Нов политически сезон: Превъзмогнати ли са предизборните емоции?

Защо е важно да се гласува, обяснява депутат
11 яну 2019 22:00, Петя Славова
1

Новият парламентарен сезон започна със заявки на политическите партии за идните месеци. Всички те минаха под знака на предстоящите избори – за евродепутати и за местна власт.
Още по темата

"Както показа пакетът "Мобилност", темите в Европа са достатъчно важни и близки за България и не можем да си позволим да се подходи пренебрежително към европейските избори и се надяваме на висока избирателна активност", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

По думите му задача на кандидатите в кампания е да покажат защо е важно да се гласува и защо Европа е важна за България.

"Надявам се да успеем да превъзмогнем предизборните емоции и да се концентрираме върху важните въпроси за българските граждани и върху реализацията на управленската програма конкретно за управляващото мнозинство", обясни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Годината обаче започна с разногласия относно закупуването на нов боен самолет. Според Гаджев позицията на БСП не дава никаква алтернатива. По неговите думи преговорите за Грипен са много по-сложни и правителството е избрало по-лекия вариант.

"И трите оферти имат плюсове и минуси, но и трите имат изисквания. Ако трябва да послушаме това, което БСП казват, трябва да прекратим и да върнем процеса наново с нов проект за инвестиционен разход", подчерта още Гаджев.

Идният вторник се очаква сделката за Ф-16 да влезе в парламента. Депутатът обясни, че от преговорите зависи кога ще получим самолетите.

Гаджев определи изборите, които се очакват тази година, като изключително важни.

"Ако началото е при европейските избори, краят на процеса е при местните. Много от общите политики в ЕС се решават в Европейския парламент. Тяхното отражение най-много се усеща в местната власт и в градовете", заяви депутатът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО ДА ГЛАСУВАМ? НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ОСВЕН АКО НЕ Е ЗА ТОВА ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!