще бъдем последователни, искаме Европа без двойни стандарти, повече социална Европа и по-малко бюрокрация. Европейската прокуратура да заработи и да влезе в България.  Ще бъдем категорично против Истанбулската конвенция, миграцията, пакета Макрон", обобщи Нинова.

"Правителството иска да управлява докрай, но г-н премиер как ще стане това със 17% доверие? Този парламент е изчерпан. Опит за програмно правителство ще срещне нашия отпор. Защото това ще е опит да се запази статуквото против волята на народа. Предсрочни парламентарни избори и каквото народът реши, ние ще го изпълним!", завърши червената шефка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
18
 
28
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Не и ли омръзна на *** да работи срещу България? То бива наглост, но нейното минава всякакви граници. Лъжи лъжи и само лъжи!
30
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мачкай боко и вземи *** в някоя далавера стига е пищяла като водо.....
29
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядко влизам тук но като чета коментарите разбирам че си заслужаваме съдбата!Всички плюят по БСП,аз самият не понасям тази партия но ще гласувам за нея.Защо?Защото нещата които се казват са истина!Защото нещо трябва драстично да се промени,много драстично.ГЕРБ вече не стават за нищо/не че някога са ставали/,алтернатива няма,мизерията се задълбочава,положението се влошава с всеки ден!Действително трябва да сме пълни овце да позволим това да продължава!!!Направиха ни на балъци цялата държава!!!
28
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква промяна?Дали ще е герб или бсп няма разлика.
27
3
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Само думи думи думи и нищо реално не се вижда от Нинова,като е толкова отворена да вади хората на улицата и да свалят с камъни хунтата от власт,проблема е,че взима пари от ББ срещу имитация на опозиция като ДПС и Воля!Ако на вас БоБо ви дава по 200 хилки на месец няма ли да се правите на тра ла ла???
26
4
 
19
 
! Отговори
олд мен преди 5 години
Нещо да кажеш за Войводино , мълчиш като...риба.И Румчо мълчи.
25
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварката да си гледа левия ъгъл
24
7
 
35
 
! Отговори
Къде е курск ?????? преди 5 години
Винаги винаги когато комунист вземе власт България фалира факт неоспорим
23
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски завинаги, свикнаха ли вече евроатлантическите социалисти и либерали от всички цветове на ЛГБТ общноста.
22
4
 
13
 
! Отговори
ДСК преди 5 години
Знаете ли, защо няма да има избори... - защото така...
21
8
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
"Искаш, ама нямаСофия голяма... -дръж се за корема -за да не те хване хрема"...
20
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай,Корни!Пускай по-бързо новата телевизия и не оставяй крадливите шайкаджии и за минутка на спокойствие.Те вече са се пупикали от страх,
19
12
 
19
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Така се у а ка хте ,че и Руменчо вече не мой ва спаси.Кви избори кви 5 лв.С кой ще оправлявате?????с ДПС е този филм го гледахме.
18
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ahmed DoganДа й го беше превел на тая к ран та. Или може би синчето от "прогнилата" Америка ще й помогне. Дааааа............. Вместо да се скрие вдън земя, лае като ..... за .......
17
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много огладнели тези от БСП .....
16
9
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Корнелке, стой си в левия ъгъл ...
15
9
 
29
 
! Отговори
НИНОВА ДА РАЗКАЖЕ преди 5 години
КАК НАПРАВИ ПЪРВИЯ СИ МИЛИОН С ТЕХНОИМПЕКС И ЗАЩО ПРАТИ СИНЧЕТО СИ ДА УЧИ В ЕДИН ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ В САЩ, А НЕ В РУСИЯ, И ГО ОСТАВИ ДА РАБОТИ ЗА КАПИТАЛИЗМА ТАМ.
14
3
 
23
 
! Отговори
Azi преди 5 години
Отпочинали, заредени с енергия и циркът продължава.
13
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме в Евразийския съюз!Искаме Путин в Белия дом!Тръмп и Меркел в Сибир ! САЩ да произвеждат Су-57,за да можем да си купим най-сетне качествени американски самолети!
12
8
 
25
 
! Отговори
Абе, наивници... преди 5 години
Нинова, не иска избори, а.... Служебно Правителство, преди изборите за да спретнат Преврат с Радев, преди Изборите!